Kızlar cok sinirliyim. Size biraz kendimden bahsetmek istiyorum. Biz 3 kız kardeşiz. En büyükleri benim. Annemle babam geç evlenmişler. Annem 33 yaşindayken ben olmuşum yani. Neyse, annemin ailesi orta gelirli bir aile iyi kotu evi isi olan insanlar. Babamin ailesi ise yok. Babam kimsesiz buyumus. Neyse annem babama kaçiyor evleniyorlar falan. Annemin ailesi basta babami istemiyor. Annemde kaciyor. Tabi yasi buyuk oldugundan bir suru çeyizi var. Babamda fakir bir insan yani, gunluk 30 tlye calistigini bilirim. Kesinlikle ailemi yadırgamiyorum hatta babama çok düskum bir kizimdir. Simdiye kadarda kimseye laf soyletmedim. Neyse babam bir ev tutuyor yikık dökük kiralik. Gecekondu yani. Annemin 2 kamyon ceyizi o eve geliyor. Tabi yagmurda su basiyor rutubet falan. Bir iki yıla ne esya kaliyor ne başka bisey. Annemin aileside elinden geldikçe maddi destekde bulunuyorlar yıllarca ama anca geçim sağlaniyor. Yillar boyle geçiyor tabi yeni eşya alan yok eski esyalar çop. Annemin iyice piskolojisi bozuluyor. Bakiyorki evi ne kadar temizlesede hala pislik içinde. Saliyor kendini ev çöp eve dönüyor. Bizde iste boyle bir ortamda buyüduk kardeşlerimle. Bizim eve kimse girip çıkamazdı hem rutubet kokusundan hemde pislik kokusundan. Gözünüzun önüne gelebilecek en kotü gecekonduyu düsünün öyle bir yerde, bitlerle pirelerle tahta kurularıyla büyüdük. Neyse zaman geçti anneannem ve dedem vefat etti. Annemlerde 3 kız kardeş. Bir ev kaldı onlara miras. O zamanlar 45bin tl kaldı her birine. Iyi kötü 2 odali bir ev aldik damı camı olan. Ikinci elden eşya aldik, verenler oldu filan. Azda olsa toparladik. Babam sigortali bir ise girdi emekli oldu. Ben evlendim. Kardeşlerim çalışmaya başladılar. Onlarda paralarini babama veriyorlar. Babamda hem emekli maas aliyor hemde calisiyor. Evlerine 9.000 tl kadar para giriyor her ay. Evde kendilerinin. Ama gelin görün ki, babam ev için beş kuruş para harcamiyor. Yemek içmek için iste hemen gider alır, ben arasam baba zor durumdayız desem ne var ne yok bana gonderir. Ama eve bir bardak alalim desek kıyamet kopuyor sanki. Erteleyip duruyor. Oturduğu eşyalar yine tahta kurusu tutmuş. Geçen eşimle kavga ettik, babamlara kalmaya gittim. 2 çocuğum kaşintıdan uyuyamadı. Baktim hep 6 aylık kızimın kanini emmişler şişmişler patlatiyorum kan çikıyor resmen. ALLAHIM çıldırdım. Her hafta evlerine temizliğe giderim temizlerim ama nasil bir yayılmışlarsa heryerden çıkıyorlar. Ertesi gun sabah ezaninda kalktim evime geri döndum. Sinirden döndüm durdum olmadı babamı aradım. En son bağırdim dedim ki, haydi onceden yoktu simdi var yinede harcamiyorsunuz günah degil mi dedim. Baba bana 10 milyar ver desem çikarir verirsin, evine bir koltuk takimi almiyorsun, alışmışsınız siz pisliğe dedim ağzima geleni saydim. Oncedende tatli dille baba gel bak esya bakalim falan guzel güzel söylüyordum kulak arkası ediyordu. Hadi önceden yoktu o zaman için kimseyi kınayamam ama bunlar o duruma alışmış yadırgamıyorlar artık. Sinirlerim tepeme çıkiyor. Kardeşlerim bekar gorüştukleri var. Bana diyorlar abla eve tanısmaya gelelim diyorlar nasıl oturtcaz o evde diye. Yok babam nuh diyor peygamber demiyor. En son dedim paranizi babama vermeyin, bende bilezigimi satip üstune koycam eve adam akilli esyalar alalim. Ondada babam izin vermezse adamları iceri bile almaz. Bide niye bana sormuyorsunuz diye suratimizada bakmaz. Resmen sinir küpüyüm.
En son iste kalmaya gittigimde tum esyaları evden geldigim gibi banyoya attim yüksek ısıda yıkadım, biz direk duşa girdik falan ama şimdi baktim benim evimdede 1 kere gördüm, öldürdüm. 2 gun sonra bir tane daha gördüm, sonrasinda 1 tane daha gorunce beni iyice korku almaya başladı. Benim evimdede ürüyorlar galiba. Nasil onlemini alabilirim çoğalmamaları icin. Resmen salgin gibi yayilıveriyorlar. Onlarıda görunce babama iyice sinirlendim yine aradim bir süru laf söyledim. Gitmiş kardeşlerime demiş ablanız evlendiktrn sonra çok değişti diye. Allah rizasi için bende mi problem var ben bir türlü anlamiyorum ya...
Birde bir hafta oluyor babamlardan geleli. Tam yayilmadan nasıl önlem alabilirim tahta kurusu için. ALLAH aşkına bilen yorum yapsın. Kendi eviminde o eve donmesini istemiyorum. Baktım olmuyir eşyaları ikinci ele satıp yeni eşyalar alalim dicem eşime ama bizde kiradayız. Kendi evimizde kirada seneye kendi evimize çikcaz. O zamana kadar idare etse yeter. Yeni eve yeni eşya alirim diyorum. Ne yapabilirim.???