0 oy
291 göst.
Diğer kategorisinde (594 puan) tarafından

Kızlar yeşil zeytin aldım kendim yapayım diye de ilk defa yapacam nasıl yapılır bilen varmı ? :) birde dışarda dursa yarın yapsam olurmu çok yorgunum bugün 

image

11 Cevaplar

0 oy
(177 puan) tarafından
Kirman gerekiyor biliyorsun sonra suya koyup bekletiyorsn bnm annem sürekli suyunu değiştirir yumuşamasın edilmesin diye:)
(177 puan) tarafından
Aynen :))))
(594 puan) tarafından
Peki cam şişe mi iyi olur yoksa diğerleri mi. Birde patlatinca yeme ömrü azalır ezilir diyorlar :)
(177 puan) tarafından
Vala annem hep böyle yapar ve plastik olana koyar cama koymaz . Genelde beş kiloluklara koyar salcamiz biter onu yıkar oraya koyar :)))
(594 puan) tarafından
Anladm canm. Cam sağlıklı ya sorun olmazsa camda yapayım dedim :)
(177 puan) tarafından
Sen bilirsin canm kolay gelsin sana :)
-Reklam-
0 oy
(61 puan) tarafından
Yarına kalsa hiçbir şey olmaz. Kırıp suda bekletiyorsun. Haftada bir de suyunu değiştirirsin. 
(594 puan) tarafından
Haftada bir mi canm hergun dediler bana. Birde kırmak derken bıçakla çızık atsam olmazmi
(61 puan) tarafından
Çizik atsan çok çok geç tatlı olur. Haftada bir demem ise öz yağını çok kaybetmesin diye. 2, 3 günde bir de değiştirebilirsin. Her gün yapmana gerek yok ayrıca.
(594 puan) tarafından
Anlaşıldı canm çok sağol :)
0 oy
(136,254 puan) tarafından
aah annemde alcak ama nasi yaocak bilmiyo ☺
(594 puan) tarafından
Annende mi bilmiyor oda benden :)
(136,254 puan) tarafından
ilk kez alcakda nasi yapcam alsammi almasammi diyip duruyo
0 oy
tarafından
Ben yapıyorum şuan da tezgahin üzerinde 1 hafta oldu canım

Öncelikle bi tahtanın üzerinde kir bardagin altıyla sonra  bidona doldur üzerini su ekle kapagini kapat hergun suyunu dök yeni su ekle 20 gün falan böyle yap sonra tadına bak acılığı gitmisse tuzunu limon tuzunu az sirkesini ekle kapat kaldır bi kenara
(594 puan) tarafından
Tamam canm çok sağol :)
tarafından
Rica ederim canım kolay gelsin
0 oy
(1,780 puan) tarafından
Alırken kırdırıp çizdirmediniz mi? Ben 20 gün boyunca suyunu değiştirip sonra salamura yapıyorum
(594 puan) tarafından
Nasıl aldığın yerde kırıyorlar mi bide
(1,780 puan) tarafından
Evet ben hep aldığım yerde zeytinin cinsine göre ya kırdırırım ya da çizdiririm makinesi var onların
(594 puan) tarafından
Aaa öylemi cinsine göre mi kırdirilip cizdiriliyor. Benim paylaştığım cizdirilmeli mi kırdırmali mi canm. Benim aldığım yerde yapmiyorlardi
(1,780 puan) tarafından
Valla canım benimki tavşan yüreği bu yıl aldığım çizdirdim ama seninkini bilmiyorumki genelde evde kırıyorlar. Sen de kır 20 gün boyunca da suyunu değiştir.  20 gün Sonra tuzunu limon tuzunu katarsın
(594 puan) tarafından
Canm değiştirmem gereken su tuzlu mu olmalı biri öyle yazmış sanki ?
0 oy
(1,147 puan) tarafından
Hergun değiş suyunu limon kesip köy içine yada limon tuzu harika oluyo acılığı gidene kdar suyunu değiş cnm 2 günde bir yada hergun 
0 oy
tarafından
Hemen bı gecede bişey olmaz. Ya taşla kır 3 günde bı suyunu değiştir tatlanana kadar. Yada çiz. Cizince daha uzun yersin. Kırma hemen olur çabuk erir ilk yiyeceklerini öyle yap. Tatlaninca limontuzu biraz tuz limon tatlandiriryorsun. Oh mis
(594 puan) tarafından
Anladm canm sağol peki cam şişe mi kullanmam gerekiyor hangisi iyi olur.
tarafından
İkiside olur biz genelde su şişelerine kuruyoruz. Cam daha sağlıklı olur
tarafından
Tatlanana kadar değişen su tuzlu olmayacak. O acısı çıksın diye suda bekletme işlemi oluyor
0 oy
(929 puan) tarafından
Bizim burda köstükle tatlandırılır hatay yani kırmadan kırılandan salata yaparız öbürü de normal olanı 
0 oy
(2,310 puan) tarafından
Nerden aldın canım ben hiç bulamıyorum
0 oy
tarafından
Suya islat yarına kadar burusur yoksa Kirman lazım sonra tuzlu suya koycaksin canım 
(594 puan) tarafından
Nasıl yani kacgunde bir degişecegim su tuzlu mu olmalı
tarafından
Kaya tuzu koy canım 3 gün karışma 4 gün süz temiz su koy sonra hergun değiştir tadlanir zaten
(594 puan) tarafından
Tatlanana kadar tuz lu su koymamam gerektiği ni yazmislar canm
0 oy
(3,246 puan) tarafından
Kuzum bende yaptım geçen hafta 2 günde bir suyunu değiştim bir haftada tatlandi sonra turşuluk tuz yaptım biraz da limon tuzu 4 günde beklettim mis gibi oldu
(594 puan) tarafından
Canm 2 günde değişmesi gereken su tuzlu mu olmalı.
tarafından
O normal su canim en son tatlaninca tuzlu su koyuyorsun geri

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 52 göst.
21 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Yasmengungor (1,306 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 229 göst.
15 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Prensannesizey (523 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 122 göst.
24 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Kelebek0707 (1,723 puan) tarafından soruldu