0 oy
160 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından
Kızlar tarif alabilir miyim 

9 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap
Yaptım kızlar çok güzel oldu hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ♡♡♡ 
-Reklam-
0 oy
(16,333 puan) tarafından

Göz kararı un ve yoğurt koyar karıştırılır güzelce sonra üzerine su eklenir ılık yada soğuk ocağa alıp karıştırılır kaynayana kadar 

Kaynayınca içine tel şehriye atarım bı dene tavuk suyu sonra yağ az salça çok az ama bide kırmızı toz biber ve nane kızartıp içine dökerim 
tarafından
Teşekkür ederim ♡
0 oy
tarafından
Dün akşam yapmıştım

Kaç kişisiniz bilmem ama biz 4 kişiyiz orta halli tencereye yarım su bardağından fazla şehriye ve su koydum su ölçüsüz koydum biraz kaynat

Bir kapta yumurta bir yemek kaşığı un ve yoğurt koy çırp su koy içine kıvam olsun 

Tencereye aktar sürekli karıştır kaynayınca yağda nane yak üzerine dök çok lezzetli oluyor
tarafından
Teşekkürler canım ♡
tarafından
Tuzu unutmuşum:))
0 oy
tarafından
Biz yayla.corbasi diyoruz:) su koy ocaga kaynasin birazda tuz at sonra arpa sehriye at pissin bi kasede yogurt un ve yumurta  cirp sehriye pisince dök karisimi kaynayana kadar karistir ki kesilmesin sonra yagda nane kavur ustune aktar 
tarafından
Bizde pirinçli çorbaya yayla diyoruz
0 oy
(693 puan) tarafından
Şehriyeyi 3 bardak suyla başlamaya bırak o esnada iki normal kase yorgurdu iyice çırpıp bir buçuk yemek kaşığı unu ve bir yumurta sarısını tuzunu da ekleyip iyice karistir kaynayan şehriye suyundan bir veya iki kepçe al harca karıştır katiysa musluk suyu da koy şehriye yumuşayınca bir tavuk bulyonu da ez harçla dök hepsi bir arada kaynamaya başlayınca cezvede yağını naneni kizart dök onunla da kaynasın kapat altını misss
(693 puan) tarafından
Evde az bi tavuk varsa haşlayıp didikleyince dehşet oluyor
0 oy
(4,347 puan) tarafından
Canım dur ben sana Bi tarif atayım ben onu yapıyorum çok güzel oluyor 
(4,347 puan) tarafından
https://youtu.be/O0SXAkX52U0 buna göre yap canım çok güzel oluyor ben hep böyle yapıyorum
0 oy
(337 puan) tarafından
Önce tencereye bir yumurta kır çırp sonra 2 yemek kaşığı un koy onuda çırp sonra da bir kase yoğurt koy birde onunla çırp. Sonra 7 su bardağı su koy ocağa kat kaynamaya başlayınca 1 çay bardağı şehriyel koy 15 dk da öyle kaynat. 1 tatlı kaşığı tuz at altını söndür. Küçük bir tavaya 1 buçuk yemek kaşığı tereyağ erit 1 tatlı kaşığı kuru nane koy bir iki kaynasin tencereye boşalt. Karıştır verdiğim ölçüleri tam yaparsan güzel bir çorba eldeedebilirsin canım sürekli yaptığım çorba çok lezzetli olur. Tavsiye ederim.
(337 puan) tarafından
Ekleme yapım tavuk suyu yada et suyuyla yaparsan daha lezzetli olur kuzum
0 oy
(14,168 puan) tarafından
4bucuk su bardağı su 1 su bardağı arpa şehriyeyi ocağa koyuyorum kaynayıp yumuşayana kadar tebiyesini yapıyorum. Terbiyesi 8 yemek kaşığı yoğurt 1 kaşık un 1 yumurta iyice çırpıyorum kesilmesin diye sonra tencere de ki sudan alıp çırpıyorum sürekli sonra tencereye yavaş yavaş karıştırarak döküyorum ve tencere kaynayana kadar sürekli karıştırıyorum yoksa kesilir. Sonra da sosunu yapıp döküyorum 
0 oy
(1,628 puan) tarafından
Yoğurt un su karistr tuz at kaynaynca arpa şehriyeli at tavuk didikle koy yoksa et de olur sarımsak rendele 2tane mükemmel oluyo her hafta yapyorm

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 119 göst.
1 Eylül 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 73 göst.
0 oy
3 cevap 71 göst.
24 Haziran 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Pakize333 (2,303 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 132 göst.
18 Nisan 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Azkaban (2,745 puan) tarafından soruldu

405,997 soru

12,169,904 cevap

36,634 kullanıcı

...