Şimdi şu takıldı kafama böyle ara sıra ben mezarlıkdan geçerken falan onları ziyaret ederdim hepsiyle tek tek konuşurdum ama kafama takıldı sizce Günah mıdır değilmidir biri beni aydınlatsın NOT SADECE MERAK EDİYORUM
Bir kimse kabristana gittiği zaman, aşağıdaki hadislerde görüleceği şekilde, önce kabir halkına selâm vermeli, onlara dua etmeli ve sonunda kendisinin de onlar gibi olacağını düşünmelidir. Kabrini ziyaret ettiği kimse sanki sağ imiş de onunla konuşuyormuş gibi yüzünü ona dönerek yanına yaklaşmalı ve rahatsız değilse ayakta durmalıdır. Sağlığında kendine çok yakın ise, yakınına varmalı, fazla yakın değilse uzakça durmalı, sonra da ona dua etmelidir.
Kabirde yatan kimse ne kadar büyük olursa olsun, ondan asla bir şey istememelidir. Çünkü kendisinden bir şey istenecek olan sadece Allah Teâlâ’dır.
Âişe radıyallahu anhâ şöyle dedi:
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem Âişe’nin yanında kaldığı gecelerin sonuna doğru Bakî mezarlığına giderek şöyle derdi:
“Selâm size, ey mü’minler diyârı! Başınıza geleceği söylenen şeylerle nihâyet karşılaştınız. Şimdilik ileri bir tarihe bırakıldınız. İnşallah yakında biz de aranıza katılacağız.
Allahım! Bakîü’l-garkad mezarlığında yatanları bağışla!” (Müslim, Cenâiz 102. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, )
Girince selam ver onlar alir konusursun ama gunahmi degilmi bilemem ama cevap veriyosa sıkıntı buyuk bayilmadan gaç rahimeeee
Yok ya niye olsun
ben gidip dedemle konustum hep ses gelmiyo kendi kendime konusup aglayip geliyodum
Bilmiyorum ama günah değildir. Ben her kızımın yanına mezara gidince saatlerce konuşuyorum
Günahsa vay benim halime ya. Annemin mezarlığına gidince konuşuyorum. Bebeğimin mezarlığında da konusuyorum.
1,495,789 soru
24,435,649 cevap
352,849 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın