0 oy
858 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
düzenlendi
Kızlar lütfen bunu bir tartışma konusu olarak algılamayın sadece çok tuhaf geldi anlamadım ve size sormak istedim . Komşum var alevi boyle bir şey paylaşmış sabah yani ne demek istemiş ben anlamadım ?? Silicem arkadaşlıktan Facebook'tan bu ne demek yani 

Gitti ....

37 Cevaplar

0 oy
(3,552 puan) tarafından
Alevi falan değil ateist bu. Yemeği yenmez selam verilmez buna 
tarafından
Kız bide annemin cenazesine geldi biliyormusun kafasında basortuyle ya
-Reklam-
0 oy
(2,256 puan) tarafından
Tövbe yarabbim okumaz olaydım 
tarafından
Kusura bakma bacım
0 oy
(16,199 puan) tarafından
Ne demek istediği apaçık ortada Allah in varlığına inanmayan biri haşa yok diyor yani bence de silin 
tarafından
Evet bende şuan onu anladım
0 oy
(5,406 puan) tarafından
Alevi değil bu bildiğin ateist.tövbe tövbe 
tarafından
Allah'ın belasi sildim.hemen
0 oy
tarafından
Allah ıslah etsin tobe yarabim görüşme cnn öyleleriyle 
tarafından
Bilmiyordum kız bide annemin cenazesine geldi kafasında basortuyle Allah'ın pisliği ya
0 oy
(163 puan) tarafından
Allah bildiği gibi yapsın ateistin başi
tarafından
Amin bacım
(163 puan) tarafından
Ayrım yapmam kimseye ama kurban olduğum Rabbime böyle konuşanlara savaş açarım sil gitsin
0 oy
(12,686 puan) tarafından
Tövbe estağfurullah tövbe tövbe 
tarafından
Hemde ne tovbe vallahi pislik ya
0 oy
(878 puan) tarafından
Bende aleviyim ama bu ayrı bı kişilik sanırım dini imanı yok bunun engelle gitsin 
tarafından
Engelledim heryerden pislik
0 oy
tarafından
Sana karşı arkadaşlığı nasildi peki kadının 
tarafından
Yani ben onunla hiç bu sohbetlere girmedim annemin cenazesine dualarına falan geldi hep başında basortuyle . Bı kere şey demişti çok şaşırmıştım hatta . Annemle kayınvalidem kuarana gidiyorlardı onada dediler sende gel diye oda dedi ki ne gelicem uğraşamam öyle şeylerle demişti biz çok kaileye almadık dini bilgisi yok günahı kendine diye ama bu paylaştığı ürküttü beni
tarafından
Dini bütün biri deil demekki
0 oy
(1,315 puan) tarafından
Bir her din mesep içindeki insanları aynı kefeye koyma derim alevi olabilir ama her alevî aynı değildir benimde baba alevî ve biz de böyle bisey yok bekarken evimizde kur-an kerimde vardı arapça 'da türkçe meail de arapça anlamazdik ama türkçe okurduk aleviyim ablam oructa tutar namazda kılar şimdi arapça kur-an öğrenmek için uzaktan eğitim ile derst aliyor yani demem su ki herkes aynı DEĞIL....
tarafından
Canım paylastigi resmi gordunmu kaldırdım ama resimde bildiğin 3 tane adam.sandslyede oturuyor arkalarında İsa Musa Muhammet yazıyor birinin elinde sigara birinin elinde şarap kadehi tanrı size peygamber yollamadi . Peygamberler sizi kullanmak için var olmayan tanrı yarattı yazıyordu . Sence ne demeliyiz ??
(1,315 puan) tarafından
Bende diyorum.herkes aynı değil o öyle  bir pislik yaptı diye herkesi aynı şekilde yadirgayamazsin
tarafından
Kimse kimseyi yadirgamiyor zaten komşum paylaşmış bu resmi komsumu yadırgadık biz
 Başka yadırganan görmedim şu yorumların hiçbirinde
(1,315 puan) tarafından
Ben paylaşımından onu anladığım için senin icin düşüncemi yazdim yorumlayan beni bağlamaz canım sadece sen nasıl düşünceni paylaş missan bende doğal olarak düşüncemi paylastim
0 oy
(71 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Neden Alevi diye ayrim sokarak paylaşıyorsunuz ? Neden bu ayrımcılık ? 

