+1 oy
1,942 göst.
Diğer kategorisinde (899 puan) tarafından
Ağustosta açıldım ve hiç pişmanlık hissetmedim sanki hep boyleymisim gibi.. dünyaya daha farklı bakar oldum.. eski halim gibi kapanan görünce neden böyle giyindigime hayret ettim.. başımı geri bağlayıp küpeler takiyordum makyaj yapıyordum süs o biçimdi.. meğer bastirdigim için oyleymisim.. o yüzden açıklığı yadirgamadim utanmadım hatta daha az dikkat çeker oldum.. yokmuşum gibi rahatladım.. başta herkes yadırgadı ağlayan oldu yakinlarimdan zamanla alıştı herkes insan her şeye alışıyor.. ne mi oldu kendi yolumu çizmeye karar verdim kendim öğreniyorum dinimi taklitle yaptığım her şeyi attım hayatımdan namaz kılıyorum elimden geldiğince eksigiyle tamiyla kendim öğreniyorum.. korkutularak dayatılan dini değil iyilikle guzellikle öğreniyorum.. tutucu bı köyde büyüdüm basın kapalıysa senden iyisi olmayan bı köyde.. çocukluğumu gençliğimi yaşayamadım.. bastirildik utanildi açık olduğumuz için halbuki 13 yaşındaydık utanılacak ne yaptık.. oje sürmeyi o kadar istiyordum ki o zamanlar ama babam kızardı.. halbuki çocuktuk sursek o ojeyi saçımızı yapsak cehennemle korkutulmasak neyi neden yapmamız gerektiği güzellikle anlatilsa belki şimdi her şey farklı olabilirdi ama olmadı benim gibi hassas bir psikoloji bu kadar bastırılmışlık karşısında daha dayanamadı.. kimine şer gibi görünen bu durum benim için bı kalıptan çıkıp doğruyu arayış oldu umarım her şey güzel olur benim için :) merak edenler oluyordu evet açıldım pişman değilim.. dozunda olduğu sürece hiçbir şey rahatsızlık vermez.. kendime bir çizgi belirledim o çizgiyi asarsam evet ben yanlış giyiniyorum deyip düzeltiyorum eşim sağ olsun saygı duyuyor birlikte koruyoruz cizgimizi..

28 Cevaplar

0 oy
(5,688 puan) tarafından
Kapalılık var kapalılık var ikisinin arasında daglar kadar fark var dinimizin emrettigi sekilde kapanmayan zaten kapanmasın bu sekilde tesettürün de adı lekeleniyor zaten sana gelince iradende özgürsün burda sana kapan desekte bos açıl desekte bos umarım ilerde Rabbimin emrettigi şekilde kapanirsin
(899 puan) tarafından
Teşekkürler:)
-Reklam-
0 oy
(13,316 puan) tarafından
Yorumları okumadım yüksek ihtimalle Allah hidayet versin tarzı nasihatlerle doludur. Tebrik ederim seni insan kendini nasıl özgür hissediyorsa öyle yaşamalı
(899 puan) tarafından
Beni Allah'ın emrini ayaklar altına almayla suçladılar evet.. :) işte asıl üzücü olan bu bütün bu yargilamalar kinamaklar..
(13,316 puan) tarafından
Evet öyledirler gıybet yapan yok yoksa hiç burada
0 oy
(762 puan) tarafından
Benm babam ailem degilde amcalarim beni zorla kapatmaya calisirdi daha küçükken aklim ermezken oje surerdim gorup.kizarlardi halbuku pudra pembesi gibi belli bile olmayan bi renk kizarlardi asetonu nerde bulcam o zakan bicakla tirnaklarimi kazirdim simdu kapaliyim isteyerek kapandim tabiki amcamlarin zorladığı zaman küçüktm ve acilip kapaniyodum sonra actim kapatmadim sonra kendi isteğimle kapandim pisman degilum ama zorbalıkla hic bisey olmaz icinden geliyosa ve kendini nasol mutlu huzurlu hissediyosn oyle olmalisin ne aciksin diye imansiz nede kapalisin diye imanli sayiliyosun hersey kalpte biter. Neyse iste olan cocuklugumuza oldu ojeler, dolu dolu hoplayip ziplamak , diger kizlat gibi etekler, kisa kol tisortler giymek, saçlarımızı savura savura yurumek icimizde kaldi... icimizde bırakanlar simdu kendi kizlarina neden ayni seyi yapmıyorlar peki?? Hakkim helal degildit kimseye. 
(899 puan) tarafından
Ben de bunlardan bahsediyorum.. bazı şeyler travma olur yaş kaç olursa olsun geçmez..
(762 puan) tarafından
Evet suan büyüdüm ve dedigim gibi isteyerek kapaliyim boyle mutluyum ha yine icimde oje surmek var mo var simdi istedigim kadar sureyim ama asla o bicakla tirnaklarimi kazidigim zamanların yerini doldurmaz
(899 puan) tarafından
Açıldım oje sürdüm rengarenk evet ama o zaman ki gibi hissettirmedi ama surmuyorum namaz kılmaya engel olduğu için ancak regl döneminde ama çıkarırken de abdest pimpirikligi oluyor :))
(762 puan) tarafından
Evet simdide gusüldu adetti derken surulmuyo.malesef benden geçti artikda çocuklarımıza yasatmayalim bunu ipin ucunu kacirmadan giyinsinler suslensinler içlerinde kalmasin
(899 puan) tarafından
Aynen çocuk olsunlar..
0 oy
(2,423 puan) tarafından
Sözüm sana değil senin için hayırlısı olsun 

Ama sadece bone tarzi bisi takip sacin yarısı açık pantolonlar o bicim bedene yapışmış. Vücut hatları belli oluyor makyaj  full. Bu tarz insanların tesettürü kirlettiğinj düşünüyorum. Biseyi sadece gösteriş için yapmak çok yalnis. Sadece saç kılını örtmekle olmuyor maalesef. 

Ben 26 yaşındayım annem kapalı babamda cok ister di bekarken ama baskı yapmadı sagolsn. Ben bu sene kendi isteğimle kapandım. Allah daim etsin. İzmr gibi bi yerde kapalı insanları gördüler mi ( bazı insanlar) öcü görmüş gibi bakıyorlar.  Ama hiç rahatsız olmadım pişman da olmadım. Allah senin içinde hayırlı olanı versin inşallah 
(899 puan) tarafından
Evet Allah ortunmeyi önce kalbimize versin sonrası kolay..
0 oy
tarafından
Çok üzüldüm sadece 
0 oy
(603 puan) tarafından
Hakkınızda hayırlısını dilerim. Nasıl mutluysan öyle ol. Açık bir kadınım ama sadece saçım açık. Giyim kuşamım tesettürlü gibidir. Hatta tesettür bölümünden giyinirim. Bazen çevrem der zaten giyimin böyle kapatsana diye ama insanın içinde olacak işte. Demeyle olmuyor. 

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 963 göst.
2 Ocak 2022 Aile kategorisinde Buket Baykal (87 puan) tarafından soruldu
0 oy
38 cevap 2,774 göst.
30 Mart 2021 Aile kategorisinde Cngls (899 puan) tarafından soruldu
0 oy
34 cevap 2,528 göst.
0 oy
4 cevap 92 göst.

404,787 soru