+1 oy
665 göst.
Diğer kategorisinde (1,077 puan) tarafından
17 aydan giden kızım var, ilk aylar aşırı zor bir bebekti ve asla çocuk istemiyoruz diye düşünüyorduk. Fakat şimdi büyüdükçe unutuluyor o günler bazen eşimle ilerde kardeşi olsa mi diyoruz. Benim gibi olan var mı merak ettim. Açıkçası kendime eşime zaman ayırmayı çok seven bir insanım. Deli gibi kitap okurdum bebeğinden önce. Tekrar başa sarmak aşırı zor geliyor fakat bir taraftanda kardeş güzel duygu bence. Sizlerin de fikirlerini merak ettim :)

37 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Bır kızım var 13 aylık bır kardeş ıstıyorum mutlaka ben tek çocuktum cok zor bırsey ama 3 yasını beklıyorum bazen de araları yakın mı olsa dıyorum, sonra hemen benım kızın kolik sancıları ağlaması huysuzlugı hala geceleri 10 kere kalkması gelıyor aklıma vazgecıyorum :D

(1,077 puan) tarafından
Ah kolik zamanı çok zor cidden. Insan hayattan zevk alamıyor ki. Inşallah 2. Olursa öyle olmaz canim.
-Reklam-
0 oy
(1,006 puan) tarafından
Uzun süre düşünmüyorum rabbim verir olur ona boynumuz kıldan ince ama çocuğu doğru yetiştirebilmek çok zor
(1,077 puan) tarafından
Evet çok zor canim eğitimi yemesi içmesi sağlığı. Ben kızımı tv telefon uzak tutuyorum ve tüm gün ful ilgi istiyor doğal olarak. Sıkılıyor huysuzluk ediyor ağlıyor çığlık atıyor eteklerinde hep. Ama işte o kardeşsiz kalsın da istemiyoruz.
0 oy
(14,168 puan) tarafından
Benim de oğlum 19 aylık olmak üzere biraz ise falan girip çalışıp araba alıp sonra düşünüyoruz yani benim düşüncem bu eşim olmasın diyor ama tek olmaz bı kardeşi olmalı 
(1,077 puan) tarafından
İşte O kardeş duygusu çok güzel sırf p yüzden istiyoruz bizde ama zorlukları da var :/ bizim arabamız var çok şükür ev de alacağız nasipse bende evi alınca olur diyorum ama nasip tabi :)
(14,168 puan) tarafından
Bencede canım evine geç düzenini kur hamileyken ya da küçük bebisle zor olur benim birde ev meselem var tabi şuan ki evim çok küçük burası yapılacak kiraya geçeceğiz sonra geri donucez falan o yüzden 2.bebisi erteliyorum
(1,077 puan) tarafından
Hayirli zamanda olsun inşallah canim:)
0 oy
tarafından
18 aylık kızım bende acabamı diyoru. Ama eşimden o elektirigi alamıyorum 2. Çocuk hevesini o yüzden beklicen 2.5 yaşa kadar
(1,077 puan) tarafından
Bizde de cesaret yok şu an açıkçası. Ama düşünce var eşimde de bende de :)
tarafından
Bendekidedüşünce ama eşimde o bileyok :D
0 oy
(4,779 puan) tarafından
2. Cocugu dusunmuyorum canim=))))
(1,077 puan) tarafından
Sende düşünmeyenler kervanındasın. Ben arada kalanlardanım :)
0 oy
(2,041 puan) tarafından
Benim kzimda 13 Aylık aynı duygular içindeyim bazen ne kardeşi delimiyim diyorum bazende arkadaşı olur beraber büyür diyorum ama seneye diye düşünüyorum galiba birazdaha bı bezi atalim memeyi bırakalım kendini kurtarsın Allah'ın izniyle
(1,077 puan) tarafından
Aynen öyle tabi o aşamaları geçmek lazım yoksa hamilelik yeni doğan bir de küçük çocukla çok zor olur:)
(2,041 puan) tarafından
Yanı Rabbim ne zaman verirse o zaman olur ama düşüncem bu :)
0 oy
(7,973 puan) tarafından
Bi kaza kurbani olmazsam oglum 3 yasina girene kadar dusunmuyorum
(1,077 puan) tarafından
Hayırlısı olsun hakkında canim:)
0 oy
(1,585 puan) tarafından
Kardeşi olması güzel ama tabi bence yaş farkının biraz olması gerekiyor en azından bi 3 4 yaş olması gerekiyor çünkü küçük yaşta olursa laf dinlemez yeni doğan bebeğide aşırı kıskanır en azından  yaş farkı olursa kardeşiyle oynamayı sevmeyi öğrenebilir benimde 2. Kızım oluyor inşallah bakalım nasıl olacak :) 
(1,077 puan) tarafından
Ay hayırlı olsun canim. Bende yaş farkı çook olsun istemiyorum açıkçası çünkü bir anda büyümeleri güzel bir durum olur. Belki biraz daha zor olur ama bir anda büyürler bir arada :)
(1,585 puan) tarafından
Sağol canım ama küçük oluncada zor oluyor hayırlısı Allahtan :)
0 oy
tarafından
Allahım olmayanlara versin canım bende düşünmüyorum ama tabi allahin işi 
tarafından
Ben daha birinin psikolojisini atlatamadım ve atlatmam da çok zor
(1,077 puan) tarafından
Zor bir bebekti sanırım. Bende çok zorlandım hala daha zorlanıyor değil ama deli deli düşünceler geliyor bazen :D
tarafından
Yok canım bebeğim 6 buçuk aylık şimdi kesinlikle çok sakin bir çocuk hiç  or şikayetimiz yok çok şükür ama gel gör ki doğumda ebeler psikolojimi çok bozdular
(1,077 puan) tarafından
Ah canım inşallah aşarsın o problemi. Kolay değil doğum haklisin.
tarafından
Zor canım zor Rabbım bu evladımı bana bağışlasın inşallah olmayanlara da nasip etsin inşallah ama benim yeter kuzum
0 oy
tarafından
Calişmasaydim yapardım ikinci çocukta.ama şimdi eşim yanımda yok hem çalış hem tek çocuk bak çok zor.o yuZden 4 sene düşünmüyorum.
(1,077 puan) tarafından
Anladım canim Rabbim gönlüne göre versin inşallah
0 oy
(177 puan) tarafından
1 yaşında oğlum var ve 4 gün geciktim çok korkuyorum hamileysem diye Allah olmayanlara isteyenlere versin eğer hamile olursam biterim oğlum çok zor bir bebek 
(1,077 puan) tarafından
Evet benim de çok zorlandığım oluyor hala daha. Mesela huzursuzluk çok var kızımda eteğime çok dolanır. Ama bir yandan da ilerde kardeşsiz olmasın diyorum karışık ya
(177 puan) tarafından
Her bebek nasibiyle gelirmiş hayırlısı olsun inşallah
0 oy
(410 puan) tarafından

Daha erken ama 5 aylık Bi kızım var mümkün olduğunca düşünmüyoruz.ama nasipte varsa olursa da diyecek bişey yok.açıkcası cesaret yok gelecek zamn içinde:D

(1,077 puan) tarafından
Bizde öyleydik hele 5 aylıkken aslaa diyordum :D
(410 puan) tarafından
Kimisi doğuma falan bağlıyo benim aksine doğum da çok güzel geçti hiç bir sorun sıkıntı yaşamadık.doğum sonrası da güzel toparladım kendimi.ama psikolojikmen eşim istese de ben istemem
(1,077 puan) tarafından
Evet piskolojik olarakta çok yıpratıcı ben kızımdan sonra tedavi görmeye başladım açıkçası 2. Çocuğu en çok bundan dolayı istemiyorum.
(410 puan) tarafından
Sağlık olsun bir çocuğunuz var enazından Rabbim isteyip te sahip olamayanlara nasip etsin:)
(1,077 puan) tarafından
Amin canım amin
0 oy
tarafından
Gerçekten oğlum 4 5 yaşına gelene kadar istemiyorum. Beli aralıklarla 4 cöcuk istiyorum ben.oğlum aşırı huysuz o yüzden 4 sene büyük konuşmiyim de kaza falan olursa rabim kısmet etmişse ona bişey diyemem
(1,077 puan) tarafından
Kaç aylık oğlunuz :)
tarafından
Daha küçük 3 aylık
(1,077 puan) tarafından
O aylarda ben asla istemiyordum çünkü çok zor dönemler düzen olmuyor hayat karmaşık oluyor ama zamanla düzeliyor :)
tarafından
Bilmiyorum kesinlikle istemiyorum şimdi. Eşime kalsa hen ikinciyi istiyo
0 oy
(1,315 puan) tarafından
15 aylik bir kizim var rabbim olmayanlara versin kendi çapımdan bana yeter evimde bir ses bir neşe var daha istemiyorum 
(1,077 puan) tarafından
Bizde aynı düşünüyorduk ama bazen kardeşi olsa diyoruz:)
(1,315 puan) tarafından
Ben demem herkes her ev her aile farklıdır benim eşim p.zevenk teki ben güvenmiyorum kizim 20 günlük ken aşk mesajlarını yakaladım süttüm kesildi sınır krizi geçirdim bidaha aynı şeyleri yaşamak istemem açıkçası
(1,077 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canim ne diyebilirim ki hiç kolay değil.
0 oy
(388 puan) tarafından

Dusunmuyoruz cunki Ikinci yolda gelyooo:D

(1,077 puan) tarafından
Aa hayirli olsun canim Rabbim sağlıkla kavuştursun :)
(388 puan) tarafından
Amin sagolasin canim
0 oy
tarafından
Kendini düşünüyorsan, insanlıktan çıkmak istemiyorsan çocuğun ne kadar uslu olursa olsun 4-5 yaşına gelene kadar düşünme derim. Sonra keskelerin bol olur :D
(1,077 puan) tarafından
Sizin var mı :)
tarafından
Evet aralarında 3.5 yaş var :)
(1,077 puan) tarafından
Allah yardım etsin canim:)
0 oy
tarafından
2 buçuk yaşında oglum var bebekken kolik ti cok zor günler geçirdim bidaha cocuk istemiyorum diye tövbe ettim ama şimdi istiyorum artık tek cocuk bencillik bence cocuk icin kardessiz olmaz allah verirse tabi inşalalh hayırlısı nezaman sa olsun istiyorum 
(1,077 puan) tarafından
Benim gibi olmuşsunuz kolik bebek aşırı zor cidden insan yaşadığını unutuyor resmen.
0 oy
(1,309 puan) tarafından
Kızım 2 buçuk yaşında seneye istiyorum artık olsun diye kısmet artık 3 yaşını geçse doğana kadar aralarında 4 yaş olur ideal gibi Rabbim mahrum etmesin inşallah istediğimiz zaman olur  
(1,077 puan) tarafından
Amin canım inşallah:)
0 oy
tarafından
Rabbimden gelirse basim üstüne bi ara bende çok istedim olmadi şimdide hayırlısı neyse o olsun diyorum 
(1,077 puan) tarafından
Tabi en önemlisi o. Rabbim hayirli olanı versin
0 oy
(306 puan) tarafından
Rabbimin zoruna gitmesin ama istemiyorum çok yıprandım. Allah önce bekleyenlere nasip etsin insalllah...
(1,077 puan) tarafından
Amin canım inşallah

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 329 göst.
18 Kasım 2020 Diğer kategorisinde Periiii89 (865 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 496 göst.
0 oy
14 cevap 322 göst.
23 Ağustos 2024 Aile kategorisinde est16 (562 puan) tarafından soruldu
+1 oy