0 oy
637 göst.
Diğer kategorisinde (996 puan) tarafından
Kizlar kayinvalidem ile çok yakın oturuyoruz kayinvalidemin eşi yok ölmüş kendisi oğlu ve oğlunun çocuğu ile beraber taşıyo 56 yaşında bugüne kadar temizlik konusunda hiç yardıma gitmedim ayıp mı ettim sizce 3 senedir evliyim ama eğlendiğim günden itibaren doğuma kadar çalıştım işi bıraktım 2 hafta sonra doğum yaptım zaten sonra da çocukla uğraşıyorum diye gitmedim hiç suan kızım 2 yasinda bensiz bi saniye durmaz mutlaka oyun oynarken bile beni ister yanidna şimdi kendi annemle konuşuyoduk o dedi bi kere bali gitseydin bayram da seyran da hiç gitmedim diye benum gibi olan var mı şimdi dogalgaz bağlıyorlar evine mesela temizlik için gitmedim ama cidden kızım durmuyor ama eşim gitti yardıma 

47 Cevaplar

+1 oy
tarafından
valla ben her gittiğim de dip köşe yapıyorum. 

sonuçta annem de bi kayınvalide empati yaparım.
(996 puan) tarafından
Ben anneme de gitmiyorum ki annem 45 yaşında zaten her şeyini kendi yapıyor teklif ettiğim zaman sen çocuğuna bak o bana yeter diyor çünkü kızım gerçekten çok huysuz her zaman yanında oturmamı istiyor
tarafından
ya benim demek istediğim. isterim ki yengem anneme yardım etsin. herkes bir değil ki mesela annem astım hastası nefes darlığı var çoğu şeyi yapamıyor. ha senin kızın durmuyor o ayrı zaten. yapmak zorunda değilsin ama yaparsan da senin insanlığın. mesela gidersin yardım etmeye çalışırsın zaten kızın durmadığı için yapamasan oda yanlış anlamaz ki. en azından gelmiş der sevinir. yemek çay vs yaparsin.
tarafından
sağol canım. kesinlikle öyle çok büyük bi sıkıntı yaşanmadığı sürece. öyle olmalı ben hep annem açısından bakarim. anneme yapılsa hoşuma gitmez ki çok kötü hissederim o yüzden ona göre davranırım.
tarafından
valla düşünüyorum da anneme deseler öyle. çok üzülürüm annem için ya ne olacak eline yapışacak hali yok ki üstelik iyi bişey yani. herkes istediği gibi yapsın. ektiğini biçer insan.
-Reklam-
+1 oy
tarafından

Yok gitmem o bana gelir genelde yardıma :D

0 oy
(22,072 puan) tarafından
Aramiz iyiyse giderim canim yardim ederim 
(996 puan) tarafından
Cok severim aramiz da iyi ama fırsatım olmadığı için gidemiyorum huysuz bi kızım var çünkü
0 oy
tarafından
Valla 56 yaşındaymış gitmem eli ayağı tuttuğu sürece benim kaynana da 55 yasinda mi gitmem gitmedim de . Hastalık vs olur o ayrı kendi evime zor bakiyorum çocukla hiç dusunemicem ayıp mı oldu o mu bu mu diye 
(996 puan) tarafından
Benim de oyle işte gerçekten kızım bensiz duran bi çocuk değil huysuz hep yanında durayım istiyoe ve dediğin gibi kendi evimi yapsam yarabbi şükür diyorum
tarafından
Benimde öyle ya hareketli çok durmuyor etmiyor yapamam yani evi yaptığıma dua ediyorum ya
0 oy
tarafından
Benim kızımda dibimde sürekli ama elimden geldigince camlarını silerim evini silerim süpürürüm bayram temizliginde falan. Allah razı olsun çok iyi biri bende elimden geleni yaparım yagni 
(996 puan) tarafından
Benim kizim çok huysuz ama ya onunla oturmami ilgilenmemi istiyor hep süpürge yapsam bile kucağımda duruyor
tarafından
O zaman yapcak bişey yok canımm
0 oy
tarafından
Eğer tek başınaysa yardımcı yoksa elbette giderdim benim.gorumcelerim evde oyuzden şuan gitmem ama onlar evlenir giderse benim gitmem münasip bence illa temizlik değil bi çay delmesen bile yeter yani yanında ol yardım et 
(996 puan) tarafından
Görumcem var o da evli ama hemen kayinvalidemin karşısında oturuyo o gidiyo zaren yardıma hep
tarafından
Dediğim gibi bi çaylarını delmesen bulmadıklarını makineye koysan yeter normal zaman da tamam belki ama iş varken varlığın bile yeter bazen
0 oy
tarafından
Evet gdidyorum çarşıda oturuyorum  iki dolmuşla gidiliyor kayinvalimin evine  çocuklarım kucukkende gidiyordum  evi ayirali 9 yıl halende gidiyorum canım 
0 oy
(1,091 puan) tarafından
Ben ederim ediyorum da 
0 oy
tarafından
Benimki yalnıx yaşıyor işi gücü yok eli ayagı da tutuyo bi hamilryken cam silmemi istemişti sildim o kadar istersd yine giderim aöa istemeden gidemem kendi işimi zor yapıyorum valla
0 oy
(14,168 puan) tarafından
Benim kaynanm üst katta oturuyor bu seneye kadar bende yardım etmezdim bu sene yapmaya başladım görümcem okula başladı kaynanam tek başına yapamaz diye. Bence sende gitmeliydin eşinle beraber eşin kızına bakardı sen yapardin yapamasan bile en azından kaynanan görürdü 
(996 puan) tarafından
Canim kızım esimde bile durmuyor süpürge yaparken bile kucağımda bir de görumcem var o da evli ama kayinvalidem ile karşılıklı oturuyo o gidiyor yardıma
(14,168 puan) tarafından
Gidip bir çay bir yemek bile yapsan yeter bence yani kendimden pay biçerek söylüyorum benim de oğlum var ben kaynana olsam böyle isterdim
(7,792 puan) tarafından
Bende kamguruya koyup yapiyorum ev isini cnm gidip kaldigim da en fazla bi hafta ona ragmen ne yapilcaksa yaparim. Gerekirse bi kucagimda cocukla yaparim en son kaynanam gonderir sen otur cocuga bak diye ki en azindan ugrastigimi goruyor.
0 oy
tarafından
Hic gitmedim kendi evimi zor temizliyorum 8 aylik bebegim asla bensiz durmaz tuvalete bile gitsem pesimden aglar 
(996 puan) tarafından
Aynısı benim kizim da öyle tuvalete bile beraber giriyoruz çünkü iki dk girsem tuvalete kendini yere atiyo ağlıyo
tarafından
Yemek yaparken mama sandalyesine koyuyorm eline ne gecirirse firlatiyo ciglik atiyo kucagina al diye kucagima alinca sakin mulayim bi bebek oluyo ama ilgilenmiyosam ortaligi yikiyo
0 oy
tarafından
En son 3 haftalk hamileydm gtmştm ozmn da hamile oldğmu bilmydm dip köşe temşzledm evini duvarlarna kadar yıkamştm o günden sonrada gidemedm daha doğrusu kaynvldm izin vermyrdu yapmama şimdi doğuma 1 ay kalmş evini sericek yardma gelimmi diyrm izin vermiyor 
0 oy
tarafından
8 ay boyunca hep yaptım gece gündüz. Sonra ordan ayrıldık temizlik olunca yine yardima giderdim 

Ama baktım kaynanam memnun olmuyor bana heo hakaret ediyor. Yani değmiyor. Ne esim izin veriyor nede ben giderim

