0 oy
278 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (415 puan) tarafından
İkisini düdükluye koyup haslasam fasulye kararır mi ki önce fasulye haşlayıp suyunu suzeyimmi benim yaptığım fasulye hiç lezzetli olmuyor anneminki çok lezzetli niye acaba of yada eti tek yapıp kavurup yiyim mi ki ben salça soğan kavurup atıyorum içine 

6 Cevaplar

0 oy
(15,845 puan) tarafından
Önce fasulyeyi 10 15 dakika haslarım. Sonra suyunu süzerim. Sonra eti kendi suyunda kavururum. Sonra yağını salçasını ekleyip biraz da salcayla kavurduktan sonra fasulyeyi baharatını eklerim üstüne de suyunu ekleyip kapatirim kapağını kaynadiktan 40 dakika pişiririm. 
(415 puan) tarafından
Ayrı ayrı haslayim yani ikisini etin suyunu fasulye ye koyim mi sonra
(15,845 puan) tarafından
Ben eti haşlamam önden kavururum suyu salıp cekene kadar. Sadece fasulyesi haslarım
(415 puan) tarafından
Et sert oluyor ya pişmiypr dana eti haslamadan
(15,845 puan) tarafından
Benimki sert olmuyor. Benimki de dana eti..sen hasla o zaman
(1,763 puan) tarafından
Duduklude sert olmaz CANIM ister dana olsun ister kuzu olsun küçük kuşbaşı zaten duduklude çabuk pisiyor
-Reklam-
0 oy
(2,257 puan) tarafından
Önce fasulyeyi haslarim sonra eti ayrı bir tencerede kendi suyu kuruduktan sonra yağda soğan ile kabururum sonra salça sonra fasulyeyi eklerim guzelce baharatini koyarım kapatırım ağzını 
(415 puan) tarafından
Etin suyunu da fasulye ye koyim mi ayrı ayrı mı haslayim etle soğanı mi kavurayim salcada koycam öyle demi
(2,257 puan) tarafından
Aynen canım et guzelce suyunu çeksin sonra biraz sıvı yağ koy soğan ile kavur sonra salçasıni koy kavur en son fasulyeyi ekle ama fasulyenin suyunu süz tadı güzel olmuyor
(415 puan) tarafından
Tm canım tşk ederim
0 oy
(22,070 puan) tarafından
Dudukluye 1 soğan doğra 2 kaşık salça biraz yağ at kavur ustune fasulyeni koy kuş bası veya kemikli etini koy 3 4 dk kavur pul biber tuz karabiber ekle kavur üstünü geçicek kadar su ekle pişir 
(415 puan) tarafından
Tm canım tşk ederim
tarafından
Bende oyle yapiyorum once eti atiyorum suyunu cekiyor yag koyup sogan biber kavuruyorum sonra salca koy kavur sonra  aksamdan islattigin fasulye su tuz ama  bazi fasulyeler duduklude 10 dk da bile dagikiyor oz.amanda eti ayri pisiriyorum duduklude cok fazla pismyecek sonra normal tencerede  fasuyeyi yapiyorum etide ekliyorum biraz daha pisiyor oyle  edacim senin yorum hosuma gtti.ondan buraya yazdim
(22,070 puan) tarafından
Saol kuzum olsun napiyon kiz senin ismin ney :D
tarafından
Ya burda annee adinda kayitliydim hep prima postlari aciyordum hatrladin mi  simdi hem prima hemde banabak postlari aciyorum :)) ismimi burda bilen pek yok ama ismin serap bebek bakimindada serapcihan olarak kayitliyim  cogu postuma cvp veriyorsun ordan hatrkiyorum seni
(22,070 puan) tarafından
:D ever anne nickini biliyom hatırladım memnun oldum kuzummm
0 oy
(1,022 puan) tarafından
Kendi yapimim böyle.... fasulyeyi düdüklüde sisene kadar kaynatıyorum istersen bi gece onceden islat bn fasulye kalitesine göre islatiyorum daha sonra baska bi tencerede etleri sogan ve salca ile kavurup fatulyeyi ekliyorum az kaynamis su ekleyip ozlesene kadar kısık ateşte pişiriyorum güzel oluyo..
(415 puan) tarafından
Bende yapcam bende fasulye ye göre islatiyorum bu aldığım fasulye ıslamadan pişiyor bir sefer bir yerden aldım hiç pismedi geç pisti fasulye den fasulye ye çok fark ediyor tşk ederim canım
0 oy
tarafından
Bak yavrum kimse yazmamış yapmiyorlar demekki yapanlar varsa da yazmamistir  şaka yapayım tarif vermeden hehe:)) 

 

aksamdan fasulyeni soğuk suya koy miktarına göre su tenceren buyik olsun ve su fasulyeyi 6 parmak geçsin.  Sabahına haşlanmış bir şekilde göreceksin zaten ne kırılma ne ezilme ne kabuk bırakma ne çatlama olmayacak. Bende olmuyor hiç biri .

 Et koyacaksan önden yagda soğanla birlikte kavur üzerine 2 bardak su koy çok pisirmeden ( etler hafif çiğ kalsin) salcani biberini 1 dis sarımsağıni ekle bir harmanla salça sarimsak tadını bıraksın . 

Ardından yikadigin fasulyeyi ekle yine harmanla kaynar suyu ekleyince fasulyenin bezayligi disardan görünecek şekilde ekle kaybolmasinlar pisme durumuna göre su ekler yada eklemezsin. Karıştırma olayı fazla olmasın fasulyeyi çatlatır  

yemekten en az 2 saat önceden pişir dinlenince tadına doyamazsın. İsteğe göre sarımsağıni cogaltabilirsin . Ama sakın düdüklü de pişirme bu tarifi.

 Afiyet olsun
(415 puan) tarafından
Tşk ederim canım ne güzel pişiriyon öyle
tarafından
Özenliyimdir yemekler de canım o yuzden yemeklerim efsane olur  esim her yediğinde sanki önceki akşam yemeği ben yapmamışım gibi hep şaşkınlıkla yer bu ne güzel yemek diye hahaha hep kızıyorum ona hala alışamadın mi 5 senedir ben pisiriyorum diye :))
tarafından
Nohutuda bu şekilde yap.
(415 puan) tarafından
Duduksiz pisiriyorum düdüklü lezzetli yapıyor diyorlar genelde annem hiç düdüklü kullanmaz ama lezzetli olur annemin de aynı böyle yapyiprum seninki gibi
tarafından
Acil durumlar dışında asla kullanmam düdüklüyu onun verdiği lezzet normal kapaklida ağır ağır pişen yemeğin lezzetiyle yarışamaz .
Tavuklu keskegı yaparım duduklude yada bugday çorbası yada ılıklı kemiği bunlar dışında düdüklü benim için pek önemli degil:)
0 oy
(299 puan) tarafından
Benimde çok lezzetli olur dünden suya koyarım fasulyeyi sonra etle beraber kaynatrim  fasulyeyi sonra ayrı kizarttim salçayı üstüne dökerim yağını fazla koyarım başka hiçbisey koymam çokta lezzetli olur 
(415 puan) tarafından
Tşk ederim canım bende şimdi yapyiprum
(299 puan) tarafından
Ne demek canm ama el lezeti diye bişey var:)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 101 göst.
8 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Minik1mucize_ (383 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 529 göst.
17 Şubat 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 265 göst.
24 Mart 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Yildizsumeyye (479 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 287 göst.
2 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

378,121 soru

11,317,406 cevap

34,763 kullanıcı

...