0 oy
1,447 göst.
Aile kategorisinde (779 puan) tarafından

Kızlar mizgin 4 aylık oldu elhamdülillah ve emar da ayın 3. De biliyorsunuz. Hem meme hemde mama ile besleniyor sürekli. Ama maalesef meme reddi yaşıyoruz şimdi çok zormuş ya bu durum:( bende diyorum ki yavaştan Bi şeyler vermeye başlasam mı ne diyorsunuz? Bide mizgin resimlerde görüldüğü gibi değil zayıf 4 aylık ama 5.200 hala. Biraz toplanır  diye düşünüyorum sizlerin fikrine ihtiyacım var ne verebilirim nasıl başlarım benim için 100 gram da yüz gramdır emara kadar biraz daha iyi olsun istiyorum en azından. 

image

18 Cevaplar

0 oy
(588 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Anam tipe bak yaaa yerim teyzesi kurban olsun yaaa rabbim nazarlardan korusun kuzumu inşallah annesi hayırlı haberlerle gelirsiniz inşallah o günde <3çok öpüyorum bıdığı  Allah yâr ve yardımcınız olsun DUALARIMDASINIZ<3

(779 puan) tarafından
Allah etmesin canım benim ya dualarınız sayesinde bugüne geldik zaten elhamdülillah ❤️❤️
-Reklam-
+1 oy
(597 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Mizgin sağlık sorunları olan bir bebek ek gıda onu daha fazla yorabilir doktora danışmadan bir şey vermem ben sizin yerinizde olsam kilo alımı azsa süt yetmiyor olabilir her emzirmeden sonra mama veririm zaten veriyorsanız miktarını artiririm
(779 puan) tarafından
Canım düzgün emmiyor geçen sütümü sağdım 2 göğüsten 30 ml süt zar zor geldi. Mama veriyorum biberona alıştığı için bu sefer memeyi istemiyor. Yani benimki mecburi birazcık
(597 puan) tarafından
Mama alsın o zaman ama doktor derseki basla ek gıdaya o zaman olabilir şimdi çocuğun vücudu midesi bağırsakları beşine hazır olmayabilir allerjik sorunlar sindirim sorunları olabilir daba büyük sıkıntıya girmesin yavrucak diye soyledim
0 oy
tarafından
düzenlendi

Canım benüm kızımda 4 aylık 

Ben geçen ebeye sordum kilosu iyi değilse verebilirsin dedi 

Ama daha küçük oldukları için yoğurt verilebilir

Mizgini kocaman öp yerime ♥️♥️☺️
(779 puan) tarafından
Yarın yoğurt yapayım da ufaktan başlayayım o zaman canım ;) çok teşekkür ediyorum ❤️
tarafından
Evet canım ama fazla verme 1 çayjaşığı ver bügün yarın 2 çay kaşığı ver 3. Gün 1 tatlı kaşığı ver... Alerjisi falan çıkmasın
0 oy
(3,799 puan) tarafından

Kurban olurum sen büyüdün mü prenses<3

Maşallah sana 

(779 puan) tarafından
Allah etmesin canım benim ❤️❤️ çok teşekkür ederim ❤️
0 oy
(845 puan) tarafından
Oyyy maşallah sen o kadar büyüdün mu ya büyüdükçe çok tatlı olmuş benim yerime prensesi öp  annesi ❤ canım başta yoğurtla basla yoğurdu 3 gün kuralı ile 1 gün bi çay kaşığı 2 gün bi tatlı kaşığı 3 gün bi yemek kaşığı olacak şekilde geç. Tadımlık ver doyumluk değil bizde 4 aylıkken başlamıştık doktor tavsiyesi ile 
(779 puan) tarafından
Öptümmm teyzesi Öptümmm ❤️ yoğurt mayaladım bugün 2 çay kaşığı verdim canım
0 oy
(2,423 puan) tarafından
Kaç kilo doğmuştu kuzum  oy yerim bunu yaaaa ❣❣
(779 puan) tarafından
Canım 3700 doğdu ama sonra almadı yoğun bakım ilaçlar derken hastaneden 4 ile çıkardık şu an 4 aylık ve 5 kilo
(2,423 puan) tarafından
Anladım canım ev yapımı yoğurt verebilirsin  baharatsız zeytin yağlı tarhana vermiştim ben  bu 8 tahilli  pirinç unu var kaşık mama ondan verebilirsin  yavaş yavaş cabuk toparlatr
(779 puan) tarafından
İnşallah canım denicem bakalım
0 oy
(6,399 puan) tarafından

