+1 oy
1,163 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından

Bu gün markette gittim  . Bir kadının   Çocugu tuturmuş bana oyuncak al . Kadın bağırıyor kızıyor cocuk ağliyordu cok acıdım. Yanına gittim dedim çocuk ne istiyor  . Bama sanane dedi . Dedim siz bu hareketle bu çocuğun pisikolojini bozacaksiniz. Dedim sakin ol tatli dille konuş.  Çocuğa yaklastım dedim söyle bakalim ne istiyorsun . Oyuncağı işaret etti gel bir tane seç , seçti. Aldım ve dedim al bu sana hediyem olsun. Kadına dedim ne olursa olsun hiç bir şry evladın yerini tutamaz . Boyle yapsaydin alişverisini rahatlikla yapıp çıkardın. Teşekür etti gitti .  Evlat başka <3

31 Cevaplar

0 oy
(1,208 puan) tarafından
Iyi niyetine lafım yok Allah razı olsun ama belki kadın bilerek almıyor yada belki üstünde para yok  . Herseyi geçtim şu an öyle bi hayat yaşıyoruz ki vay senin gözün niye bana değdi diye millet kan çıkartıyor.  Ben şahsen senin yaptığını yapmazdım çünkü insanlar cesit ne diycekleri  belli olmuyo . İşte coxuklari alistirmamak lazım o yüzden vari yogu bilmeli çocuk yada aldigiyla yetinmeli  
tarafından
Ama oyuncak almadigi için degil di tepkim bagirdi sus gebertirin falan v.b kotu seyler oyle şeyler bir anneye yakiştiriyormusunuz
(1,208 puan) tarafından
Tabiki de yakıştıramıyorum  kaldıki  nefret ederim yani markette biseyde cocuklari döven eden vs ama alıştıran da onlar  . Ben senin niyetine bisey demiyorum çok güzel bi davranış ama insanların niyeti kötü canım onu demeye çalışıyorum orda seninle kavga etse bilmem napsa öyle insanlarda var geçen markete gittim kadının biri biseyler almış yalan olmasın bikac lirası eksik  geldi dedimki ben tamamlasam  olurmu kadın bi savunmaya geçti benim param var yokmu sanki dışarıda arabam var falan dedim yani iyi tamam diyesim geldi oysaki bu kadar bağırmaya ne gerek insan gibi söylenebilir vs onu diyorum sadece. Bağırması falan hoş değil tabiki kadının ama belki gittiği her yerde bunu yapiyo  çocuk o ne belli cocuklar zaten ne alsan doymazlarki  belki de sürek biseyler istiyo  . O anlamda dedim sadece
tarafından
Aynen canim haklisiniz . Bidemillet hepsi bakti kadi  utandı yani
-Reklam-
0 oy
(2,080 puan) tarafından
Ya çocuk bu duruma alışıp gittiği her yerde böyle ağlayıp anneside aynı şekilde davranıp çocukta çok hırçınlaşip bir başkasından oyuncak almayı beklerse birde alınmazsa bu duruma üzülebilir evet o an o korkuyu bastırmışsin ama işte o durum bundan sonra o çocukys nasıl bir yer edinir bilemem
tarafından
Hiç sanmiyorum ben burda kadin niye oyuncak almadi diye soylemiyorum o kadar buyutecek bişey yoktu. Siz mesala çocuğunza seni gebertirim .v.b şeyler diyormusunuz. Ve böyle birşeyi bir anneye yakiştiryormusunuz
(2,080 puan) tarafından
Canım gebertirim lafı kızgınlık anında çıkmıştır belki çocuk bunu hep yapıyor anneside artık ağzından çıkana bakmadan ne geldiyse söyledi hani yani lafın gelişi var ya öyle birşey benimde oğlum aynen böyleydi ama bn hep başka şeylerle kandırdım ya da dışarı çıkardım ya da o öne babasıyla kasaya gider bn hemen o oyuncağı o görmeden koyarım cidden benim oğlumda çok bunaltitdi bu konuda birde her markette yapardı bunu
tarafından
Ama cocuk dedoği anda bağirdi
0 oy
(113 puan) tarafından
Kusura bakmayin ama harekeyiniz hic dogru degil. Bi cocugu sevindirmissiniz o cok guzel ama annesi varken orada cocuga gecip oyuncak almaniz cok yanlis. Benim de kizim var ve her istedigini her zaman alamayabiliyorum. Ve cocuk yani yaşından ötürü sadece bagira bagira agliyo. O an bana bakan insanlardan cok rahatsiz oluyorum kaldi ki biri gelip cocuguma benim izin vermedigim bi seyi alacak. Kesinlikle yanlis buldum davranisinizi...
tarafından
Kadin oyuncak almadi diye teoki gostermedim . Sizin o kadinin nasil bagirdigini gorseydiniz. Ve çocugun yüzündeki ifadeye goreseydiniz. Ve kotü laflar  belki şuan boyle demezdiniz
(113 puan) tarafından
Her ne olursa olsun siddet uygulamadigi sure boyunca anne evlat arasina girilmez bence sahsi fikrim. Ki buraya da yazip bunu anlatiyosaniz sizi destekleyenler olacagi gibi hareketinizi yanlis bulanlarda olacaktir dogal olarak :)
tarafından
Ben burda ne kimsenin beni tebrik etmesini nede kötü demelerinden yazmadi. Ama ben burda cocuga bağırmasi çocugun korkusundan bahsediyorum .  Kadin bana hiç bir tepki göstermedi sevindi. Ve kadinin da bu anlayişana çok sevindim belki baskasi olsaydi tepki gösterebilirdi. Ama kadın çok sevin . Ve ben de hunu yapmaktan cok sevindim
0 oy
(2,591 puan) tarafından
Çocuk biseyi istediğinde ona sert tepki göstermek çocuğu o şeye daha da çok itiyo canım sakin davranıp güzel dille anlatmak çocuğun anlamasını daha kolay sağlıyor...bu konuda haklısın 

