+1 oy
671 göst.
Diğer kategorisinde (1,077 puan) tarafından
17 aydan giden kızım var, ilk aylar aşırı zor bir bebekti ve asla çocuk istemiyoruz diye düşünüyorduk. Fakat şimdi büyüdükçe unutuluyor o günler bazen eşimle ilerde kardeşi olsa mi diyoruz. Benim gibi olan var mı merak ettim. Açıkçası kendime eşime zaman ayırmayı çok seven bir insanım. Deli gibi kitap okurdum bebeğinden önce. Tekrar başa sarmak aşırı zor geliyor fakat bir taraftanda kardeş güzel duygu bence. Sizlerin de fikirlerini merak ettim :)

37 Cevaplar

0 oy
(775 puan) tarafından
Kız elindeki daha bebek bi durum  onu büyütün illaki ileride kardeşi olur nasipse 
(1,077 puan) tarafından
Haha canim zaten hemen değil ilerisi için bir düşünce bu sadece sizlerinki  ne onu merak ettim :)
(775 puan) tarafından
Yaşları 15yaş - 9 yaş - 16aylık
-Reklam-
0 oy
(1,928 puan) tarafından
3.yoldabenim daha yeni geldim dr dan cinsiyetini ogrendim 2 .oglum yolda bode kizim var bana yeter dr konustuk baglatacaz ama bu arada ben cok yiprandim tabi
(1,077 puan) tarafından
Kolay değil canim zor 3 çocuk 3 evlat yetiştiriyorsunuz. Bir yandan da ev işleri ne denilir ki annelerin ayağı altında cennet. İşte bu yüzden.
0 oy
(3,148 puan) tarafından
Şuan düşünmüyorum düşünmeyi de istemiyorum Allah isteyenlere versin. Zaten kızımda 13 aylık 
(1,077 puan) tarafından
Allah bağışlasın canim
0 oy
(5,132 puan) tarafından
Başlığına cevap:  iyi ki doğurmuşum ikisini iyi ki 
(1,077 puan) tarafından
Ah iyi ki :)
0 oy
(968 puan) tarafından
Dogum benim icin travmaydi suan 4 aylik eskisi kadar keskin degilim dogumdan cikinca esime gorup gorecegin bu demistim ama bebegimin kucuk hallerini gordukce ozlemisim bile yine kucuk ama ne bilium tabi daha erken aman olmasin suan da unutuluyormus yani
(1,077 puan) tarafından
Daha ileri zamanlarda daha da yoğum oluyor bu duygular :)
0 oy
tarafından
Vala çok kararsızım bende kzım 7 aylık bazen şimdi mi 2.çocuk yapmak doğrudur yoksa daha sonra mı yapmak doğrudur tam rahata ermişken 2.çocuk yapmak mı doğrudur bilemiyorum düşünüyorum öyle kendı Kendıme 
(1,077 puan) tarafından
Haha aynı düşünceler canim:D
0 oy
(44,928 puan) tarafından
Benim iki tane düşündüm bitti Allah isteyenlere versin birdaha banada nasip etmesin zor valla çocuk işi:D
(1,077 puan) tarafından
Zor zor zor olmaz mı :) Allah yardımcınız olsun :)
0 oy
(145 puan) tarafından
15 aylık bebegim var ben düşünüyorum. Çünkü 2 yapıcam sonuçta ha bugun ha yarın olsun o da büyüsün sonra tekrar zar başa daha zor olur diye düşünüyorum. Yaşda gidiyor bir iki ay sonra da inşallah Allah nasip ederse yaza gelmesin dogum çok da sıcak oluyor ilkinde pişik içinde kaldım hep 
(1,077 puan) tarafından
Evet yaz doğumu zor canim benim kızımda yaz çocuğu ama biz köydeydik çok serinde büyüdü kızım çok şükür :)
0 oy
(690 puan) tarafından

14 aylık oğlum var aylardır ıkıncı için cabalıyorum ama olmuyor:'(

(1,077 puan) tarafından
Nasip canim daha küçük zaten olur inşallah hayırlısı ile :)
0 oy
tarafından
Bence bebeğinin kardeş hakkını elinden almamalisin bir sağlık problemn yoksa maddi yönden de gücünüz varsa ona da kardeş gerek ;) 
(1,077 puan) tarafından
Bende böyle düşünüyorum canım eşimde biz 2. Çocuk isteriz diyor :)
tarafından
Hayırlısı canım Rabbim gönlünüzden geçeni nasip etsin ❤️
0 oy
(1,364 puan) tarafından
Simdi bende 2.ye 30+5 haftalik hamile olarak soylemeliyim ki evet benimde oglum kolikti yemezdi uyumazdi. Allahim kontroller temiz tahliller temiz cocuk huysuz iste. O agliyo ben agliyom, eşime satasiyorum kavga cikiyo falan ama gunduz tuvalete gitmek icin esimi beklerdim. Odadan cikiyorum sanki cocugun kafasini ayiriyon govdeden. Aksâm 6 oldumu bi baslardi aglamaya tobe bismillah evde kanguruyla gezerdik, gece uykusu icin sehri arabayla turlardik emsin diye falan.  Reglim 1 gun gecikse ben agla agla canim cikardi ki asla isi sansa birakmadik hep tedbirli olduk. Ama dedigin gibi simdi buyuk oglum 7 yasinda 1.sinifa gidiyo. Ne kadar zorlansamda ben ona oyun arkadasi degil yakin araliklarla yapmicaktim ama hayatta yaslanacagi elinden tutacagi bir kardesi hep olacak derdim. Ama zor buyudugu icin mecburen arayi açtim. Eşim hep agzinda 2.vardi ve ben hep hayir ben hazir degilim diye diye  bu gunlere geldik. Aslinda planladigimizdan yine 6 ay once hamile kaldim ama nasip boyleymis :) simdi hem o tecrube, hem olgunluk oyuncak bakacakmisim gibi geliyo

Allahim saglik versin insallah hepsine, acılarini yasatmasin. 
(1,077 puan) tarafından
Amin :) Bakalım rabbim bize ne gösterecek:)
0 oy
(5,946 puan) tarafından
1 tane  kızım  war 15 aylık    2 3 yaşına  gelince  düşünüyorum  kardeşi  olsun  istiyorum  ileryen  zamanda  birbirlerine destek olurlar 
0 oy
(1,664 puan) tarafından
Kızım suan 2 yas 8 aylik suan bende 10 haftalik hamileyim cok istiyodum benim kardeslerimle aramda fazla yas farki var kardes degil kucuk anne gibiydim doguma kadar 3 yas 3 aylik olacak bence ideal yaşayıp gorucez neyime güvendim asla bilmiyorum ama tek olmak cok zor inşallah sağlıkla sabirla  buyutebiliriz 
0 oy
tarafından
Bizim için tek çocuk yeterli canim illa kardeşi olması şart değil ki
0 oy
(1,779 puan) tarafından
Düşünmüyorum net
0 oy
(1,603 puan) tarafından
İki tane var daha da istemiyorum hayırlısı inşallah
0 oy
(1,027 puan) tarafından
Kızım üç yaşında oğlum iki buçuk aylık zor oluyor kızım en azından dört beş yaşına gelseydi belki daha kolay olurdu resmen çöktüm diyebilirim hem hizmetini ben ediyorum hem kıskanıyor baya zorlanıyorum

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 329 göst.
18 Kasım 2020 Diğer kategorisinde Periiii89 (865 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 496 göst.
0 oy
14 cevap 322 göst.
23 Ağustos 2024 Aile kategorisinde est16 (562 puan) tarafından soruldu
+1 oy
49 cevap 864 göst.
8 Aralık 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu