0 oy
660 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından

Gitti verdi geldi. Aksama çıkar demişler. 

Hap vermişler birde. 

Bende int de görmüştüm Son kullanma tarihinin üzerine kagit yapistiriyorlar. Baktım 2022 yazıyor. 

Kağıdı kaldirdim. 04.2021 diyo.

Son kullanma tarihi geçmiş. Eşime orada icirmisler. Eger pozitif ise Daha fazla bulaşmasin diye. 

Neden böyle şey yapıyorlar anlamıyorum. Büyük bir oyunun icindeyiz ama.. hayırlısı olsun. 

Son kullanma tarihi geçmiş ilaç vermişler. 

Sizde kullanmayın kızlar.  

.

Ortadaki Son kullanma tarihi 

image

20 Cevaplar

0 oy
tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Geçmiş olsum eminem inşallah negatiftir. O ilacı benim eşime de ver.islerdi iş için mecbur verdi test ama eşim direk çöpe attı:)
tarafından
Benimki içiyor anam :( içme diyorum bişe olmaz diyo iciyo :( benimkine de mustehak
tarafından
Kız pozitif çıkmadan niye içiyor. Anam bu erkekler çocuklardan daha inat
tarafından
Öyle valla ;@
-Reklam-
+8 oy
tarafından

Ben diyince linç oluyorum   aynısını halama yaptılar   3 kere Test verdi negatif   tomografi çekildi cigerler temiz  ama yinede  covit ilacı verdiler  sabah 8 akşam 8 kullan dendi  neye göre o kadar ilaç 6 tane hap yuttum diye Hastaneye gitsen zehirlenme vakası denir ama günde 16 ilacı dayıyorlar adama herkesin bünyesi birmi ki herkese bunu yapıyorlar

(1,358 puan) tarafından
Linc edenler boş insanlar gercekten bi oyunun içindeyizz allah yardincimiz olsunn artiiii cnm sana
tarafından
Tamamen cnm  kocaman bir oyun millet miting lerde cirit atıyor bulaşan yok evinde ekmeğinin peşinde koşan İnsanlar pozitif
(3,822 puan) tarafından
Sonuna kadar haklısın büşra onlar bide kanserin ilk evresin de kullanılan ilaç diye biliyorum sanki şeker dağıtır gibi ilaç dağıtıyorlar
+1 oy
(3,275 puan) tarafından

Teyzemin kızı da karantinada onada vermişler ve tarihi gecikmiş Allah'tan baktım diyor sonra vay efendim bize güvenin nasıl güvenelim:ermm:

tarafından
Aynen kuzum bak foto da attim
(3,275 puan) tarafından
Net görünmüyor tatlm ama bu konuda çok sikayet var
0 oy
(2,458 puan) tarafından
Iyi de sonuç çıkmadan ilaç vermeleri saçma zaten en başta
tarafından
Aynen valla bende korktum :( inş bişe cikmaz.
(2,458 puan) tarafından
Inşallah canım geçmiş olsum
0 oy
(1,795 puan) tarafından
Şikayet et cnm niye göz yumuyosunuz hepimizin basına gelebilir etki görsünler hatalarıni
tarafından
Valla bilmiyorum cnm :(
(13,546 puan) tarafından
Devleti devlete şikayet etse ne olucak ki canım
0 oy
tarafından
Çok saçma neye göre ilac verip içirmişler. Şikayet edin kesinlikle. Evet bende görüyordum şaka gibi kime güvencez biz.
0 oy
tarafından
Ayyyyy nereye şikayet edilecekse edin bence 
0 oy
(3,100 puan) tarafından
Yok artık ya ilaçlara da öyle yaptıklarını ilk dfa duydum ben hep yiyeceklere öyle yaptıklarını zannediyordum
0 oy
(544 puan) tarafından
İlaçlar zehirlenme tehlikesine karşı raf ömürleri 24 aya kadar eksiik yazılır tarihi geçik ilaç vermemişlerdir oyunla ilgisi yok yani kanunlar bunu gerektiriyor 
0 oy
(1,015 puan) tarafından
Gecen haberlerde cıkmıstı. Kutular once basılmıs guya. Ilaclar yenıymıs. Yanı kutuların kullanma tarıhı gecikmiş. 
0 oy
(2,323 puan) tarafından
İnsanların sağlığıyla böyle oynuyorlar ve hala bu durumu savunanlar var ne yazıkki. Sizin yerinizde olsam sağlık bakanlığını arayıp şikayet ederim amaç ettiğim görünsün zaten bişey yapacakları yok sonrada sosyal medyada yayarım resmi. İnsanların canıyla oynuyorlar. 
0 oy
(1,011 puan) tarafından
Canım daha karantinadayız bitmek üzere eşim cocugum ben atlattık ama o ilacları hiiiiic kullanmadan attık hemen.

