+1 oy
116 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (36 puan) tarafından
Merhaba hanımlar

Kasım ya da aralıkta işe başlayacağım. O dönem oğlum 8 9 aylık olacak. Fakat ben anneme de kayınvalideye de bırakmak istemiyorum. Açıkçası çocuk planlarken hiç böyle düşünülmüyordu emanet eder başlarım diyordum ama önce eylülde ek gıdaya başlar ben de işe başlarım dedim. Yapamadım erteledim kasıma şimdi de rapor falan zorlayıp bi şekilde aralığa atmaya çalışacağım. Zaman yaklaştıkça bu bakma konusu içimi daraltıyor. Mesela uyku eğitimi vereceğim ama ne annem ne kayınvalide benim alıştırdığım şekilde uyutacak çocuğu. Ne yedirip içirdiklerinden emin olamayacağım ki kayınvalide 2.aydan beri çocuğa bişiler tattırma derdinde sürekli özellikle bu konuda ona hiç güvenmiyorum. Sonra oğlumla mesela mümkün oldukça oyun aktivite bunları yapmaya çalışıyorum. İşim varken bile sıkılmaması için yanımda götürüp konuşuyorum oyun yapıyorum. Tv izletmiyorum mesela ama bunların hepsi çöp olacakmış gibi ve oğlum bana muhtaçken onu bırakıp gidecekmişim gibi hissediyorum. Anneyle kayınvalidenin tek yaptığı onu sevmek ve kafalarına göre bakmak olacak. İçim daralıyor kızlar nasıl aşacağım bu durumu. Ya da ne yapabilirim. Bana akıl verin 

2 Cevaplar

0 oy
(2,569 puan) tarafından
Ya bu bebeğe tadım yaptırmak cidden çok sinir bozucu. Yani benim bebeğim bir şeye senin istediğin vakit bakamaz yani bu kim olursa olsun. Tamam bize bakmışlar etmişler de o zaman domates bugunle arasında çok fark var herşey hormonlu zaten. Hava desen o zamanlar daha güzel şimdi hava almak zor. Değişti artık bir bilinçlenme malesef göremiyorum bunlarda. Benim babanem Allah razı olsun eski kuşak anne sütünden başka bir şey vermiceksin sütün var senin diyor. Bunlarda çocuga su verelim diyor. Uyuyan çocuğu uyandıralım sevelim diyor. Babanem uyuyan sebiye dokunulmaz. Uykusu gelmiş . Uyut der. Yani babanemle kalsam çok güzel bakarım. Stres yok.
(36 puan) tarafından
Ne güzel valla benim etrafımda bu bilinçte insan yok. Hayır doğru olanı anlatınca anlayacak insanlar da değiller basmakalıp düşünceleri var
(2,569 puan) tarafından
Evet canım bunun için hep savaşcaz yavrumuz için ne olursa olsun. Annene teslim etsen bile bin kez tembih et kaynanada aynı şekilde. Bin kez söylemezsen olmaz.
-Reklam-
0 oy
(4,089 puan) tarafından
Malesef sıkıntı ya bi yandan anneanne babaanne iyi güvenilir en azından ama böyle şeylerde insanın canını sıkıyor bebeğin 9 aylık olacakmış zaten merak etme o döneme gelene kadar her şeyi yer artık sen sabahtan kahvaltısını hazırla çorbasını yap çık evden bunları seviyor yiyor başka bişey vermene gerek yok de merak etme o zamana kadar çok sıkıntı olmaz böyle şeyler benimkiler tadım falan yaptırmaya çalışmıyorlardı ama söylüyorlardı ver diye yemeğin suyu ne kadar vitaminli olabilr ki salçalı suyu niye vereceğim şimdi yaptığım şeyler onların da hoşuna gidiyor bişey demiyorlar ben ne yaparsam onu yediriyorlar zaten dokuzuncu aya kadar sen bi düzen oluşturmuş bebeğinde ona alışmış olacak onlarda rahat olmak için sıkıntı çıkarmasın diye senin düzenine göre hareket edeceklerdir huzursuz bebeğe bakmak daha zor ilk zamanlar sevineceklerdir ama sonraları yorucu gelecektir onlara da
(36 puan) tarafından
Gerçekten dikkat ediyorum sadece sevmeye yanaşıyolar. Uyutayım diyo kayınvalide tek bildiği ayakta sallamak. Bi de öyle uyumaz diyince karışmayın bana diyo. Mecbur defalarca söylüyoruz. Dediğiniz gibi bi düzene alışmış olacak ama çok savaş vereceğim gibi geliyor. Umarım o zamanlarda çocuğum benden uzaklaşmaz

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 182 göst.
8 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde Sare (470 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 169 göst.
16 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde 583423 (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 244 göst.
13 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Ekisi (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 211 göst.