Sana hayatımdaki iki kaynanayi anlatayım.
1 -benim kayınvalidem ;
4 yıldır aynı binadayiz ikinci hamileliğimi aynı binadayken geçirdim, 5 ay kustum 8 kilo verdim bir gün biir bir çorba yapıp getirmdi.
Evlendim hiç bisyle ilgilenmedi, sonrasında da yani oğlumun evi bı eksiği var mdr diye sormadı.
Aksine oğlunun evinde iki klima var neden bir tanesini köydeki eve götürmüyor oraya gidince sıcaktan tansiyonum çıkıyor diye söylendi
2 -benim annem, kayınvalide;
Kendi evinden önce oğlunun eksiği ile ilgilendi..
Gelin alınmasın kırılmasın diye bir cümle kurmadi.
Kardeşimin evinde klima yoktu,gelin sadece bir kere yanımızda dedi ki " gece çok sıcaktı uyuyamadım"
İki gün içinde annem gitti gelin yatamamis diye klima hediye almış.
Evinde ne eksik varsa hediye altında götürdü tamamladı
Gelinimizin çeyizi çok eksikti yabancıydı bize göre.bir gün ağzını açmadı bize bile demedi annemde 3 düdüklü tencere varken gelinde yok boşuna masrafl yapmasınlar diye tenceresini verdi.
Babam kapıdan peynirle girdi o peyniri 3 e böldü, biri kendisi biri ben biri gelin için..
Annem kayınvalide olunca kayınvalidemin aslında kayınvalide olmadigini anladım..
İkiside kayınvalide bak..
İkiside anne..
Bir gün bir adamın iki oğlu varmış..adam.ickici kumarci kötü biriymiş.
Çocuklar büyümüş biri babasının aynısı olmuş
Biri sormus demiş neden böyle oldun,Demiski babamı izledim..
Diğeri de tam tersi beyefendi biri olmuş ona sormuş lar neden böyle oldun diye o D a demiş babamı izledim..
Kıssadan hisse insanları bir sıfat içinde değerlendirmememk lazım..yani kayınvalide sıfatı için diyorum..ben eminim ki sen çok iyi bir kayınvalide olacaksn ,,annem gibi ❤️