0 oy
224 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından
Kızlar asiya gittimizde kızım bir ayda 500grm almuş ve iki göğsümü emdiği halde cektigimde ağlıyor du hemşireye söyledim oda kilo alımıza az zaten seni emiyor (hic bir mamayi almadigini hepsini kustugunu soyledim)hafiften ek gıdaya geç dedi önce sebze yedir meyve yerde sebze yemez dedi asi olunca kiz çok bağırıyordu nasıl yapmam gerektiğini de anlattı ama sesinden yarısını duymadım mesela emdir sonra ek gıdayı ver dedi ama. Şimdi ne kadar da bi versem her emdirdigimde vereyim.mi bi böyle 15gun yap kiloya bakalım yine almazsa formul mama yazsın cocuk dr konusunda dedi sindu siz buğu da hasliyorsunuz ilk hangisini versem karşıtlarıyım mi havuç patates üç ccoukla bizemi soruyom demeyin 7yil geçince ilk cocuk gibi herşeyi unutmusum 

10 Cevaplar

0 oy
tarafından

4. Ayda ek gıda diye birşey yoktur.. 

Olamazz. Mama veri anlarım ama ek gıda Aslaaa... 

Mamayı bile başta bağırsakları zor sindirecek ne meyvesi ne sebzesi. O nasıl ebe ya

