0 oy
510 göst.
Diğer kategorisinde (12,758 puan) tarafından

image

hep yaptığım asla bayatlamayan poğaçalar :)

2 bardak ılık süt yarım bardak sıvıyağ 1 paket toz maya 2 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı tuz 1 yumurta aldığı kadar un.

Sütü ılıtın şeker ve kayayı ekleyip 10 dk bekleyin sonra yağ yumurta akı ve tuzu ekleyip bir karıştırın. Daha sonra yavaş yavaş un ekleyip yoğurun unu alttan atıp hamura yedirin yumuşak olması ennn önemli nokta iyi yoğurun bir yerden sonra yapışmayacaktır. 30 40 dk mayasını alsın sonra hamuru bir tur daha yoğurun istediğiniz gibi şekil verip tepsiye dizin istediğiniz harç ile. 15 dk da tepside mayalansın hatta ne kadar dursa o kadar iyi tepside. Üzerine az sıvıyağ ile yumurta sarısını karıştırıp sürün. Önceden ısınmış 18ü derece fırında pişirin afiyet olsun kızlar :) muhakkak biliyorsunuzdur ben belki bilmeyen vardır diye yazdım ❤️

10 Cevaplar

+2 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

image

buda benden ama benim 3 2 1 poğaça hızımı alamadim Hira tatlısı kondurdum yaninada kocam pek sever ☺️

Afiyet olsun kuzumm ❣️❣️

(12,758 puan) tarafından
Eline sağlık aşkım çok hızlısın ❤️
tarafından
Sağol kuzum sizede afiyet bal olsun ❣️❣️❣️
-Reklam-
0 oy
(416 puan) tarafından
Afiyet olsun canım:):) 
(12,758 puan) tarafından
Sağol canım ❤️
0 oy
tarafından
Aldom tarifi deneyeceğim :) 
(12,758 puan) tarafından
Afiyet olsun balım umarım seversin ❤️
0 oy
tarafından
Çok teşekkürler canım 
(12,758 puan) tarafından
Rica ederim canım ❤️
0 oy
(28,814 puan) tarafından

Tisikkirler deneyecm

(12,758 puan) tarafından
Dene çiçeimm rica ederim
0 oy
tarafından

Benim poğaça daş gibi oluyo :ermm: hamuruda yumuşak tutuyorum ama olmuyo :ermm: fırından mi yoksa ben mi beceremiyorum bilemedim :ermm:

(12,758 puan) tarafından
Balım ya hamur çok unlu oluyordur ya da fırın hızlı pişiriyordur
tarafından
Davul fırın cnm ondan mı acaba ☺️ hamura fazla un koymadim öyle ☺️
(12,758 puan) tarafından
Aaa ondandır aşkım onların kimi çok hızlı pişiriyo kimi de çok iyi çıkıyor annem baklava falan onda yapardı. Bende de vardı bekarken kurabiye 10 dk da pişerdi normalde 35 40 dk sürer düşün
tarafından
Aynen çok çabuk pisiriyo cnm
0 oy
tarafından
Ohhh misss gibi cnm öğretmenim ellerine kollarına sağlık aldım tarifini çaldım:-))))) afiyet şifa olsun size de 
(12,758 puan) tarafından
Aynen balım hatta yaş maya varsa o da bir küp oluyor ya onun yarısı yetiyor
tarafından
Tmm kuzum çok teşekkür ederim deniyecm bakalim
tarafından
Kuzum sabahtan beri sana dua ediyorum nasıl güzel oldu poğaçalarim miss gibi pamuk gibi her zamanda öyle oluyordu ama bu seferde çok farklı oldu Allah razı olsn bu tarifin için bu sabah 2 tepsi yaptım:-)
(12,758 puan) tarafından
Çok sevindim canım benim afiyet şifa olsun senden de Allah razı olsun ❤️ellerine sağlık
tarafından
Sağol kuzummm❤❤❤
0 oy
(2,593 puan) tarafından
ohhh maşallah ellerine sağlık yaa normalde mutfağa çok ilgiliyimdir severek ama işe döndükten sonra hiç birşey yapamıyorum evde kaldığım zamanda ancak oğlumla vakit geçiyorum zaten 1 gün anca böyle görünce ben mi hantalım diye düşünüyorum aslında pratik biriyimdir ama 
(2,593 puan) tarafından
hasta mısın canım.. yaa evet yetişemiyorum hiçbir şeye eve gidince motor takıyorum ama yok yani belli bir zaman sonra pilim bitiyor
(12,758 puan) tarafından
Balım kızın bakıcısının teyzesi vefat etmiş ben tam birini ayarladım 2 gün için sabah bi uyandım kuzucumun burnu akıyor bırakmak istemedim rapor aldım 2 gün. Haftaiçi mümkün değil ben de yetişemiyorum çoğu kez yemek öylesine oluyo inan balım
(2,593 puan) tarafından
yaa başınız sağolsun iyi yapmışsın canım benim oğlumda grip oldu bide öksürük başladı.. haklısın kuzucum iş ev çocuk gerçekten zor oluyor
(12,758 puan) tarafından
Sağolasın balım ev hanımlığı zaten başlıca bir iş bi de bizim mesai eklenince. Size de geçmiş olsun kuzum ya bütün bebeler döküldü bu ara
(2,593 puan) tarafından
kesinlikle öyle kaç parçaya bölünecek insan şaşıyor.. sağol kuzum bu ara salgın var ve uzun sürüyormuş inşallah çabuk toparlarlar
0 oy
(22,072 puan) tarafından
Denicem bakalim birgün benimkiler kaya gibi oluo ins buda öle olmaz .d
(12,758 puan) tarafından
Aşkım tarife tam uyarsan garanti tarif inşallah istediğin gibi olur
0 oy
(9,548 puan) tarafından
Ohh.  Mis eline sağlık kuzum
(12,758 puan) tarafından
Sağol balım ❤️

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 412 göst.
0 oy
17 cevap 462 göst.
15 Aralık 2021 Diğer kategorisinde ❤Semos❤ (2,423 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 624 göst.
0 oy
6 cevap 243 göst.
17 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Melike☺️ (1,697 puan) tarafından soruldu

405,866 soru

12,164,020 cevap

36,614 kullanıcı

...