0 oy
866 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde tarafından
Burdan bir arkadaş tarif atmıştı çok güzel iki tepsi yiyoruz iki kişi demişti neyse yaptım tadi iyi ama hamuru aynı ekmek gibi ya neden pofuduk olmuyor ki birebir yapıyorum tarifi bir de 

11 Cevaplar

0 oy
(7,622 puan) tarafından
Bi yerde yanlış yapiyorsundur 
tarafından
Bilmiyorum ki birebir yaptım iki seferde olmadi
(7,622 puan) tarafından
Tarif ayni olur ama tutmayabilir ben mesela ılık su seker ile mayayi güzelce cozeltirim
-Reklam-
0 oy
(394 puan) tarafından
Valla benim tarifim cok meshuedur keske bana soraydın
tarafından
Hangisi seninki
(394 puan) tarafından
Burda paylasmadım ki hiç :D
tarafından
Gizemmmmm bende kuru maya var onunla puf pogaca olur muu?  Yoksa yas mi lazimmm??❤️
(394 puan) tarafından
Ben mayasız yapıyorum serife
tarafından
Kiz serife simdi de pogaca pesine mi dustun sjsjsjsjsjsj seni yerim ❤️
0 oy
(937 puan) tarafından
Poğaça hamurunu ne kadar cıvık bırakırsan o kadar pofuduk olur canım 
tarafından
Ele yapisiyordu bıraktım aslinda ama yine olmadi
(937 puan) tarafından
O zaman firinla da alakalı olabilir canım.ben yaş mayayı bütün atarım o zaman kaçış yok yumuşacık oluyo :)
0 oy
(53 puan) tarafından
Islak maya mı yoksa kuru maya mı kullanıyorsunuz?
tarafından
Kuru maya
(53 puan) tarafından
Deneyimledim ıslak maya daha yumuşak yapıyor ne zaman ıslak maya kullansam daha güzel oluyor bana öyle geldi bir de yoğurt sert yapıyor süt kullanmak her zaman daha yumuşak yapıyor
0 oy
(2,248 puan) tarafından

Bu gün yaptım sana püf noktasını vereyim 

1. Maya ile yapacaksın

2. Yaklaşık bir saat mayasının gelmesini bekle 

3. Beze yap ve 20 dk tekrar mayalanmasını bekle 

Ve sonuncu iç harcını koyduktan sonra bi 10 dk kadar yine mayasının gelmesini bekle fırına sür

Sonuuuuuç

image

0 oy
(1,938 puan) tarafından
Yarım saate yakın yoğurman lazım ne kadar çok yaparsan o kadar çok kabarır 
0 oy
(930 puan) tarafından

Kuru maya ile yap canım çok güzel oluyor benim poğaçalar meşhurdur.

Tam net resmi yok istegramda paylaşmıştım 

image

0 oy
tarafından
Ben bu tarifle yaptım geçen gün çok güzel oldu dene istersen sende canım

 
0 oy
(1,041 puan) tarafından
Çok iyi yogurmalisin ve kullandığın malzemeler oda ısısında olmalı yumurta su sut gibi en az bı 10 dk yoğur ve tepsi mayası çok önemli mayaladiktan sonra yoğurup iyice havasını al şeklini ve harcını koyup tepsidede çok iyi mayalansin ozman pamuk gibi olur
0 oy
(9 puan) tarafından

image

Bir bardak su

Bir bardak süt 

Bir çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı şeker

1tatli kaşığı tuz

Bir pkt kuru maya

Un


Sütü ve suyu ilit canım un hariç bütün malzemeleri eriyene kadar karistir unu azar azar ekle yumuşak bir hamur olsun mayalanmaya bırak yoğurdu gün hamuru önce temiz bı poşete sonrada sofrayla sar hava almasin içine kaşar köy pekmezli suya yüzünü batırıp susama bula tepsiye diz 30 dj tepsi mayası yap ısınmış fırında 175 derecede fansiz oisir 20 dj kapağı hiç açma kızarınca al 

0 oy
tarafından
Canım en az 1 2 saat mayala şekil verdikten sonra da en az 20 dk da tepside mayalı kalsın 

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 781 göst.
26 Şubat 2023 Diğer kategorisinde mathildaa (771 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 470 göst.
18 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Pamuk prenses (1,039 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 418 göst.
0 oy
4 cevap 272 göst.

Kategoriler


1,440,283 soru

23,677,683 cevap

310,014 kullanıcı

...