0 oy
741 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Diyelim ki evlenmemiştiniz tanıştığınız kişi fiziksel engelli bir birey beraber olur muydunuz ? Ben olurdum engelli kalmak çok olası bir durum benim açımdan hiçbir problem yok önemli olan kişinin kendini karakterini geliştirmesi.

19 Cevaplar

+3 oy
(450 puan) tarafından
Çok zor bir soru ölene kadar sevdiğin kişinin hayatına dahil olacaksın o yaşadığı zorlukları görüceksin zaman zaman ağır depresyonlar geçiricek zaman zaman kendini başkalarına göre yetersiz hissedecek ve o acı çektikçe sen de acı çekiceksin. Çok zor bir hayat kısacası sapasağlam insanı bile hayatına dahil ederken kırk kere düşünüyorsun hiç aklına gelmeyecek sorunlarla karşılaşıyorsun evlilikte. İyi düşünmek gerekir herkes kaldıramaz ağır bir sorumluluk. Ama yarın ne olacağımız da belli değil tabi bırakıp gitmek de olmaz. 
tarafından
+ yazacaklarımi yazmışsın .
(450 puan) tarafından
Öyle ama canım hayat toz pembe değil gerçekçi olmak lazım
tarafından
Kesinlikle haklısın zorluklarini avantajlarını herşeyini düşünmek.lazim evet hepimiz bir engelli adayiyiz ona lafım yok ama bilmiyorum ya bende çok kafam karışirdi bu durumda
-Reklam-
+1 oy
(48 puan) tarafından
Benim esimin bir ayagi diğer ayagindan biraz daha zayıf küçükken ameliyat olmuş bide bazen bu elini sikamiyor aksaklik oluyor ama hicte sorun etmedim çok şükür hem bize bakıyor hemde herşey güzel gidiyor bi oğlum var şükür bi sikintisi yok ikizlere hamileyim şimdilik bi sikintimiz yok engelli diye almasaydim belkide bende engelli olabilirdim biri beni istemeseydi çok üzülürdüm yada belki çocuğum engelli olurdu ne bileyim onun o durumlari hiç yasantimizi etkilemiyor ki sadece ağır isler yapamiyor ama yinede bize bakıyor şükür 
0 oy
tarafından
Ben bekarken konuştuğum biri vardı çok seviyorduk birbirimizi istemeye geldiler babam vermemişti napacan seni ben bu yasa zor getirdim diye sonra unuttuk gitti 
tarafından
Engeli neydi
tarafından
Bacağının biri yan basiyordu sadece
0 oy
(1,336 puan) tarafından
Eger gercekden seviyorsam ve seviliyorsam evlenirdim. Dürüstlüğu onemli dis görünüş degil
0 oy
tarafından

Onu engelli diye beğenmeyip 5 dakika sonra onun gibi olmayacağım ne malum :angel:

0 oy
(3,864 puan) tarafından
Olurdumm büyük konuşamam asla olmaz deemem
0 oy
(247 puan) tarafından
Seviyorsam neden olmasın
0 oy
(1,451 puan) tarafından
Gönül meselesi gönlüm severse olur ama lisedeyken obez ve görme engelli bi arkadaşımz vardı bana çok aşık olmuştu ama bn bişey hissetmiyordum agladıgını felan görmüştüm bnm için rehber hocasından yardım istemiştim onu kırmamak için
0 oy
tarafından
İslam'da bu olay şöyle. Bir erkekle bir kadın helal daire içerisinde evlilik görüşmesi yaptığı zaman birbirlerine bir sıkıntısı varsa söylemek zorundalar. Kişide bilerek evlenmiş olur. Çünkü evlilik denilen şey çok kutsal bir şey olduğu için A'dan Z'ye her şeyi bilerek konuşulmuş bir şekilde evliliğe girilir kuzu. Dolayısıyla soruna cevap vereyim böyle bir durum olsaydı zaten haberim olurdu :)
(1,698 puan) tarafından
Kast ettiği, evlenmemişsiniz henüz. Engelli diye evlenmek istemez misiniz yoksa engeline rağmen evlenir misiniz demek istiyor
tarafından
Ha yanlış anlamışım tamam canım
0 oy
tarafından
3 yıl bacağı olmayan biriyle görüştüm evlenmeyi çok istiyordum ailesi aleviyim diye istemedi
(4,689 puan) tarafından
Benimde konuştuğum biri vardı ailesi ben aleviyim diye istemedi iyiki de olmamış şimdi ki eşimde sunni ama hiç sıkıntı yok konusu bile geçmiyor
tarafından
Benim eşim de Sünni ama ailesiyle konusmuyorz
(4,689 puan) tarafından
Bizde ailelerle görüşmüyoruz :DD
tarafından
Senle çok ortak yönümüz varmış:D
(4,689 puan) tarafından
Hahahadbjnk :DD
0 oy
(1,315 puan) tarafından

Olurdum ...

Aslında hepimiz birer engelli adayı degilmiyiz ? 
Yarın ne olacağımız belli mi ? 
Benim annem engelli bir eli ve bir ayağından babam evlenmiş hepimiz sağlıklı birer bireyiz ama 
0 oy
(1,020 puan) tarafından
Anlaşıyosak seviyosam   hic bir engel olmazdi :)
0 oy
(2,149 puan) tarafından
Seviyorsam ve onunda beni sevdiğini hissediyorsam gözüm hiçbir engeli görmezdi.
0 oy
(4,689 puan) tarafından
Bilmiyorum yani emin değilim 
0 oy
tarafından
Tabıkıde olurdum. Hepımız bırer engelli adayı degıl mıyız zaten . Bugun saglam evlenırız  yarın engellı  olsa bırakıp gıdecez mı yada o bızı bırakacak mı. Bence sevgı ıste burda baslıyo
0 oy
(711 puan) tarafından
ben olurdum şöyle anlatayım abimin bir gözü %90 görmüyor sevdiği kızla aileler tanışmaya gittik ben kızı biliyorum benim arkadaşım neyse kadınlar arasında altın mevzusu döndü bunlar 250 Gr altın Trabzon hasıri altın kemer vs. istediler de istediler kız Allah için çok güzel bi kız ona lafım yok annemde kızın annesine ... hanım ben elimden geleni yaparım benim elimde olsaydı kızıma bir bilezik takmazdim dedi neyse konu kapandı annem bı ara mutfağa su içmeye mi ne gitmiş o sıra kızın yengesi yanındaki yengesine biz güzel kızımızı onların kör oğluna veriyoruz da onlar altını bahane ediyor demişler annem hiç rengini belli etmedi sonradan 1 hafta içinde olumlu şöyle böyle konuşan aile kızı vermiyoruz dediler annem de onların lafına karşılık o kızı altına bulasaniz da daha ben almam dedi konu kapandı gitti 
0 oy
(1,243 puan) tarafından
Canim bende isitme engelliyim iki kulagimda da sorun var simdiki esim degil de bi baskasi istemeye gelmisti babam dediki benim kızım duymuyo senin icin sorun olurmu falan diye hani baştan bil  sonradan lafini etme diye coxuk da ben onun kulagi olurum demişti  ama ben istemediğim icin olmadi is simdiki esimle evlendim  Allah var bir kere yuzume vurmadi kizlarimi bazen zor duydum cok ağlarken  Soneasan duydugum oldu bi kere bile bisey demedi  ama kayinvalide bana özürlü demişti  hic unutmam 
tarafından
Kayıbvaliden insan değilmiş
(1,243 puan) tarafından
Degil canım  Allah affetsin seytanin onde gidenj
0 oy
tarafından
Oo meftun nerelerdeydin
0 oy
tarafından
Mucize diye bir filmde diyor ya benim oğlum sakattir diye. Sonra kalbi sakat olmasın diyor diğeri. O kadar doğru bir söz ki hepimiz engelli adayiyiz . O kişinin karakteri güzelse size değer verip kıymetinizi biliyorsa evlenilir. Çoğu kişi bedensn sağlıklı ama ruhen ve psikolojik olarak engelli. Ve tedavi dahi edilmesi zor vakalardir. Gaddar , eşine değer vermeyen onu üzüp ağlatan döven. Vs vs. Evlenirdim ben engel durumu yatağa bağlı değilse tabi

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 183 göst.
28 Eylül 2022 Diğer kategorisinde noluyokk (304 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 631 göst.
0 oy
24 cevap 3,371 göst.
0 oy
35 cevap 392 göst.
20 Eylül 2022 Diğer kategorisinde yesmesn (747 puan) tarafından soruldu

412,384 soru