ama senin orda yaptığın sey bana göre yanlış bişey o çocuğa o oyuncağı almak o annenin emeklerini çöpe atması otoritesini sarsması demek bence biri bana senin yaptığını yapsa ben istemezdim kesinlikle..

Sen savaşmak yerine kolay olanı yaptın çocuğun istediğini alarak susturdun bunu yapmayı anneside bilirdi zor olan o çocuğa o şeyi almak değil ondan onu sakince uzaklaştırmak neden alamadığını anlatmak 
0 oy
tarafından
Senin yaptigin çok yanlis.
tarafından
Yaptigim gaywtde doğru mesala nesi yanliş
0 oy
(1,575 puan) tarafından
Niyetiniz iyi olsa da biri bana bu şekilde yaklaşsa ters teper net. Her çocuğun nasıl bakacağına annesi karar verir. Vurmak bağırmak doğru demiyorum kesinlikle. Dışardan müdahale olmak bence doğru değil.
0 oy
(1,938 puan) tarafından
Bilmiyorsun ama belki kadının psikolojisi bozuldu o an parası yok çocuğu bunu anlamıyor olabilir yani bunu yaptı diye anneliği kötü diyemeyiz o an çok sinirlendi belki de yaptığı yanlış hareket ama emin ol o çocuk onu anlamıyordur almayacağını anlatsa bile 
tarafından
Yahu banane kadindan kadinin pisikolijisin den. Ben burda ne olursa olsun bir anneye yakismiycak kelimeler etmemeli . O çocuk ne kadar agladı ne kadar korktu biliyormusunyz . Ben de bir anneyim dayanamadim
0 oy
(2,422 puan) tarafından
Ya sadece sırf tatlı dille mi büyüdük  hepimiz hepimizin psikolojisi mi bozuk. Yani kizmaktan kastım aşağılamak değil. Ama yeri geldiğinde kızmayı da anlicak. Her zman hersey alınmaz her zaman her yere gidilmez. Bi gün kızım kendini yerlere attı iki yaş sendromunun başıydı belkibtamam ne istersen alcam desem alışverişi rahat yapardım ama her alışverişte alıştığını yapardı. Bu gaddarlik değil dirayet. Bir kaç pedagog yazısında var bulabilirsen oku.  Çocuk sakın Bi cocuksa anne bilir ama belki 9 gün laftan anlamadı bilemeyiz. Ben hayır dediğim şeyi aile büyüklerine bile yaptırmıyor um değil ki markette biri oyuncak alıp verecek. 
tarafından
Ben tatlı dille buyudum ve bu bana bir ornek  olmuş. Boyle seyler bir anneye yakiştirmiyorum ve bende bir anneyim. Ben burda demiyorum aman niye oyuncak almadi. Benim burda demek istedigim şey bir anne çocuğuna bağırmamali kotü sözler  etmemeli  o cocuk biraz butuse ayni oda annesine karsilık vercek kotü sözler söyliycek bir çok çoçuğa kotü örnek olcak
0 oy
(3,550 puan) tarafından
