+1 oy
95 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (674 puan) tarafından
Yogurt nasil.mayalanir.kizlar 

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bende bekleyim püf noktaları ile 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Valla canım ben sütü kaynatip soğuyunca ( çok soğuk olmicak parmağını koy yakmiyorsa iyidir)  bir kasede 5 kiloysa süt 1 çorba kaşığı yoğurt katıyorum . Bir tatlı kaşığı da şeker atiyirum ki mayalik yoğurt ekşi olmasindiye. İyice çırp çatalla koy sütun içine karıştır ağzını kapatıp güzelce sar sarmala carsaflarla örtüler le falan. Havanın sıcaklığına bağlı kalma süresi mesela sıcaksa iki saat yeter ama soğuk yerde yaşıyorsa 3.5 4 saatte mayalanır. 

 Mayalaninca ağzını aç soğusun öyle dolaba kat.

Ben tülbent falan katmiyorum kaliolassin diye çünkü eksitiyor yoğurdu . Onun yerine suoandukca suyunu bı kavanoza koyup ayran faoan yaparken kullanıyorum
(674 puan) tarafından
Teşekkür ederim canim ben oglum icin ilk defa mayalicam denemek amacli 1,5 litre süt aldım yogurt mayasını ne kadar koymaliyim
tarafından
Yarım çorba kaşığı yeter cnm o zaman hatta bir tatlı kaşığı bile
0 oy
(63 puan) tarafından
Aldığın sütü kaynattiktan sonra sogumaya gectiginde serce parmağını sute batır ona kadar say onuncu saniyede parmağın yanacak gibi olsun 1 kg sute 1 kasik yogurt olacak sekilde sut ile yogurdun kivamini aç biraz çırp ki topaklik kalmasin sonra mayani süte koy agzini kapatip sofra bezi gibi biseye sar iki üç kat sararim ben sonra en az 4 -5 saat sonra yogurdun tuttuysa agzini acik şekilde buzdolabıa koy ertesi gun tuketebilrsin ben hep boyle yaparım hep tutar çok şükür
(674 puan) tarafından
Tesekkur ederim
0 oy
(1,465 puan) tarafından

Bn daha az önce dolaba kaldırdım cnm sütü iyice kaynat ara ara da karıştır sonra ocaktan al mayalama kıvamına gelince yani parmaģını içine koyduğunda 7 veya 8 e kadar say yanmaya başlıyorsa yoğurdunu iyice karıştırıp içine az bişeyde yoğurt yapacağın sütten koy karıştır kenardan içine dök sonra süzgeç koy kapak niyetine bezle kapat 4 5 saat kalsın sonra bezini kaldır bi 15 20 dakikada öyle kalsın sonra at dolaba ağzı aćık kalsın iki saat daha sonra kapat bir gece kalsın dinlensin dolapta

image

(674 puan) tarafından
Ohhh afiyet olsun ellerine saglik
(1,465 puan) tarafından
Sağol cnm sana da şimdiden afiyet olsun
0 oy
(348 puan) tarafından
Ben sütü ısıttıktan sonra parmak dayanacak kadar ılıtıyorum. Sonrasında bir kasede maya ve sütü karıştırarak tenceredeki süte ekliyorum. O sırada fırını biraz ısıtıp kapatıyorum. Ve mayalı sütü ağzı açık bir şekilde fırına koyuyorum. Gece orda bekleyip sabah da direk dolaba koyuyorum. Taş gibi bir yoğurt oluyor, kıvamının tutmadığı olmadı hiç :)

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 40 göst.
25 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 151 göst.
22 Haziran 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 238 göst.
27 Nisan 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 84 göst.
6 Nisan 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Miracinannesi.34 (646 puan) tarafından soruldu

378,252 soru

11,321,292 cevap

34,765 kullanıcı

...