+3 oy
1,090 göst.
Aile kategorisinde (4 puan) tarafından
Kıymetli anneler ve anne adayları,

Uygulamayı hamile olduğumu öğrendiğimde tecrübeli annelerden bişeyler öğrenmek için indirdim, faydasını da görüyorum, hamilelik dışında sohbet bölümünü de çoğu zaman okuyorum ve gerçekten bazen üzülüyorum, eş ve kayınvalideden kaynaklanan sorunlar beni hem şaşırtıyor hem de kayınvalideler bu cesareti nereden alıyorlar diye sormama sebep oluyor. Sizlerle birtakım gözlemlerimi paylaşmak istiyorum hem kendi hayatımdan hem burada sizin hayatlarınızdan yaptığım gözlemelerimi. Eşimle severek evlendik, öğretmen olmam sebebiyle zorunlu görev yerime geldi evlendikten sonra, kayınvalidem bütün çocukları yanında olduğu için eşimi de göndermek istemedi ama görevim olduğu için çok da sesini çıkaramadı. Uzak yaşıyoruz birbirimizden, kayınvalidem kötü biri değil sadece çok despot ve birlikte yaşadığı gelininin(ev hanımı) her şeyine karışır hep emir yağdırır. Benim yaptığım hiç bir şeye karışmaz ve karışamaz, eşimle istanbula gidince gezeriz, başka yere tatile gideriz, istediğimi alırım evime ya da kendime, bir laf ettiğini duymadım. Arkamdan ediyorsa bilemem. Ben bunu kendi kazancım olmasına ve eşime bağlı bir ekonomik durumum olmamasına bağlıyorum. Eve sadece eşim baksaydı bir çok şeye karışma hakkı görecekti kendine her yaptığım hata olacaktı belki bir tişört bile almak benim için zor olacaktı. Burada okuduğum paylaşımlardan beni en çok etkileyen de bu kayınvalideler gelinlere çok karışıyor hatta bazen yedikleri ekmeği bile sayıyorlar, ben bunun biraz da nasıl olsa oğlum alıyor benim evim sayılır mantığından kaynaklandığını düşünüyorum. Eğer yanılıyorsam siz de fikrinizi paylaşın lütfen anneler, bu benim gözlemimdir. Aslında size bu anlattıklarımdan söylemeye çalıştığım şu, kız çocuklarımızı ayakları üzerinde duracak şekilde ve ekonomik özgürlüğün önemli olduğunu anlatarak yetiştirelim ki kızlarımız bu zorbalıklara maruz kalmasın, bir öğretmen ve bir anne adayı olarak olarak sizden ve kendimden temennim budur. Sizlerin de fikirlerini merak ediyorum

