+1 oy
409 göst.
Diğer kategorisinde (47 puan) tarafından
Kızlar herkesin bildiği bir şeyler vardır elbette mutfakla ilgili,eskiden bildikleri ,çevresinden öğrendiği ya da yıllardır uyguladığı tüyolar.Ben kayınvalidemden patates haşlarken içine biraz tuz koyarsak patates hiçbir şekilde parçalanmıyor  bunu öğrenmiştim ve hep de bu şekilde yaparım.Sizin de bildikleriniz varsa yazar mısınız  hepimize fikir olur hem :)

13 Cevaplar

0 oy
(985 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Lahana haşlarken evin içi kokmasın diye 1 küp şekeri buzdolabı poşetine koyup suyunun içine atın.  Koku çıkmayacaktır. 

Yoğurt mayalarken fırında bekletin daha iyi tutar sulanmaz . 

Mideniz bulanırda kusamazsaniz kusmak için ağzınıza azıcık toz Türk kahvesi koyun kusmanızı sağlar.  
(337 puan) tarafından
Kahve olayına bayıldım deneyecem
(3,458 puan) tarafından
Kahve benim mideme iyi geliyor amaa :D çok sevdiğimden mi acaba
(985 puan) tarafından
Teşekkür ederim
-Reklam-
+1 oy
(1,208 puan) tarafından
Aspiratör filtrelerini  lavabo aciciyla temizliyorum tertemiz yapiyo ayrıca 
tarafından
Nasıl olucak canm cok ihtiyacim var toz halinde ya
(1,208 puan) tarafından
Kare fırın tepsileri  varya ona kaynar su koy filtreyi yatir tepsiye lavabo aciciyi dök  anında kalkiyo zaten yağlar yukarı ama çok dikkatli ol yüzünü geride tut bulaşık eldiveni kullanmadan da mümkünse yapma  çok keskin koku vuruyo o an aslında çok tehlikeli ama iste yapıyoruz temiz olsun  diye
tarafından
Tamm cnm teşekkürler
0 oy
(4,622 puan) tarafından
Ben de beklim şurada
0 oy
(122,865 puan) tarafından
bekliyim surda bende guzel cevaplar gelir
0 oy
(391 puan) tarafından

Hangi birini diyelim :D en çok kullandığımı söyleyeyim evde kızartmak için köfte yaparsanız içine bir paket (5gr) karbonat atın yoğurun,  iyice dinlendirin, içide kabararak güzelce pişer.

0 oy
tarafından
Benim aklıma gelmiyor şahsen 
0 oy
tarafından

Patates haşlanırken zaten tuz atılmıyor mu:ninja:


Kuru fasulye nohut kırmızı et pişirirken çabuk pişmesi için çay kaşığı ucuyla biraz karbonat daha çabuk pişirir eskiden düdüklü yokmus öyle ederlermiş ki denedim oldu da 

Yumurta daha iyi soyulsun diye haslanirken içine tuz atık yada biraz sirke kabuklar hemen soyulur

tarafından
Yumurta olayını haşlanırken çatlamasın diye biliyorum ben de.
Karbonat fikri iyiymiş aldım :)
0 oy
(245 puan) tarafından
Kuru fasulye haşlarken kabukları çıkmaması için yarım limon sıkıyorum
0 oy
(1,208 puan) tarafından
Genelde mutfak derz aralarını hali fırçaları  olur ya  onunla temizliyorum cif çamaşır suyu anında açıyor  önceden dis fırçası singerin  arka yüzü falan hep uğraşırdim  ama şimdi sipsak  anında :)
(154 puan) tarafından
Diş fırçası ile daha iyi olur öbürü büyük değilmi :d
(1,208 puan) tarafından
Hayir hayır ben kaç senedir kullanıyorum  derz aralarım  çok çabuk karariyo  tamam dis fırçasıyla da cikiyo ama uğraşlar sonucu ama diğer fırçayla  anında cikiyo  çok memnunum hatta niye daha önce kesfetmediysem :)
0 oy
tarafından
düzenlendi

Etin kokusu gelmesin ve yemek lezzetli olsun diye herzmn eti yağda kızartırım soğanla beraber sonra yemeği yaparım, ankastreme diş fırçası kullanırım aralarına içine, bi kaç şey var aklımda yok :)

Geliyor yavaş yavaş kekin kabarması için beyazını ayrı bir kapta çirpiyorum iyice en son onu ekliyip kaşıkla kariştiriyorum. 
Çikolata sosu yerine ganaj yapıyorum enfes oluyor.
Kaynayan tencerenin üstüne tahta kaşık koyuyorum taşmasın diye.
Süt kaynatınca süt aleti var onu koyuyorum kaynayınca ses çıkartıyor. 
Şimdiden maydanoz alıp doğrayıp buzluğa atıyorum kışın rahat oluyor 
0 oy
(154 puan) tarafından
Ben yerimi alayım bu yorum tutar =D
0 oy
tarafından
Yumurtayı kaynamaya başladığında  5 dakika hasladiginda tam kayısı kivami oluyor 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 246 göst.
21 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 141 göst.
19 Eylül 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 187 göst.
0 oy
20 cevap 1,202 göst.
18 Ağustos 2019 Diğer kategorisinde ☆~❣HσɳҽყSҽρƚҽɱႦҽɾ❣~☆ (9,895 puan) tarafından soruldu

405,640 soru

12,154,373 cevap

36,585 kullanıcı

...