Hamileydim el atmadilar ustelik bekar kizi var

Dogum yaptım ayni yerde olmamiza ragmen gelmediler. Bundan sonra benim icin bittiler. Hakkımıda helal etmiyorum. Bir kere tartışmisligim yok terbiyesizlik etmisligim yok. Hakkim haramdır
tarafından
İşte ben böyle nankorlukleri gördüğüm için kimseye yardım etmiyorum. İş yapanın kıymeti bilinmiyor bacım bu devir iyiliği götürmüyor valla,el el üstünde oturursan senden iyisi yok emin ol bak
tarafından
1 ay once 2. Dogumumu yaptım 2 dogumada gelmediler. Ayni yerde oturuyoruz. Hicmi hakkim yok ya. Olmasa bile kotude olsam bunu yapmamalari gerekiyordu. Eşime kurban olsunlar. Eşim sanki onların çocuğu degil zerre onlara benzemiyor
0 oy
(123,070 puan) tarafından

kurban ederim elima ayagima 8-)

0 oy
tarafından
Ben goderim 2 gün öncede temizlik yaptılar 3 aylık hiç durmayaan surekli ağlayan bi oğlum var ona rağmen gittim tabi durmayınca kayınvalidem izin vermedi yapkana tekrardan ewe geldim.sende ayıp ediyosun bence hiç bayramda seyranda gitmeyerek yardıma git bence kızın durmazsa o izin vermez sende kötü olmamış olursun hem. Tabi aranızda bi tartışma bisey olmadıysa
0 oy
(1,068 puan) tarafından
Canım gidemiyorsun bir kaç kap yemek yapıp götürebilirsin yine mutlu olur herhalde  illada gitmek zorunda değilsin bu zamana kadar sen yoktun sonuçta
0 oy
(306 puan) tarafından
Öncelikle fırsatıniz olmamis ki cocukla cok zor anliyorum ama oyle devamli devamli gidip temizlik yapmak da sacma geliyo ama eli ayagi tutmaz hasta bisey olur o ayri ben şöyle yaptim genelde taşınma durumlarinda gittim yardima sonra orda kaldiysak bir gece bile olsa bulaşık asla birakmam yataklarimizi duzeltir süpürür oyle giderim hatta lavabosuna kadar temiz birakmak isterim bizde kullaniyoruz sonuçta günü birlik gittiğimizde de yemek yiyosak bulaşıklarini yikarim yedigimiz yeri supurruz bu sekilde bide kaynim evlencekti dünürler gelcegi zaman ikramlarina yardim ettim falan ama onun disinda gidip devamli in dip yapmadim dediğim gibi hasta olur bisey olur elimden geldigince gider yaparim ama değil cok şükür yapiyo herseyini bide soyle bisey var sen hasta olursun bisey olursun o da sana gelir bu isler kaynana diye anne diye yapilmamali insanlik namina yasadigin yeri temizlersin yardim edersin
0 oy
(6,079 puan) tarafından
Ben giderim evlendim 6 ay sonra gidip mutfak dolaplarını boşaltıp temizledim sonra bütün evi dip köşe temizledim. Çünkü tarla tapan işlerinden vakti olmuyordu kıyamadım hatta görümcem duyunca yardıma geldi sağolsun birlikte yapmış olduk 
0 oy
tarafından
Hergun yardım ediyorum valla :)) beraber çalışıyoruz 
0 oy
(337 puan) tarafından
Ben yapmak istesem bile kendi izin vermez canım. Kaç kere dedim anne yardıma gelim diye yok kizim ben yaparım yavaş yavaş dedi. Daha demiyorum bende. Ama misafirliğe gttigimzde bulaşık falan yikiyom3yemek hazırlıyorum oda bulaşıgi bile yikatmayacak elinden gelse zorla yikiyom

İlgili sorular

0 oy
49 cevap 654 göst.
7 Ağustos 2022 Aile kategorisinde Annelikguzel (1,618 puan) tarafından soruldu
0 oy
65 cevap 771 göst.
28 Şubat 2024 Aile kategorisinde Ozlem.23 (158 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 212 göst.
15 Ekim 2023 Aile kategorisinde Minikii (671 puan) tarafından soruldu
0 oy
49 cevap 613 göst.