Oyy masallah masallah❤❤ cok tatli annesi ❤

Yogurt verebilirsn ama evde mayala canm

Birde muz elma armut rendeleyip verenilirsn cam rende var onu alip evde yapabilirsn kirmizi erik suyunu verebilirsn

Patates havuc kabak puresi yapabilirsn oyle olmazsa icine az pirinc ve zeytinyagi katip verebilirsn :) bana da doktorum onermisti bunlari oglum 4 aylikken 

(779 puan) tarafından
Bu mesajları kaydettim canım çok teşekkür ediyorum ❤️❤️
0 oy
(1,254 puan) tarafından
Ayyyyy Masallah sana Tatli kiiiizzz Sen ne guzel ne tatli olmuwsun boyle Masallah sanaaaa))

Leylacim uzun zamandir girmiyodum girdiyimden beri gozum senin postunu ariyo mizgini gordum inanki nasil sevindim Rabbim onu korusun canim benim 

Bende dun ufaltan yavas yavas tatdirmaya bawladim 

Yani az az yogurtdan mesela basliya bilirsin
(1,254 puan) tarafından
Yedimi peki?iyi yaptin canim
(779 puan) tarafından
2 çay kaşığı verdim yedi canım ilk önce tuhaf geldi ama sonra yedi :)
(1,254 puan) tarafından
Iyi yaptin canim Afiyet bal seker olsun Guzelime)

Inanamazsin nasil sevindim onu oyle gorunce Masallah nasilda buyumuw bence gozu falanda iyilewmis hani birinde buyukluk vardi ya sanki ikiside ayni olmuw
(779 puan) tarafından
Evet canım gözü düzeldi çok şükür büyüdükçe şimdi anlaşılmıyor. Kaldı Bi emar inşallah oda temiz çıkarda burda Bi müjde de ben veririm hepinize ❤️
(1,254 puan) tarafından
Insallah duzelir rabbim yardimcisi olsun yazik kuzuya Dualarim hep mizginle
0 oy
(6,135 puan) tarafından

Rabbimin hediyesi kuzum benim vakit ne çabuk geçmiş daha dün gibi <3 mama kilo aldırır canım bide benimde meme reddi vardı dua yaptırdım şimdi iyiz çok şükür 

