+1 oy
280 göst.
Diğer kategorisinde (3,895 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Cumleleri yarim yamalak baziları anlaşilmiyor kelimeleri söyleyişi komik yeni konuşan bebekler gibi konuşuyor ?? Nasil düzeltebilirim ??



S.a.
Bunu çok önceden yazmıştım şu an kelimeleri düzgün çıkarmaya başladı maşallah bazen cumle kuruyor.2 ayda nasil böyle değişti anlamiyorum renk ve sayilari sayiyor çoğu zaman karıştırıyor ama en azindan benim cumlelerimi tekrarliyor önceden bana işaret edip sorardı.Benim cevabimi yarim yamalak derdi düzgün soyleyemezdi şimdi cümlemi düzgün tekrar ediyor.Allahima bin şükür.Bu mutlulugumu paylaşmak istedim çünkü ben cok sıkıntı çektim.4 yaşına 4 ay var sanırım 4 yaşında kendi kendine daha düzgün cümleler kuracak.Ben çok cabaladim bu süreçte cok sıkıntı çektim umarim başka anneler bunu okurlar ve benim kadar sıkıntı etmezler .. ?????

8 Cevaplar

0 oy
(3,895 puan) tarafından
 
En İyi Cevap
Bir buçuk yaşina kadar hiç konuşmadi iki yaşina dogru mama meme dede nene anne derdi.Kardeşi dogunca kiskançliktan konuşmadi şimdi alişti ama bebekçe konuşuyor.
(4,668 puan) tarafından
Hata demeyelim de, aklına gelmemiştir sonucun bu olacağı. Sen gayet normal şekilde davran o düzelecektir.
(3,895 puan) tarafından
Soruyu güncelledim cnm :)
(4,668 puan) tarafından
Gözün aydın kuzum,cok mutlu oldum ♡
(3,895 puan) tarafından
Yine her cumleyi bilmiyor ama soyledigim kısa cümleleri tekrarliyor bazen cevap veriyor şaşırıyorum yaza kadar insallah her seyi ogrenir.
(4,668 puan) tarafından
Öğrenir canım sen yeter ki pes etme,sürekli konuş ilgilen.
-Reklam-
0 oy
tarafından

Benim kız da aynı yaşta bazen durup kıskançlıktan öyle konuştuğu bile oluyor. Bilmiyorum ne zaman düzelirler:ermm:

(3,895 puan) tarafından
Benimki de arada kardeşini taklit ediyor.
0 oy
(12,777 puan) tarafından
Daha bebek değil mi annesi konusuyo kendini ifade ediyor ise bide kardeşi varmış onu kiskaniyo olabilir
0 oy
tarafından
Kardes kiskancligindan olabilir kuzum, yine de bir doktoruna sor tabi, ama kiskancliktan ileriye değil geriye gidiyor gibi gorunebilir cocuk.
0 oy
(2,692 puan) tarafından
3 yaşını 1 ay geçtikten sonra konuşmaya başlamış, şuan da 3.5 yaşındaymış zaten. Birkaç ayda çok fazla kelime söylemeye ve iki kelimeli cümleler kurmaya başlamış. Net bir bilgim yok ama her çocuk kendine özeldir ve onu sadece kendisiyle kıyaslamayız bence. Bu gözle bakınca ilerleyişi güzel bence. Sadece ilk konuşmaya geç başlamış, o da olsun o zaman hazır olmuş annesi. 
(3,895 puan) tarafından
Evet kime desem geç diyorlar bizimki bir buçuk 2 yaşinda başladi diyorlardi hatta yabancilarin yaninda konuşmuyor o kişilerde guluyor ahaha konuşmuyor mu diye ..
0 oy
tarafından
O yaşlarda yeğenim var erkek olmasına rağmen geçte konuştu şuanda güzel cümleler kurabiliyor çok ilgilenceksin eğitici oyuncaklar var cizgi filmler onlara baksin 
0 oy
(10,245 puan) tarafından
Çocuk zaten geç başlamış konuşmaya biraz sabır lazım bence hatırlıyorum ben sen gelişim geriliği endişesi yaşıyordun canım bak konuşmaya başlamış kitap okuyun sürekli ve ona sorular sor bunu mu demek istedin diye kızmadan yükselmeden muhabbet eder gibi
0 oy
tarafından
Benim kizimda oyleydi dediklerini düzeltmeye çalışırken abim kızmıştı bana zaten buyuyunce duzeltcek cok özlersin demisti iyiki videoya almışım simdi 6 yasinda o videoları izliyorum hic hatirlamiyorum oyle ağlıyorum ki anlatamam tadini cikar bence

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 203 göst.
26 Ocak 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 99 göst.
25 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Birhilall (1,070 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 129 göst.
9 Ocak 2022 Aile kategorisinde Esmerayceren (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 65 göst.
9 Ocak 2022 Aile kategorisinde Esmerayceren (2 puan) tarafından soruldu

378,451 soru

11,328,037 cevap

34,783 kullanıcı

...