0 oy
241 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (770 puan) tarafından
Ek gıdada direk kendi yemeklerimizden versek nolur baska turlu yemiyo çünkü eskiden bizede sanki kuralla mi vermisler yedirmisler ne yerlerse 

12 Cevaplar

0 oy
(4,690 puan) tarafından
Alerjisi çıkarsa neye alerjisi olduğunu bilmezsin. 
(770 puan) tarafından
Alerjik seylrr vermem mesela kabagi haslamak yerine yemek yapip.vermek gibi
-Reklam-
0 oy
(13,664 puan) tarafından
Tuzsuz baharatsız olarak ver canım kaç aylık bebeğin
(770 puan) tarafından
6 aylik ama öğürp yemiyo
(13,664 puan) tarafından
Hemen vazgeçme ve sakın püre şeklinde verme elinle ya da çatal ile ezerek ver hepsi başlarda öğürür çünkü onlar için çok farklı bir durum
(770 puan) tarafından
Oyle yaptimda bilmiyorm
(1,309 puan) tarafından
Sürekli farklı tarifler dene yeni başladığınız için öğürmesi çok normal bizim yemeklerimizdeki salça baharatlar tuz ve yağlar bebekler için çok zararlı
0 oy
(1,456 puan) tarafından
Nerden bilecen peki çocuğun neye alerjisi olduğunu tuzlu saçla li şeyler çocuklar için pek uygun  değil ben kızıma 11 aydan sonra verdim bizim yediklerimiz den
(770 puan) tarafından
Tuz cok koymam salcada ev yapımı kapya biberden sonucta bebeklerede kapya biber veriliyo
(1,456 puan) tarafından
Ben 11 aylıkken ilk mercimek çorbası verdim o gün başka hiç hiç şey vermedim çocuk patır patır şişti kıp kırmızı oldu alerjisi olduğunu öğrendik şuan 21 aylık hala 2 yaşına kadar yasak yani çok dikkat gerek yinede sen bilirsin
(770 puan) tarafından
Hmmm bilmiyorum cok kararsizim ya
0 oy
(799 puan) tarafından
Bende 3 gün kuralına uymadan yedirdim kızımı cnm hep 
(770 puan) tarafından
Suan istahi yemesi nasol peki oglum biz yerken agliyo yemek istiyo ama ona haslayip verince ogurup agliyo yemiyo
0 oy
tarafından
Valla ben 3 gün kuralına uymadım kendi yediğimden verdim ve hiçbişey olmadı benim kızımda (maşallah) 6.aydan başladım şimdi 8.aydayız 
(770 puan) tarafından
Bende oyle yapmayi planlıyorum cunku bizim yediklerimizden verince cok istahli yemek istiyo ama pna ayri haşlayınca yemiyo agliyo
tarafından
Sen bilirsin onu canım. Ben zaten değişik Bi yemek yesem kızıma veriyorum eğer alerji yaparsa anlıyorum zaten orda
0 oy
(176 puan) tarafından
Ben de hiç kurala uygun vermedim çorbaya ekmek doğrayıp verdim yemek suyuna ekmek banıp verdim çok güzel yedi şimdi de yemesi güzel maşallah 11 aylık 

Belki benim yaptığım size yanlış gelebilir ama ben böyle yaptım
(770 puan) tarafından
Bende oyle düşünüyorum ya tatsiz tuzsuz yemiyo cocuk
(176 puan) tarafından
Aynen birkaç kere patates haşlayıp vereyim dedim yemedi benim sütümle tatlandırıp verdim sonra onu da bıraktım
Yani eskiden böyle kural falan yoktu herşey yediriyorlardı, benim kaynanam 6 aydan sonra bal vermiş eşime kahvaltısına katıp
(770 puan) tarafından
Bal tehlileki canim amcam kuzenime.vetmis ölüyomus ax kalsin ama yemekler bisey olmZ bencede
0 oy
tarafından
Ben tam 6.ay bitti oyle başladım 3gun kuralina uydum her yedigini takip ettim
0 oy
tarafından
Ben uymadim önce yoğurt verdim. Sonra meyve sonra da tarhana çorbası ama tek gün veriyordum gün içinde hepsini değil 
(770 puan) tarafından
Bende yogurt verdim yedi ama patates yemiyo
tarafından
Yemefiklerini zorlama
0 oy
(423 puan) tarafından
Ver ya da verme diyemem ama bizim sulalede herkes çay kaşığıyla veriyor bebeklere. Siz bilirsiniz
0 oy
(4,093 puan) tarafından
Patates başta sert geliyor yememesi normal biraz sulu bırak ya da yoğurtla karıştırarak ver eskiden kural yoktu bize ne oldu sözüne asla katılmıyorum hastaneler insan dolu ve herkes vitamin ihtiyacı hissediyor ve yorgun halsiz yani eskiden uyguladıkları şeylerle böyle olmuşuz tansiyon şeker almış başını gidiyor en basiti bir yaşından önce tuz vermek hem ilerde böbrek rahatsızlıklarına yol açıyor hem kalsiyum eksikliği yapıyor yine ilerde kemik rahatsızlıkları çıkıyor bence o kadar boşa araştırıp okumuyorlar niye milleti de kendilerini de yorsunlar kii zaten başta olmuyor sonraki dönemlerinde ergenlikten sonra çıkıyor 15 yaşına kadar bağışıklık gelişmeye devam ediyor 
0 oy
(3,002 puan) tarafından
Çalışan anneyim 3 gün kuralı yapmaya vaktim yoktu iki gün yapabildim en fazla.. yüzünde kızarıklık oldu en azından neden olduğunu anladım bence çok önemli yapmak lazım.. mesela ilk gün patates çorbası yaptım 3.gün kabak koydum alerji olsa kabak yaptı derdim onun gibi
(770 puan) tarafından
Heh iste bende sadece haslayip vermek yerine yemeklerini yapip versem patates yemegi kabak yemegi sonra icine havuc koysam falan
(3,002 puan) tarafından
Yiyemez kuzum nasıl yesin.. ben yulaf ezmesi almıştım taneli yesin bizim gibi yemeyi öğrensin diye.. suda bir yemek kaşığı yulafi pişirdim sonra hangi sebzeyi istiyorsan koy patates diyelim mesela..az blender yaparsın tamamen püre olmasın.. ama dediğin gibi yapma boğazında kalabilir en azından 9 aylık olsun
(770 puan) tarafından
Yok direk bizim gibi zaten yiyemez yaptigim yemegin icinden mesela patates  kabak ve havuctan birer tane alip catalla ezip versem demek istedim
0 oy
tarafından
Patatesi haşlandıktan sonra çatalla ezerken biraz zeytinyağı ekle kıvam ver istersen canım bide öyle dene 
(770 puan) tarafından
Oyle yaptım canim yoğurtla karistirip verdim biraz yedi

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 269 göst.
19 Mart 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde GizemK (86 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 262 göst.
22 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde melike03 (195 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 916 göst.
9 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Sirius76 (1,318 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 729 göst.
2 Aralık 2021 Diğer kategorisinde ASIL KADIN!! (594 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,447,624 soru

23,779,104 cevap

316,312 kullanıcı

...