Çok bilmiş kaynanam ıslak mendille sıl diyor ***** karı ya poposunu bile onla silerken dikkat ediyorum yıkıyorum da bilgisi olan anneler yardımcı olur mu
Islak mendil olmaz kesinlikle.içinde kimyasallar var.Biz bile gözümüzü onlan silmiyorken bebek çok daha hassas. Çapak için en temiz yöntem kendi sütünü bebeğinin gözüne damlatmandır canım. Anne sütü hem faydalı hem de o mikrobu alır. Çapağı temizlemek için hiç elle mudahale etmeyin .
Benim bildiğim pamuğa ilik su damlatirlar(içme suyu) narin narin onla silerler popoşunu da öyle silenler var yeni doğmuş bebegin yüzüne ıslak mendil neler eder isilik edebilir alerji yapabilir bu sıcakta. Pek bilgim yok ama mantık olarak ıslak mendil iyi değil gibi..
En etkili cözüm anne sütü 5 dakikada hiçbisey kalmiyo tertemiz oluyor
Aksm dan kalmış çay la sil cnm ilk mendili sakn çocuğun gözüne sürme yada bı beze dalin koy onlada sile bilirsn cnm
pamukla sicak suya batir yavaşca sil sicak derken kaynamis ilik su yani kaynar suya batirmayasin :)
Canım poposunuda pamukla sil yüzünü gözünüde.. küçücük bebeğe ıslak mendil degdirilmez özellikle gözün e hiç degdirilmez pamuğu çayla islat o şekilde sil gozlerini
401,983 soru
12,034,178 cevap
36,262 kullanıcı