33 Cevaplar

0 oy
(2,055 puan) tarafından
Söylediklerinizin bir çoğu bu devir için doğru ama şöylede birşey var herkesin okumaya gücü veya da kapasitesi yetmiyor yani bizim toplumumuzda bu çok var okuyan işi olan kadın değer görür kıymeti olur ev hanımı olanda ne işe yararki  okumamış veya da çalışmayan kişiler çoğunlukla dikkat ediyorum değersizleştiriliyor herkes okusaydi ya da çalışsaydi olur muydu olmazdı ki zatende ekonomik güç buna el vermezdi işte ev hanımıda olunsa iş kadınıda olsan değer her zaman verilmeli artık hayat öyle bir yere geldiki eskiden bu olay yoktu yani bu kadarı yapılmazdi insanlar hayatı artık birtek para kazanmaktan ibaret görüyor ötesi yok 
-Reklam-
0 oy
(2,976 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum bende memurum eşimin ailesiyle çok yakınız ama asla karışamaz ben çağırmadan mümkün oldukça gelmez her istediğimi yapar istediğim yere giderim aramizda iyidir tabi ben kırıcı olmam. birazda eşten kaynaklı bide mesafeyi ayarlamada ;)
0 oy
(906 puan) tarafından
Ağzınıza sağlık, anlatınız uslubunuz yaklaşımın süper ! Duygularıma tecruman oldunuz..Bende zamanında bu tarz bir paylaşım yaptığımda bazı kesimler nedense karşı çıkmıştı )) özellikle kocasından zorbalık gören ve erken evlenen ekonomik özgürlüğü olmayan kesim bu tarz yazılardan çok alınız umarım size denk gelmezler ))
0 oy
(469 puan) tarafından
Ben evlenmeden önce çalışırdım ve kayınvalidem kayınpederim Allah razı olsun hiçbir şeyime karismazlar evimiz çok uzak değil ama sık sık ta görüşmeyiz tamamen saygı sevgi çerçevesinde ilişkimiz eşim ailesini özellikle annesine düşkündü benim evlenince hemen hamile kaldım ve eşim hep senin yerin ayrı annemin yeri ayrı ikiniz de birbirinize gereken saygıyı gösterecek kayınvalidem annesiz babasız büyümüş erken yaşta evlenmiş kayınvalide ve bir sürü kaynıyla eşi askerde bir gorumce arasında eşimi zar zor büyütmüş 3 5 sene sonra taşınmış başka sehre ve hep istediği kendi yaşadıklarının benim yaşamamam ben onun kadar suskunda değilim tabi Cat pat konuşmam hayatta 2 oğlu var 9 yaş arayla diyeceğim o ki eşim hepsi çok iyi saygılı eşim şimdi en çok kızımi seviyorum diyor eskisi gibi annem sen bile değil şimdi 2.ye hamileyim kayınvalidem kızımla oynar eder annen yoruluyor der hepsinden Allah razı olsun. Bence herşey kişinin kendini geliştirmesiyle ve kocanın arkanda durmasiyla alakalı maddiyatta önemli ama onlar bir aile ben eşim çocuklarım başka bir aile.. inşallah hepinizin ilişkisi benim gibi olur :)
0 oy
(14,168 puan) tarafından
Ekonomik özgürlük çok önemli evet. Ama kaynananın kişiliği eşin davranışları da çok önemli. Mesela bizden bahsedeyim evlenmeden önce çalışan biriydim evlendikten sonra çabucak oğlum oldu şuan 1 buçuk yaşında hala çalışmıyorum küçük oldugu için. Ama mesela kaynanam da eşimde çok iyi insanlar kaynanam niye aldın niye yedin niye gezdin değilde niye yemedin niye gezmedin niye almadın diyen biridir 2bucuk senelik evliyiz ne eşimle ne de ailesiyle büyük bir sorun yaşamadık ve üst katta oturuyorlar. Karşında ki insan ise harika bir olay. Ama insan değilse seni saymıyor sevmiyorsa sen milyonlar kazansan boş. He mesafe koyarsın gorusmezsin yeri gelince lafını yüzüne soylersin tamam bunlar görüşmeye engel olur ama ona yine kendine karşı saygı kazandiramazsin bence 
0 oy
(4 puan) tarafından
Çok güzel yorumlar yazmışsınız anneler, fikirlerinizi ilgiyle okudum, gözleme sananlar için üzgünüm canınızın isteyeceği aklıma gelmezdi hiç
0 oy
(337 puan) tarafından
Çok hakli buldum seni canim her kiz çocuğunun elinde bir altın bileziği olması şart. Biz anneler olarak çok çektik çeken annelerimiz de var halada bu böyle devam edecek. Eş kaynana sorunları bitmeyecek. Benim kayinvailedem 'le pek sıkıntım yok şükür ama eşimle çok problemler yaşıyorum. Benim 11 yaşında kızım var ve ilk eşimden benimle kalıyor. Özellikle bu konuda daha da sıkıntı yaşıyorum. Kızımı kimseye vermek istemiyorum yanımda olsun istiyorum. Bir bagirdimi içim cız ediyor. O yüzden tek temennim kızımın okuması ve meslek sahibi olması. Bunun için elimden geleni yapuyorum yapacağım da. Benim cektiklerimi yavrum çekmesin diye. Bir erkeğin eline bakmasin. Kendi kazandın kendi ayarları üzerinde dursun. Senide tebrik ederim kuzum okumuşsun öğretmen olmuşsun kendi ayaklarının üzerinde duruyorsun darısı tüm çocuklarımıza insalah.
0 oy
tarafından
Soyledıgın dogru olabılır ama bu durum bıraz karakter meselesı. Oglumun parası onun bunun parası dıye düşünmüyo bence bazı kayınvalıdeler. Sahsen benım kaynana ılk 3 sene bende calıstım bende calıstugm halde bızım yememıze ıcmemıze gezmemıze tozmamıza aldıgım esyaya elbıseye herseye karısmaya calıstı ama bu noktada dırek esım devreye gırdı anne senn paranla almıyoz kendı paramızla alıyoz karısma bıze dedı dırek cızgını cektı o gunden snra agzını acamıyo. Yanı ıster calıs ıster calısma karakterı bozuk olan her halukarda karışmaya calısıyo
0 oy
(1,851 puan) tarafından
Öncelikle sevgili ÖĞRETMEN o "YAPTİGİM GOZLEMELERE" göre değil "YAPTİGİM GÖZLEMLERE" göre olacak yazının içinden bir yerde yanlışlık var önce bu bi duzeltelim 

İkincisi eltim (ev hanımı ) diye belirtmişsin eminim ev hanımı olmayı o da istemezdi ama hayat şartları 

Diğer konu ise bu söylediğin şeyler kaynanadan değil kocalardan kaynakliyo madem anneci babaci olacaklar evlenmesinler öyle degil mi ? 
0 oy
(7,792 puan) tarafından
Yani canim ben de ev hanımıyım kaynanam bi seye karismaz... Bu hiraz erkege ve kaynanin kisiligine bagli... 

Esim laf dedirtmez bu konuda ama dedirtirse de bi yere kadar sabrederim.
0 oy
(2,226 puan) tarafından
haklısın ama bende ev hanımıyım sadece eşim çalışıyor 

ama kayınvalidem bana karışmıyor karışmaz da zaten o sınırı çizen kişi eş bence eş taviz verirse istersen ikinizde çalışın bence bir şey değişmiyor her şey erkekte bitiyor 

bu benim karım bu benim ailem  bu benim evim bunu hissettirse o eve kimse karışamaz .

İlgili sorular

+2 oy
19 cevap 630 göst.
0 oy
17 cevap 436 göst.
+3 oy
4 cevap 403 göst.
10 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Huzur91 (3,389 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 275 göst.
31 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Aytensilay (9 puan) tarafından soruldu

406,316 soru

12,182,286 cevap

36,682 kullanıcı

...