tarafından
Mama yemdigini kustiguni söyledim.belki ondan demistir
tarafından
Anladım. Annesi sizsiniz sadece bildiğim tek şey çok erken başlanan ek gıdalarda bebeklerde bağırsak düğümlenmesine kadar giden durumlar görülüyor. Her bebekte olacak mı tabiki hayır Allah hepsini korusun ama bile bile de zorlamamak lazım. Ben kendi bildiğimi söylerim karar tabiki annenindir her zaman. Siz en iyisini bilirsiniz
tarafından
Soyle birsey fark ettim bende normalde kzim cok kabiz 10gun yapmadığını biliyorum  ama boyle ek gida verdigim gun hemen afedersiniz buyuk sisli bezini aliyorum o yüzden sanki skinti olmuyor gibi geldi banada olmazsa bide cocuk dr gideyim onunlada konuşayım tşk edrim
tarafından
Rica ederim canım aynen ennn güzel fikri doktor verecektir
tarafından
Burdakiler çok katı geldi bana herkez.cok.karsi erken ek gıdaya benim ilk kızım da  mama aldı, 4aylik baslamsitik onu hatirliyom ama
-Reklam-
0 oy
(4,092 puan) tarafından
Canım ek gıda doyumluk yemiyor ki bebekler yani ben beş buçuk aylıkken başladım bir buçuk iki ay ancak bir kaşık yiyordu yazık sütle doymuyorsa mama al mutlaka 
tarafından
Mama dedim yemiyor malesef o yüzdende ek gıda baslada demiş olabir
(4,092 puan) tarafından
Bir kaç mama al hangisini yerse mamayla bile kabız oluyor bebekler o aylarda ek gıdayı nasıl sindirsin o kadar eziyorsun çiğneyip yutamıyor bile 11 aylık hala asıl karnını doyuran süt bi öğün güzel yiyorsa ikinci öğün yemiyor
tarafından
Inanki paraya acımadım aldım mama ama malesef hepsi çöp oldu içmiyor hepsini çok kötü kusuyor bende ek gıdayı verdiğim gün cokgüzel yapıyor büyük çişini oyuzden cocuk doymuyorda kabız oluyor diye banada hemşirenin dediği mantıklı gelmişti bide cocuk dr danışayım olmazsa
0 oy
(14,937 puan) tarafından
Doğduğunda verin dememis iyi ebe. Bazen biz bile sindiremiyoruz canım ek gıda verme çok küçük 6 ayı bekle zaten tam anlamıyla geçmesi 1 yaşını buluyor 
tarafından
Kiz senede :) mama almiyor dedim almiyorda icinden hepsini geri cikardi o yuzden ek gida alsinda demistir belki
0 oy
tarafından
4 aylıkken ek gıdaya başla diyen bir ebeye güvenme kaç oradan kaç 
tarafından
Mama içmezse ne yapacan cocuk acmi kalsın ben siz kadar katı düşünmüyorum bi istisna var  herkez için dediğini sanmıyorum
tarafından
Ne olursa olsun 4 aylık bebek ek gıdayı sindiremez
tarafından
Mama almıyor ağlıyor ne yaapyim şimdi ben :(
0 oy
tarafından
Sadece yoğurt ver oda iki çay kaşığı anca
tarafından
Evet yogurta demisti tmm teskkur ederim zaten anca o kadar yiyor almıyor daha fazla
tarafından
Canim 5 aya kadar sade yoğurt ver az sonra sebze haslarsin suyundan verirsin takip ederek tuvaleti değişti mi uykusu değişti mi farklı bir durum var mı kizariklik filan o zaman birakirsin
tarafından
Sagolasin canım teşekkürler
0 oy
(13,250 puan) tarafından
Iyide 500gram alması az degilki neden oyle demiski
tarafından
Sınırda dedi kiayfetleriyle öyle çıkmıştı 4ayligiz 6.500 grm.kizim
(13,250 puan) tarafından
Kac kilo dpgdu canim
tarafından
3.200 doğdu canim
(13,250 puan) tarafından
Yani 3 kiloya dusmus olsa 3.5 kilo almis 4 ayda. Yani diger aylar ortalama 1er kilo bu ay 500 almis. Normal aslinda hareketlenmeye basliyorlar artik yani o kadar kilo almayacakki her bebekte ayni bu durum :)
tarafından
Evet hareklendigi için az alır dedi ama göğsünden cektigimde ağlıyor doğmadığı belli ondan dedi zaten mama da alamayinca yavaş yavaş gec dedi
0 oy
tarafından
Ayı küçük olduğu için sabah verme öğlen ve akşam 2 öğün olmak uzer çok az ver cnm yavaş yavaş cogaltorsin sonra ama zaten 4 aydan itibaren 500 Gr alması çok normal her ay artık 1 kilo almicak çocuklar 
tarafından
Evet dedi hareketlendirdi için cok almaz dedi zaten ama ağlıyor gosumden cektigimde doğmadığı belli 4aylik kızım 6.500 kilo teşekkür ederim dikkat edrim
tarafından
Bizle aynı kilosu cnm hiç kiloyu takma ver ek gıda bişey olmaz bebeğin gelisimide kilodan değil cnm boydan takip edilir boyu uzuyosa güzel gelişimi iyidir
tarafından
Bir ayda bir cm uzamış Tmm canım tşk edrim q❤❤
0 oy
(4,060 puan) tarafından
4 ay çok erken canım ya zatn doyumluk yiyemez ki mama kesinlikle almalısın bence doktoruna danış sana sıvı mama versin onu kesin içer raporlu verebiliyor 
tarafından
Tmm canım inşalalh en kısa zamanda gidecem
(4,060 puan) tarafından
Sende deney biirisn aptamilin falan var sıvı mama Bi alıp onlardan dene aynısı zatn doktorun verince ama pahalı aptamilin sen şimdilik deneme amaçla al sonra doktora yazdır sen o rapor çıkarır alırsın baya Bi ücretsiz
tarafından
Ben onu eczaneler sordum yok.malesef kucuk şehir olunca bilmem ama para önemli değil ki yese keşke ama anne sutu alınca çok mama vermek gelmiyor içimden ama neyse dr da bi sorayim bakalım ne diyecek
(4,060 puan) tarafından
Eczanede yoktur zatn canım İnternet üzerinden al ben öyle yaptım migros tan aldım hep tavsiye ederim ben 8 ay mamasiz büyüttüm 8 den sonra başladım mamaya canım mamada kötü bisi değil ek gıda işi tam doyurmak amaçlı olmadı için gene de o mamaya ihtiyaç duyu aksın doktor da aynı şeyi diceni düşünüyorum
0 oy
(11,814 puan) tarafından
Ayda 500 gr gayet normal  bebek büyüdükçe kilo alımı yavaşlar erken ek gıdaları vermeyin lütfen yanlış bilgi 
0 oy
(1,334 puan) tarafından
Yogurt verebilirsin canim benimkide 4 aylik yogurt veriyorum 1 cay tabagi kadar. Meyve olarak armut muz elma sadece bunlara püre yapabilirsin sebze olarakda patates havuc kabak olabilir ama 3 gün kuralini uygula mesela 1 gun havuc hasla püre yap 3gun yesin alerjik durumu olucakmi diye. Birde kaşık mamalari var ustlerinde zaten 4+ 5+  olarak ay belirtiyor onlardanda başladim bi sıkıntı olmadi gün icerisinde 1 veya 2 öğün sadece benimde 3. Bebegim dediginize katiyorum yeri geliyor insan bildigi şeyi bile uygulayamiyor :)
tarafından
Teşekkür ederim dikkatte alaçam bilgilerindi ❤❤❤❤
(1,334 puan) tarafından
Biboranla birsey verme seni birakir mazallah herseyi kasikla insallah normal kilosuna doner
tarafından
Canın ben doğduğundan beri şu veriyorum kimyon suyu veriyorum biboranla küçük delikli aldım özellikle şükür unutmadı ama ek gidayi kaşıkla veriyorum
(1,334 puan) tarafından
Tamam canm mama demek istedim bende su veriyorum biboran sorun olmuyo ❤
tarafından
Tmm sagolasin ❤❤❤

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 681 göst.
5 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Alyakus (2,557 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 74 göst.
19 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy