Bak şimdi kuzum. 18 gün önce doğum yapmışsın. Vücudunda çok ciddi bir hormonal değişim yaşadın. Milyonları bulan beta hcg hormonun bir anda sıfırlandı. Vücudunda prolaktin hormonu hızla yükselmeye başladı. Yani lohusasin ve bunları hissetmen çok çok normal. Emin olabilirsin ki tüm annelerin yaşadığı bir durum. Öncelikle bunu kabullenmelisin. Bebekler doğmadan önce biz anneler hayatımızın ne kadar değişeceğini tahmin edemiyoruz. Bir anda elimiz kolumuz kısıtlanıyor daha savunmasız hissediyoruz. Amaa..
Emin olabilirsin ki geçecek. Bebeğin büyüyecek ve sen zaman içinde tekrar kendine vakit ayırabiliyor, daha mantıklı düşünebiliyor olacaksın. Bende çok zor bi lohusalık donemi yaşadım. Gerçekten hayatımda psikolojik olarak en zorlandığım dönemdi. Ama geçti gitti. Su an kızım 20 aylık yanmda oturmuş üzüm yiyor arada donup bana gülümsüyor. Bazen açıp bilgisayardan beraber onun yenidoğan videolarını izliyoruz. Cok. hoşuna gidiyor. Çok zordu biliyorum ama o minicik zamanlarını özlüyorum. Sadece kucağımda kokumla kendini güvende hissettiği, onu istediğim gibi sarıp sarmaladigim zamanları özlüyorum . Çünkü büyüyorlar ve sen istesen de eskisi kadar kucaklayamiyorsun. Sana tavsiyem bırak ev kirli kalsin gerekirse dışardan yemek söyle. Emzirirken bir yandan yemeğini ye. Onunla bol bol sarılın sevişin vakit geçirin. Doya doya kokla göğsünde uyut. Emin ol bir gün uyanacaksın ve o kocaman olmuş olacak. Sarılmak istediğinde kaçacak. Eskisi kadar özgür olacaksın. Sadece moralini yüksek tut ve bebeğine kocaman saril. Onun için en en iyi anne sensin unutma