(779 puan) tarafından
Hangi duayı nerede yaptırdın çok ihtiyacım var canım ya. Yaklaştırınca bile basıyor yaygarayı.
(6,135 puan) tarafından
Camı hocaları yapıyor sanırım esimin dedesi yaptırmıştı sordum canı hocası yaptı dedi bi araştırsana yakın olsak tereddüt etmez yatırırdım yada benimkini verirdim postayla göndereyim dicem ama 49 günlüğüz daha ben toparlanamadim
(779 puan) tarafından
Bu güzel ince düşüncen zaten beni çok mutlu etti canım Allah razı olsun senden ❤️❤️
(6,135 puan) tarafından
Eşine babana dedene bi sordurtsana. Bende şuan annemdeyim muska yanimda olsaydı annem cocuga bakar ben  gönderirdim bi süre taktım sonra çıkarmıştım. Benim evimin orda ptt var ama gitme şansım yok. Sen sordur asli astarı çıkmazsa ben bendekini sana göndermeye calisayim
0 oy
(174 puan) tarafından
Aynı benim kızımla heralde nisan 14 dogumlu kızım 5900 bnm kızımda zayıf bende mama kullanıyorum ara arada ben meyvelerden somurtturuyorum yemekndegilde ara ara yıgurt meyve veriyorum su veriyom canım mama ne kullanıyorsunuz
(779 puan) tarafından
Canım mama hepsini kullandım biliyor musun aptamil, sma , hipp combiotic, şu anda bebelac kullanıyorum
(174 puan) tarafından
Bizde bebelac sevmedik Aptamil kullanıyoruz
0 oy
tarafından
Bence ek gida icin cok erken. Erken baslanildiginda bagirsk floryasi bozuluyormus. Benim ki beş bucik aylik baslamadim. Mama da anne sutu de aliyormus zaten canim. 
(779 puan) tarafından
Yaa deli ediyor beni süt olduğu halde almıyor Bi çekse gelecek ama hanımefendi zahmete girmiyor :) neler denemedim ki ben ama boş.
tarafından
Meme reddi yasanilann aydasiniz canim biraz sikcan disini :) biberonla aliyorsa mamaui onun akisiina alismistir. Memeyi cekmek zoruna gidiyor minnigin demekki :)
0 oy
(5,052 puan) tarafından
Doktoruna sormadan verme alerjik olur bir de onunla uğraşırsın sonra biz 5 Aylığız hâlâ mama kullanıyorum doktor randevum ayın 3 'ün de o başlatırsa başlatıcam geçen bir arkadaşım erken ek gıdaya başlamış süt ürünlerine vs şeylere alerjisi varmış 3 hafta hastane de yattılar 6 aylık olunca 3 gün kuralı ile başlatıyorlar alerjisi olup olmadığını onlar da bilemiyor ki
(779 puan) tarafından
Haklısın canım çok zor durumlar malsef. Bu aralar çok doktora gittik iyice yıprandı bidaha emara kadar randevu almak istemiyorum o yüzden size sorayım dedim canım
(5,052 puan) tarafından
O zaman kendin 3 gün kuralını uygula 3 gün çay kaşığı ile baktın vücudun da bir şey yok sonra ki 3 gün tatlı kaşığı tekrar kontröl et sonra ki 3 yemek kaşığı sonra gönül rahatlığı ile verirsin :)
0 oy
(1,186 puan) tarafından
Canım çorba suyu verebilirsin ben 4 aylıkken oğluma verdim yada keçi sütüne cici bebe kat ver oda toparlatır 
(779 puan) tarafından
Cici bebe şimdi verilir dimi canım
(1,186 puan) tarafından
Evet zaten hemen ezildiği için kolay yer onu hemde tok tutar
0 oy
tarafından
Devam maması yoğurt taze sıkım meyve suyu vs verilebilir canım ama alerji yapabilecek şeylerden uzak dur tabiki bide bu nasıl güzel bi kız olmuş böyle yahu maşallah sübhanallah ")) oğlum olaydı alırdım "))
(779 puan) tarafından
Dün yoğurt yaptım ona bugün 2 çay kaşığı verdim canım bismillah dedim başladım :)
Bakalım ya sonuçları hayırlı çıksın oğlun olursa biz almaya geliriz :)
tarafından
Çıkar inşallah canım da ben daha yapmam herhalde ama sut oğluma alirim "))
0 oy
tarafından
Ari mamaya basla kuzum sabah aksam guzel kilo aldiriyo benim oglumda almiyodu ari mamaya basladim sabah aksam veriyorum aylik 1 kilo aliyo
(779 puan) tarafından
Tamam canım bugün çıkıcam dışarı bakçam teşekkür ediyorum ❤️
tarafından
Rica ederim bitanem yardimci olduysam ne mutlu bana op minik mizginimizi  benim yerime ❤
0 oy
(501 puan) tarafından
Oyy mizgin kuzusu büyümüş bal olmus. henuz cok kucuk bence biraz daha bekle ek gida icin, meme reddi icin bol bol ten tene temas yap hatta birlikte dusa girip orda emzirmeyi dene o donemseldir donecektir memeye
(779 puan) tarafından
Ayy inşallah canım ya biberona alıştı ya mecbur böyle oldu yoğun bakımda biberon veriyorlardı evde de ver dedi bende veriyordum ama böyle olacağını bilmiyordum
0 oy
(1,151 puan) tarafından
Masallh minik prensese daha nice yaslara aylara dr danis bence ya da cok az bi dene bakalım guzel sonuçlarla gel insllh 
(779 puan) tarafından
İnşallah canım çok teşekkür ediyorum
(1,151 puan) tarafından
Rica ederm ozledik prensesi post acacaktim haberiniz var mi diye bi baktm post acmissn
(779 puan) tarafından
Kalp kalbe karşıymış canım ❤️
0 oy
tarafından

ay leyla yuzbin kere masallah kizima nasil buyumus verene kurban olayim hersey iyi olacak Allahin izniyle pirinc unu hizli kilo yapiyor ebe bize yasaklamisti obez edecen bebeyi diye :)

(779 puan) tarafından
Sağol canım :) pirinç ununu nasıl hazırlıyorsun peki
tarafından
ari mama var ondan al uzerinde yaziyor kuzum fazla verme sende kizi obez etme sakin

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 639 göst.
19 Mayıs 2020 Alışveriş-Hediye kategorisinde ❤Hanifela ❤ (4,725 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 212 göst.
6 Mayıs 2022 Aile kategorisinde Zelis... (446 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 128 göst.
16 Şubat 2022 Diğer kategorisinde 2323 (2,174 puan) tarafından soruldu

405,850 soru

12,163,523 cevap

36,614 kullanıcı

...