Dogumdan once veya dogumdan sonra esinizin ve sizin aileniz neler yapti kizlar anlatirmisiniz biraz bizimki iki tarafinda ilk torunu
Valla hiç bisi yapmadı iki tarafında 3. Uncu 4. Torunuydu hiç birşey beklemedikte yapın diye istemedikte.. gönlünden ne geçiyosa herkes onu yapsın bence o taraf şunu yapsın bu taraf bunu yapsın diye bisi yok bence evlendiniz artık siz bir aile oldunuz ve bu aileye sizin evladımız gelicek birilerinden anne babada olsa beklemek yerine imkanlar dahilinde siz herşeyi yapabilirsiniz siz artık anne babasınız..
Nacizane fikrim burda birisi dese ki iki taraf da altın taktı yok oda al di yok kıyafet aldı doğal olarak baska kişiler diyecek neden bizimki boyle değil ve ister istemez bi karşılaştırma ve kıskançlık olacak bu sorular bana cok ters geliyor herkes maddi durumuna alakasina gore muamele yapar.
Arkadaşlar bundan önce böyle bir post daha açılmıştı ne olur beni yanlış anlamayın heyecanınızı anlıyorum bende anne adayıyım Rabbim hepimizin evladını sağlıklı şekilde kucağımıza almayı nasip etsin ama burada alan var alamayan var o kardeşlerimiz heves ediyor belki bebeğine başkasının eskisini giydirmek zorunda kalıyor toplu platformlar da bunları konusmak bana göre doğru değil. Bazı mutluluklarımızı başkasını mutsuz etmemek için içimizde yaşasak daha iyi olur olan var olmayan var lütfen yazdıklarım yanlış anlaşılmasın
Benim ailem annem yelekler ördü iki üç takım aldı babam 600 lira verdi. Kayınvalidem birkaç takım aldı babynest takımı yaptırmış bir de.
Benim ailem baya bir takım zıbın vs. Şeyler aldılar.altin vs. De aldılar.
Rahmetli kayinvalidemin son arzusu bebek odası almaktı onu aldı.bana bilezik aldılar.daha doğum yapmadım ama.
Herkesten Allah razı olsun.
Annemgil beşik beşiğin uyku setini .bir sürü kıyafet çorap biberenonu bunları aldı .El örgüsü 10taneye yakın kiayfet da yapıyorlar eşimin ailesi ise hicbirsey yapmadı hayırlı olsun bile demedi
Doğumdan önce kendi ailem bebeğimin giysileri yorganı için falan para gönderdiler aldık. Doğumdan sonra eşimin ailesi de bebeğime 2 tane zıbın takımı aldılar :)
Kıyafetlerini eşim aldı hepsini çantasını benm çantamı bebeğin kişisel malzemeleri ve kişisel bakım çantasını. Beşiğini kaynatam aldı. Bı tane beşikte babam aldı. Dolabı ve sifonyer de kaynatam aldı. Annem örgü işini yaptı patik bere tulum battaniye vs bir çok şey yaptı. Annemde yine kıyafet hastane çıkışı vs biseyler aldı.
Bizimde iki tarafin ilk torunu ben kayinvalidemle oturuyordum annem baska sehirdeydi yelekler sapka atki patik vs ördü annem bikac kiyafet aldi nevresim seti battaniye falan cok sık görüşemedigimiz icin biz gittikce o an gördüğünü begendigini alirdi oyuncak kiyafet vs. Kayinvalidem de beraber oturdugumuz icin ben evde kalir yemek yapar cocuk bakardim evislerini yapardim oda carsiya her gittiginde bisey alirdi onun disinda besik yürüteç banyo takımı bebek arabasi hastane cikisi vs babasiyla ben aldik zaten kayinvalidem biraz cimri buyuk seylere girmez pek kayinpederim cocuk odasi sozu vermisti almadi yine biz aldik onuda kendi evimize geçince
20 haftalık olduk daha kimse bir şey almadı belki erken olduğu içindir ama kimseden birşey beklemiyorum eşimi. Ailesinin ikinci torunu ama ilk kız torunları ve eşim ailesinde hiç kız yok kendi ailemin 6. Torunu :)
Herseyini ailem aldı ne babası ne de ailesi hic bisey almadı hatta doğunca görmeye bile gelmez babası bebeğimi
Benim.kaynanam 10 sene önce alıp çocuğuna kullandigi eskimiş yırtık bi battaniye verdi ben de kullanıyorum bu ne diyenlere de kaynanam bunu layik görmüş diyorum gerisini sen düşün hic birşey almadılar annem yatak yorgan yaptirdi bebegime
Kendi annem babam tüm kıyafetlerini aldı kaynanam Larda hastane nin Bi kismni ödedi dogum dan öncede hastane de yattım sonrada sezeryan bide baya Bi para ödedik yardım ettlr
butun kıyafetlerini annem aldı babamda 2000 lira para verdi yatak falan için kayinvalidemler de yarim altın taktılar bide pijama kıyafet falan aldilar
Kendi ailem annem yorgan takımı nevresim takımı diktirdi battaniye ve yelekler ordu patik ordu abim iki takım aldı büyüyen beşik aldik korumaliklarini felanda aldı nevresim takımı aldı ayriyetten doğum yaptığımda abim 200 babam 100 lira verdi oğluma esiminin ailesinde zaten kayinvalidemle yaşıyorum kayinpederim vefat ettim kayinvalidemin bı geliri yok o yüzden yapamadı bişi hep birlikde aldık ama iki halası birer tane çeyrek taktı bı kuzeni çeyrek taktı iki ikuzenide ikiyuz TL para verdi kişi başı daha mevlüt yapmadım bakalım ozamana ne olucak
Kaynamam hastane çıkışı kundak battaniye gelinlik almis hastane çantamı aldi bana picama aldi annem beşik nevresim bide bebege kıyafet alırken 100 ro yardim etti
Eşimin ailesi 5000 tl nakit verdi kendi ailemde kiyafettir yada baska biseydir onlari aldilar sagolsunlar bize pek bisi birakmadilar:)
Benm annem bebegin herseyini aaldi cantasini zibinini filan esimin aylesi daha bisi yapmadi dogunca yapariz diyo bakalm yapmazlarsa zaten tavrimi ortaya koyarm o ne oyle benm bnnemin torunuysa oonlarinda.torunu yok.oyle bi dunya herkes yapcak aylenin varisi sonucta
Bende meraktayım annemlerın durumu su an pek ıyı degıl kayınbabamlar da ne yapar bılemıyorum.boyle seyler gonulden kopmalı ya.Yapsalar da yapmasalarda canları sagolsun ama ben kayınvalıdemı bıraz sıkıstırıcam :D 4.5 yıl yedı basımın etını yap yap dıye :)
1,495,573 soru
24,431,931 cevap
352,569 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın