0 oy
366 göst.
Diğer kategorisinde (507 puan) tarafından
Kızartma tencerem yok tavada yapıyorum üzerinede kızartma için olan düz birşey satılıyordu aldım onu koyuyorum ama yine bi.ise yaramıyor çok fazla kızartma yapicam bu sefer her yer batsin  istemiyorum nasıl ve neyde yapabilirim 

10 Cevaplar

0 oy
tarafından
Kız milyoncularda 15 20 liraya kızartma tenceresi satılıyor onlardan al bence 
(507 puan) tarafından
Canım yarın dışarı çıkamam ki
tarafından
Tavanın üzerine kalın gazete kağıdı koy o zaman canım
-Reklam-
0 oy
(595 puan) tarafından
5 yıldır evliyim kızartma çok severim ama heryer yağ içinde kaldığı için 5 yılda sadece 1 kez yaptım valla buna cevabım yok maalesef 
(507 puan) tarafından
Bende ayda yılda bir yaparım ama misafir gelecek kızartma yapicam karışık çokta yapicam istediler yani o yüzden
0 oy
(132 puan) tarafından
Kapagini kapatmalisin canim kapagi yoksa kapakli bi tencerede yap degilse yag sicrar
(507 puan) tarafından
Normal tencerede yapsam olurmu kapağını kapatsam ama kapağını açınca yine sıçrıyor heryere
(1,415 puan) tarafından
Kapak kapatırsa kapak buhar olur yağa damlar o da daha çok sıçrar
0 oy
(450 puan) tarafından
Ben fırına sürüyorum orta yağlı 250 derecede aynı kızartma gibi oluyor hem daha sağlıklı 
(507 puan) tarafından
Tavada yapicam canım
0 oy
(1,415 puan) tarafından
Öncelikle tencere şart sonrası içinde kızartacağın şey suyu kurutulmuş olmalı ve tuzsuz kızartmalısın.. Örneğin ben patatesi soyarım yıkarım peçete ile kurularım öyle doğrarım onu da süzeğe doğrarım ki kendi suyunu da akıtsın sonra yağı koyarım iyice kızınca atarım aklında olsun kabıyla boşaltma ister istemez dibinde su oluyor o da her yere sıçrıyo yağa değince.. Elinle at yağa.. hiç bi yere sıçramaz bnm.. Yine de her kızartma sonrası yağ çözücü sıkıp silerim her yeri..
(507 puan) tarafından
Normal tencerede olmazmi acaba
(1,415 puan) tarafından
Olur neden olmasın bnmki normal granit tencere onu kızartma tenceresi yaptım özel bir tencere almadım
0 oy
tarafından
Yumurta kolisi mükemmel oluyor
(507 puan) tarafından
Mantikliymis bak
0 oy
(13,473 puan) tarafından

Ben ocağın etrafındaki fayanslari streç film ile kaplıyorum :D

(507 puan) tarafından
Buda mantikliymis hagaha
0 oy
(629 puan) tarafından
Bilmiyorum yapiyorsundur belki genede soriym patatesleri dograyip suzgece koyyormsn onu yapiyorsan pecete ser uzunlamisina kalin yao kurut peceteyle ustunede ayni sekil ot kurut tuzunu at bnim hic yag olmaz valla 
(507 puan) tarafından
Yapıyorum canım ama mesela biber falan koyuncada ister istemez her yere sıçrıyor
(629 puan) tarafından
Biber ayri cnm altini  cok acma benim hic oyle olmaz kolay kolay
(9,109 puan) tarafından
Biberi de tüm kızartıyosan delik aç bikaç yerine
0 oy
(41 puan) tarafından
Agzina uygun kapak bulup kapatarak en basit yöntem başka olmaz yani
0 oy
(4,697 puan) tarafından
Yağ sıçratmaz çok işe yarıyor ama sen yaramıyor demişsin kızartma bitene kadar folyo yapıştır etrafa 

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 434 göst.
27 Şubat 2021 Aile kategorisinde Nazli566 (513 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 324 göst.
12 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 415 göst.
23 Ekim 2022 Aile kategorisinde Alyakus (2,510 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 435 göst.