Hiç bişeye yorum cevap atmam ama bu postu görünce okadar sinirlendim ki. Ne gerek var bir komşum diyip geçebilirsiniz sizin gibiler yüzünden Alevilik ******,imansız biliniyor. Bende aleviyim "elhamdülillah" Çok şükür ki Allah'ımizi Peygamberimizi biliyoruz. Allah'a inancı olan, Aleviyide Allah yarattı bunu bilir ona göre saygı duyar.

Oraya sunni olupta bu paylaşımı yapan olsaydi altını cize cize sunni komşum dermiydiniz acaba.

Her neyse yorumuma gereksiz cevap atacak olanlarda yazsın okurken sadece gülüp geçerim :)

tarafından
Derdim tabi ki neden demiyim . Hemen saldırıya geçmezseniz sevinirim ben din vurgusu yapmadım farkındaysanız siz öyle algilamissiniz aaa alevi bu kadın aman Allahım falan demedim sadece mezhebini belirttim ve paylaştığı resmi görmediniz sanırım siz o yüzden bence bı derin nefes alın sakin olun kimse ayrım yapmadı yani . Ayrıca başlığa lütfen tartışma konusu olmasın ben anlaman veremedigim için soruyorum yazdım lütfen kavga etmek için yer aramayin rica ediyorum
(71 puan) tarafından
Resim görüp görmemek meselemi sizce ? Yok cenazeye geldi kapalıydı v.s.
Cenazeye gelirken açık gelse kabahat kapalı gelse kabahat. Tabiki saygıdan kapalı gelmiş napacakti ? Aaa alevi deseydiniz birde. Oraya nur topu gibi Alevi yazmissiniz hanımefendi. Böyle şeylere gerek yok diyorum. isteseniz de istemeseniz de bu tartışmaya, ayrıma girer. Kadın yanlış birsey paylaşmış ama.kalkip onu burda müslümanız ya hani "kul hakkıyla" linclemek bize düşmez... Kişinin günahından haberin olur ama tovbesinden haberin olmaz. Bu söz hayatınızın dipnotu olsun.
Hoşçakalın.
tarafından
Hoşçakal.
0 oy
(1,238 puan) tarafından
Kiz göremedim bana da söyleyin ne paylaşmış 
tarafından
resimde bildiğin 3 tane adam.sandslyede oturuyor arkalarında İsa Musa Muhammet yazıyor birinin elinde sigara birinin elinde şarap kadehi tanrı size peygamber yollamadi . Peygamberler sizi kullanmak için var olmayan tanrı yarattı yazıyordu  tövbe estfrullah
(1,238 puan) tarafından
Ayyyyy gerizekaliiiiiiiii yemin ederim kanım dondu şuan
tarafından
Şimdi sen bu paylaştığım şeyde din ayrımı yaptığımı gordunmu Allah aşkına bu resmi paylaşan kadın alevi sadece mezhebini belirttim ki ben bunun dinsiiz olduğuna inanıyorum bu resimden sonra . Neden bana saçma sapan yorumlar geliyor şuanda yok niye vurguluyorshn falan filan anlamadım yani . Sunnide olsa söylerdim sanki ben paylaşmışim resmi tövbe estfrullah ya
(1,238 puan) tarafından
Seninle ilgili bir konu deil kuzum bu şuan etrafimizda allahi inkar eden o kadar ****** var ki
0 oy
(3,550 puan) tarafından
Ateist se alevi demenin ne mantığı var ya.. Off şu alevi sunni meselelerini post olarak paylaşmayın. Ateis Allah a bile inanmaz bırak peygamberini. Deist Allah a inanır peygamberine inanmaz.. İnsanları da dini inanışları ile yargılamayın. Haşa siz Allah değilsiniz.. İnsanlara namaz kılıyormusun oruç tutuyor musun gibi Allah İn sorcağı sorular sormayın, insanlara bir şeye ihtiyacın varmı gibi kulun kula soracağı sorular sorun demiş diyen kişi.. Lütfen ama lütfen bunlar sadece Allah ile kulu arasında yaşanır... Burası bunun yeri değil bence.. Bende aleviyim ve bu şekilde ayrım rencide ediyor beni... Benim burda kimseye zararım yok. Kimseyi de dini ile yargılamak haddime değil.. Lütfen kelimelerinizi iyi seçin. 
tarafından
Ya lütfen saçma sapann yorumlarla gelmeyin Allah aşkına kimse kimseyi yargılanıyor zaten kimse kimsenin dinine karışmıyor herkesin dini kendine insanlık lazım önce . Sadece kadının paylaştığı resim çok cirkindi ilk başta anlam veremedigim sordum ki bunu Sünni biride paylassa şafi biride paylaşsa ne demek istemiş bu insan dinide bu diye sorardım . Duyar kasmaya başka yere git rica ederim
(3,550 puan) tarafından
Valla duyar kasan siz oluyorsunuz. Gerçekten millet ne yaparsa yapsın her insan kendinden sorumlu.. Bizim kimseyi yargılamaya hakkımız yok. Herkesin günahı da sevabı da kendine kimse kimsenin mezarına girmeyecek sonuçta. Neyse.. Size hayırlı günler dilerim.
tarafından
Hanımefendi neden bu kadar alindiniz anlam veremedim bı benim komşum kendisi alevi olabilir her dine saygimiz var ama aleviyim diyerek alttan alttan bu fotoğrafı paylaşması tuhafıma gitti ve sormak istedim bunu sadece alevi değil şafi Sünni hristiyan vs. Hangi dine mensup da farketmez eğer biri paylassaydi yine sorardım bu ne demek istemiş diye neyin duyarini kasicam yada kimi neyle yargiliccam kadın Allah'ın varlığını kabul etmeyen bir paylaşım yapmış bende sildim çıkardım arkadaşlıktan çünkü beklemedigim bır insandı ilk anlam veremedim yaptığı paylasima ve sordum . Bunu komşum paylaşmış kendisi alevi dedigimemi bu kadar takıldın anlayamadım . Tekrar söylüyorum hangi din olduğuyla ilgilenmedim bunu paylaşmış olmasına şaşırdım alevi değil başka bir mezhebte olsaydı yine sorardım . Hayır gerçekten şuan polemiği neden yaşıyoruz anlamadım ki kimseye gidip namaz kiliyormusun yok ibadet ediyormusun diye sordugumuz yok herkesin hesabı dini ibadeti kendine . Çok çirkin bir fotoğraf paylaşmıştı bunu sordum sadece . Ne yani nedir bu gerginliğin sebebi şuanda ??? Neden  ötekilestirmisim gibi bir muamele yapıyorsunuz ciddi manada anlayamadım
0 oy
(1,073 puan) tarafından
Ne yazmış çok merak ettim kız
tarafından
resimde bildiğin 3 tane adam.sandslyede oturuyor arkalarında İsa Musa Muhammet yazıyor birinin elinde sigara birinin elinde şarap kadehi tanrı size peygamber yollamadi . Peygamberler sizi kullanmak için var olmayan tanrı yarattı yazıyordu
(1,073 puan) tarafından
Teşekkür ederim canim
0 oy
(1,664 puan) tarafından
Canm ne atmis ki biz göremedik ya yorumlar aciklayici olmus da nebilim Allahim islah etsin insallah 
tarafından
resimde bildiğin 3 tane adam.sandslyede oturuyor arkalarında İsa Musa Muhammet yazıyor birinin elinde sigara birinin elinde şarap kadehi tanrı size peygamber yollamadi . Peygamberler sizi kullanmak için var olmayan tanrı yarattı yazıyordu .
(1,664 puan) tarafından
Tobe tobe tobeeeee

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 166 göst.
10 Ocak 2024 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 111 göst.
21 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Elifylmz0660 (1,246 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 892 göst.
15 Kasım 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde A.T (51 puan) tarafından soruldu