0 oy
229 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (8 puan) tarafından

Sarımsaklı Yağ Tarif: Organik sarımsağı (5-6 diş) dövüp üzerini kapatacak kadar organik zeytinyağı ekleyin. Sarımsakların beklediği bu yağı, ayak tabanlarına sürüp kalınca bir çorapla yatırın. Öksürüğe derhal etkisini görmezseniz buradayım. O gece iyi ve deliksiz uyuyacak en azından. Ertesi gün kaldığı yerden devam edebilir. Gece uyusun da bakarız. (Çin sarımsağı ve riviera yağ ile deneyip “işe yaramadı” yazan çıkar mı şimdi? E olabilir, kısmet artık).

Önemli Notlar!

Asla ama asla ayağı strece, poşete sarıp sera etkisi yaratmayınız! Doğrudan ve sadece tek kat çorap giyilecek.

Sarımsakları iyice macun gibi eziniz. İmkân varsa soğuk sıkım çörekotu yağı da ekleyiniz. Şart değil ama eklenirse etkisi artar.

Bazı ayaklarda, bilhassa iri kalan parçalar hafif tahrişe yol açabilir. O sebeple sarımsak temas etmeden sadece üstten aldığınız yağı da sürseniz etkili. İster acil durumda 10 dk bekletip sürün ister gündüzden tarifi hazırlayıp gece sadece yağı sürün. Yine işe yarıyor.
Peki sadece yağı değil de sarımsaklarla birlikte macun gibi tümünü sürsek? Şahane oluyor. Ama bazı ciltleri tahriş edebiliyor diye, sarımsağı değdirmeden sadece yağı sürüyoruz.

Yineliyorum: Gece mışıl mışıl, çok derin uyutur. Sabah balgam attırmak için yoğun öksürükle uyandırabilir. Bazen de kusarak veya dışkıda balgam attırır. Şaşırmayınız.

Nasıl saklıyoruz? Kapaklı cam kapta, buzdolabında. Evde yaptığım yağ aylarca dayandı, bavula girdi, mesafeler gitti geldi, 7 ay sonra hala iş görüyordu. Dışarıda kalırsa hemen küfleniyor.

Bundan sonra baş ucu tarifimdir. Esen kalın.

5 Cevaplar

0 oy
(3,355 puan) tarafından
İşe yarıyor mu gerçekten
(8 puan) tarafından
Oglum çok öksürüyordu denedim ve gerçekten faydasını gördüm kezza kızımda da öyle o yüzden sizlerlede paylaşmak istedim
(3,355 puan) tarafından
Teşekkürler canım ekran görüntüsü alcam bende
-Reklam-
0 oy
tarafından
Sağol canim. Kaydediyorum bunu 
(8 puan) tarafından
Rica ederim canım
0 oy
(3,280 puan) tarafından
Teşekkür ederim lazım olabilir kaydedeyim 
0 oy
(2,364 puan) tarafından
Allah razı olsun inşaAllah
0 oy
tarafından
Valla kaç kere paylaştım kaç posta yazdım bunu kimisi ciddiye bile almıyo denemiyo YouTube de bile anlattım öğrensin herkes yapsın diye de inşallah görür herkes çok güzel bi tarif cidden .
(8 puan) tarafından
İnşallah canım ben faydasını gördüğüm için paylaşmak istedim malum havalar değişti

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 504 göst.
7 Eylül 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 103 göst.
0 oy
4 cevap 94 göst.
18 Ocak 2022 Diğer kategorisinde ÖzEn (398 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 154 göst.
28 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu