+17 oy
4,975 göst.
Diğer kategorisinde (133,632 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi

Keçicik Süt Endüstrisi, 2014 yılında Aydın’da 6 bin metrekare kapalı alanda olmak üzere toplam 10 bin metrekare alanda kurulan Türkiye’nin ilk ve tek keçi sütlü devam sütü fabrikası olma özelliği taşıyor. Keçi sütü ile üretilen devam sütü hakkında merak edilenleri sizin için mercek altına aldık.

 


Keçiler nasıl bir ortamda besleniyor?

İzmir’in Dikili ilçesinde kurulan, 80 bin m² alan üzerindeki kontrollü çiftlikte 2000 adet, özel şartlarla beslenen Saanen ırkı keçiden, süt elde edilerek üretime yönlendirilmekte. Tüm kayıtları tutulan ve sürekli gözlem altında bulunan keçiler sanayi bölgelerinden ve şehrin kirli havasından uzak, stressiz, gürültüsüz doğal ortamlarında yaşıyor. Keçiler, şirkete ait tarım arazilerinde şirketin kontrolünde ekimleri yapılan yemlerle besleniyor.

 

Bilimsel projeler ve AR-GE çalışmaları ile destekleniyor

Ülkemizde 2016 yılına kadar keçi sütüne dayalı devam formülü üretimi söz konusu değildi. Adnan Menderes Üniversitesi ile yürütülen “Keçi Sütü Esaslı Bebek Maması Üretimi ve Bu Mamaların Bebek Bağırsak Hücreleri Üzerine Pozitif Etkisinin Araştırılması” konulu başarı ile tamamlanan proje kapsamında 6-12 ay arası bebekler için devam sütü 2 ve 12-36 ay arası küçük çocuklar için ise devam sütü 3 ürünleri elde edildi.

Keçicik Süt Endüstrisi bilimsel çalışma ve AR-GE çalışmalarına büyük önem göstermekte. 2020 yılında Araştırma-Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı ile “Türkiye’nin keçi sütü bazlı ilk ve tek devam sütü Baby Goat marka ürünlerin seri üretimini destekleyici yatırım sayesinde ürün çeşitliliğinin ve tanınırlığının arttırılması.” konulu proje başarı ile tamamlandı. Bu proje ile tek kullanımlık devam sütleri üretilerek hem ebeveynlere kolay kullanımlı ve inovatif bir ürün sunuldu hem de ürün gamına yeni bir ürün eklenmiş oldu. Tek kullanımlık ürünler aynı zamanda ürünlerin tanıtımı için yurt içi ve yurt dışında da kullanılmaya başlandı.

 

Klasik ürünlerden farklı

2021 yılında Ege Üniversitesi ile “Keçi Sütlü Zeytinyağlı Devam Sütü Üretiminde Prebiyotik Bileşenlerin Kullanımı” konulu proje “Sanayi İşbirlikli Ar-Ge Projesi” olarak tamamlandı. Bu proje kapsamında içerik olarak diğer klasik ürünlerden farklı bir ürün üretilerek, ürün çeşitliliği arttırıldı. Bu ürün, premium ürün olarak tasarlandı ve hayata geçirildi.

Ayrıca Türkiye'nin seçkin üniversiteleri ile işbirliği içinde yürütülen Ar-Ge çalışmaları sonucunda dünyada ilk olarak zeytinyağlı devam sütü üretimi gerçekleştirildi.

 

Keçi sütünün inek sütünden farkları

Dünya piyasası araştırıldığında devam sütlerinin büyük bir kısmının inek sütü bazlı olduğu görülmektedir.  Keçi sütlü ürün sınırlı sayıda bulunuyor. Keçi sütünün beslenmedeki önemi bilinmekte ve bu ürünlere ilgi günden güne artış göstermekte. Keçi sütü dünya literatüründe çok önemli bir noktaya gelmiş durumda.  Keçi sütünün en önemli özelliklerinden biri, inek sütüne göre hipoalerjenik olmasıdır. İnek sütüne kıyasla keçi sütünün αs1-kazein seviyesi daha düşük olduğu için daha yumuşak kazein pıhtısı oluşturur. Ayrıca keçi sütü, inek sütüne göre daha küçük çaplı yağ globülleri içerir. Bu küçük çaplı yağ globülleri de sütte daha homojen bir yağ dağılımı sağlar. Keçi sütünde bulunan oligosakkaritler, miktar olarak fazla olmalarının yanında, çeşitlilik açısından da inek sütüne göre daha çeşitlidir.

 

Bebekler için en üstün besin anne sütüdür ve ilk ve 6 ay boyunca tek besin kaynağı olarak kullanılmalıdır. Fakat bazen annenin bebeği emziremediği ya da emzirmenin yetersiz kaldığı durumlarla karşılaşılabilir. Böyle durumlarda devam formüllerinden yararlanılabilmektedir. Keçicik ailesi olarak amacımız, anne sütü eksikliğinde bebeklerin ve küçük çocukların beslenmesine destek olmaktır. Ekonomik anlamda hedefimiz ise; Türkiye’de üretilen ilk ve tek keçi sütlü devam sütü olarak ülkemizin ihraç ürünlerine bir kalem daha kazandırmak ve cari açık noktasında ekonomimize destek olabilmektir. Kendi neslimizi kendi ülkemizde üretilen ürünlerle beslemek adına;

“Sağlıklı Bebekler Mutlu Gelecekler”

24 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Teşekkür ederiz admin 
-Reklam-
+1 oy
(27,352 puan) tarafından

Tisikkirler :))))

+1 oy
tarafından

Türkiye de mi üretiliyor yani? Neden o kadar pahali öyle ise... :ermm::getlost:

(2,291 puan) tarafından
Ben almistim bebegim icmedi tadi kötü
tarafından
Ben similac kullanıyorum 3 ay daha kullanırım sonra inek sütü
tarafından
Keçi sütünü muhallebi kıvamında yaparsanız icebilir
+1 oy
(119,334 puan) tarafından
cok guzel bilgi sagolum tugba hanim orjinal koydem taze sagilmisi alip kullanmak dahada guzel
0 oy
tarafından
Teşekkürler admin ❤️
0 oy
(2,678 puan) tarafından
Teşekkür ediyorum :)) 
0 oy
tarafından
Tşk ederim ☺️
0 oy
(154 puan) tarafından
Aptamil yerine keçi sütü alayım bundan sonra
0 oy
(1,018 puan) tarafından
bilgi için tesekur ederiz
0 oy
(44,694 puan) tarafından
Teşekkürler. ☺️
0 oy
tarafından
Admin hayat kısa gül sende cevapların buzzz
tarafından
Napsınlar bacım hakaret etmedikleri kaldı bir tek
0 oy
(1,856 puan) tarafından
Ne olursa olsun çok pahali almak için bakayım dedim 

İlk tepkim yok daha neler çok pahalı aptamil 800 gram bile 144 TL anladığım kadarıyla yeni bir marka bence fiyatı tanıtıma özel indirmeleri gerekir 

Onun dışında cidden keçi sütü daha iyi alerjen de degil genelde.

Benim elestirdigim nokta da şu bence Türkiye'deki formül sütler çok pahalı sonuçta ülkemizin ekonomik düzeyi ortada sonra ne oluyor çocuklarına insanlar veremiyor çocuklar sağlıksız büyüyor zeka düzeyleri de etkileniyor sonra bu çocuk neden vatana millete faydalı olmuyor diyorlar bence bir Türk malı olmalı buyumeli Aptamil i vb türevlerini geçmeli ve uygun fiyatlı olmalı 
(1,698 puan) tarafından
Formül mamasız büyüyüp dünya devi olan, ne okullarda okuyanlar var. İhtiyacı olanın alabilmesi için uygun fiyatlı olmalı katılıyorum. Ama formül mama içemedi diye de bi çocuk apt.l olur gibi anlaşılıyor yazınız öyle anladım buna katılmıyorum
(775 puan) tarafından
Nereden baktın bacım Nedir fiyatı
0 oy
(174 puan) tarafından
Nerden sipariş edebilirim yazı çok uzun okuyamadım 
tarafından
En üstte yazıyo canım googleye keçicik süt endüstrisi yaz ordan sitelerinden verebilirsin
0 oy
(407 puan) tarafından
Teşekkürler böyle güzel bir bilgi verdiğiniz için fiyatına pahalı diyen arkadaşlar olmuş ama bence değil içeriğinin ne olduğunu bilmediğimiz mamalar bile daha pahalı
0 oy
(1,019 puan) tarafından

Tesadüfün bu kadarı..  uygulamaya girmeden ir kaç saniye önce bi yerde okudum "anne sütüne en.yakin sütün, keçi sütü"oldugunu.. sonrada bu çıktı karşıma :)

0 oy
tarafından
Teşekkürler admin evet keçi sütü daha faydalı koyun otun en kökünü esip yiyor keçi ise agaclarin üstünde yaprakları çiçekleri yiyor  
0 oy
(22,070 puan) tarafından
Cok uzundu okuyamadım:d
0 oy
(48,683 puan) tarafından
sanki herkes gidip keci sütü alacak nesi reklam bunun bilgilendirme postu gibi
0 oy
(6,792 puan) tarafından

Sağol admın :angel: ortalık karışmış ve yine geç kalan ben :)

0 oy
(1,414 puan) tarafından
 Kendi üretimimiz ise neden bu kadar pahalı hemde yeni piyasaya sürülmüş reklama ihtiyacı olan bir ürün daha uyguna satış yapması gerekmezmiydi ki insanlar alıp denesin onların da müşteri potansiyeli artsın..

 Bnm oğlan mama kullanmıyor biberonda almadı zaten ama mama içen bi bebek olsaydı denemek isterdim..

 Neyse iyi aklıma düştü bari eşime diyimde köyden keçi sütü bulsun bize :) 

Teşekkürler Admin.

 Bu arada yorumlara gülme krizine girdim Allah sizi ne etmeye ya iyiki varsınız hepiniz :)

İlgili sorular

+1 oy
15 cevap 2,550 göst.
15 Aralık 2021 Diğer kategorisinde admin (133,632 puan) tarafından soruldu
+8 oy
13 cevap 9,331 göst.
+10 oy
19 cevap 14,431 göst.
0 oy
8 cevap 3,152 göst.
18 Eylül 2023 Diğer kategorisinde admin (133,632 puan) tarafından soruldu

379,976 soru

11,374,688 cevap

34,857 kullanıcı

...