Tamam dedigin doğru tatlı dille yaklaşmalı tabi  ki ama o an ki ruh halini psikolojisini bilemeyiz. Durumu olmadığı için alamıyorsa o yüzden sizin jestinizi kabuk etmiş olabilir ama şahsen benim başıma gelse ben çok sinirlenirim. Mesela dün kızımla markete gittik markete gitmeden önce ona öğle yemeğini hazırlamıştım ve yememişti. Markette eline aldı bi çikolata tutturdu bırakmadı. Ama ben o çikolatayı almadım. Tabi ki bağırmadım ama kasadaydık o an ve sadece yemeğini yemeden bunu alamayız bunu yiyemezsin dedim. Biri gelip o anda o çikolatayı kızıma almak istese izin vermezdim. Otorite meselesi ..
tarafından
Peki seni gebertirim sus bagiriyormusunuz. Bir kadi  bir markete boyle yapiyorsa evin icini ďüşunemem
0 oy
(1,108 puan) tarafından
Bende kızmaya karşıyım belliki kadının parası yokmuş olsaydı ben bilerek almıyorum diye tepki gösterirdi demekki parası yokmuş ve ben bu dışarda bağıran kızan vuranlara çok sinir oluyorum şahsen terbiye dışarda değil evde verilmeli çocuga anlatılmalı güzelce ve sadece 1 tane bişey alabilirsin 2.yok denmeli 12 yaşında kızım var evde konuşurdum markete giderdik sözümü dinlerse çıkarken 1 tanede ben alırdım sözümü dinlediğin için teşekkür ederim buda hediye derdim param yoksada söylerdim almazdım 
tarafından
Cocuk cok kuçuktu ya 4  5 yasinda vardi . Ama bir görseydiniz nasil bagordiğini . Zaten oyuncağı aldiğimda kesinikle yanliş anlamayin sadece almak istedim dedim
(1,108 puan) tarafından
O yaşta çok anlayamıyorlar ben o yüzden pek götürmezdim götürürsem sonucuna katlanırdım :))bence iyi birsey yapmışsınız kadının paradı yokmuştur alamamıştır yoksa siz aldığınızda da kabul etmezdi
0 oy
(1,232 puan) tarafından
Belki annenin bağırması normal olmayabilir sanan demeside ama almasaydın daha iyiydi o anne de para yoktu belki yada onu yokluga alıştırıyodur şimdi iyilik yaptın ama yarın cocuk gene aynı hareketi yapacak belki daha fazlasını 
tarafından
Ben iyilik yapmadın sadece cocugu sevindirdim   anne hiç bir tepki göstermedi tesekur etti

İlgili sorular

+1 oy
27 cevap 1,467 göst.
3 Mayıs 2020 Aile & Aşk kategorisinde yareeenn (48 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 148 göst.
17 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Pasaninannesi44 (500 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 714 göst.
14 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde Alfa anne. (688 puan) tarafından soruldu
+1 oy
20 cevap 968 göst.
29 Ağustos 2020 Aile & Aşk kategorisinde leman novruzova (51 puan) tarafından soruldu

412,734 soru

12,426,709 cevap

45,513 kullanıcı

Kategoriler

...