Zencefilli limonlu cay 

Bolca tavuk et sulu corba 

Vitaminli meyve sbze tamamdır bu iş. 3 günde hicbirşeyimiz kalmadı. Bol bol duş alın ılık
0 oy
tarafından

Bu ülkede artık şaşırmıyorum bile:(

0 oy
(13,018 puan) tarafından

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan COVID-19 Rehberi’nde yer alan “favipiravir” etkin maddeli ilaçlar için Kurumumuza gelen ruhsat başvuruları ivedilikle ve öncelikli olarak değerlendirilmiştir.

Söz konusu ilaçların stabilite çalışmaları uzun zaman almaktadır. Bu çalışmaların sonucuna göre son kullanma tarihlerinin güncellenmesi rutin bir işlemdir. Yeni tarihler; Kurumumuzun bilgisi ve onayı ile firmalar tarafından ilaçlara etiket yapıştırılmak suretiyle güncellenmiştir.

Dolayısıyla; paylaşımlarda yer alan; son kullanma tarihi geçmiş ilaçların tedavi amacıyla koronavirüs hastalarına verildiği yönündeki iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

Bilgilerinize saygıyla duyurulur

Buna ben ulaşabiliyorsam siz de ulaşabilirsiniz bence

0 oy
tarafından
Ilaclarin ömrünü 1 yıl uzatmışlar dayandığı gözlemlenmiş ama içmesin ilacı falan korona virüs üzerinde ki etkinliği kanıtlanmamış sadece deneme yanılma yapıyorlar insanlar üstünde kalp krizine sever oluyor muş kan pıhtılaşması yapıyormuş 
0 oy
(3,794 puan) tarafından
Bana da tarihi bu ay son olan ilaç geldi aradım sordum. Her biri bisi diyo. Sağlık bakanlığı ilaçların ömrünü uzattı dedi en son 
0 oy
tarafından

Yok artık yaa gel de güven bakalım

0 oy
(1,353 puan) tarafından
Sosyal medyada gündeme gelen paylaşımlarda; Covid-19 tedavisinde kullanılan “favipiravir” etken maddeli ilacın etiketinin değiştirildiği; son kullanma tarihi geçmiş ilaca, yeni etiket yapıştırılarak hastalara verildiği ileri sürülmüştür.

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan COVID-19 Rehberi’nde yer alan “favipiravir” etkin maddeli ilaçlar için Kurumumuza gelen ruhsat başvuruları ivedilikle ve öncelikli olarak değerlendirilmiştir.

Söz konusu ilaçların stabilite çalışmaları uzun zaman almaktadır. Bu çalışmaların sonucuna göre son kullanma tarihlerinin güncellenmesi rutin bir işlemdir. Yeni tarihler; Kurumumuzun bilgisi ve onayı ile firmalar tarafından ilaçlara etiket yapıştırılmak suretiyle güncellenmiştir.

Dolayısıyla; paylaşımlarda yer alan; son kullanma tarihi geçmiş ilaçların tedavi amacıyla koronavirüs hastalarına verildiği yönündeki iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

Bilgilerinize saygıyla duyurulur.
(1,353 puan) tarafından
Sağlık bakanlığı böyle bir açıklama yaptı ama zerre inanmıyorum. Kendilerini aklamak için bin bir türlü yalan söylüyorlar. Şu yüzden inanmıyorum onu da açıklayım. Herkesin dışarda olduğu turistin akın ettiği yaz aylarında vaka sayıları çoğalıyor kışın turizm bitiyor vakalar arttı hadi kapanın deniliyor. İşte bu yüzden inanmıyorum.
0 oy
(1,358 puan) tarafından
Pozitif olmayan bi insana neden bu ilaci veriyorlar hic anlamis degilimmm alllah yardimcimiz olsunn bu oyun artik son bulsunn millet denizlerde tatil yaptiii kisin yine içeri tıkılacagizz 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 115 göst.
7 Nisan 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 476 göst.
7 Haziran 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 348 göst.
18 Eylül 2020 Aile kategorisinde Duygu sel (107 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 86 göst.