hep yaptığım asla bayatlamayan poğaçalar
2 bardak ılık süt yarım bardak sıvıyağ 1 paket toz maya 2 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı tuz 1 yumurta aldığı kadar un.
Sütü ılıtın şeker ve kayayı ekleyip 10 dk bekleyin sonra yağ yumurta akı ve tuzu ekleyip bir karıştırın. Daha sonra yavaş yavaş un ekleyip yoğurun unu alttan atıp hamura yedirin yumuşak olması ennn önemli nokta iyi yoğurun bir yerden sonra yapışmayacaktır. 30 40 dk mayasını alsın sonra hamuru bir tur daha yoğurun istediğiniz gibi şekil verip tepsiye dizin istediğiniz harç ile. 15 dk da tepside mayalansın hatta ne kadar dursa o kadar iyi tepside. Üzerine az sıvıyağ ile yumurta sarısını karıştırıp sürün. Önceden ısınmış 18ü derece fırında pişirin afiyet olsun kızlar :) muhakkak biliyorsunuzdur ben belki bilmeyen vardır diye yazdım ❤️