0 oy
1,753 göst.
Diğer kategorisinde (628 puan) tarafından

Oğlum 16aylık. Gece çok uyaniyor emiyor uyuyordu. Emmeden asla uyumuyor. Son zamanlar sabaha doğru özellikle bana sarılıp uyumak istiyordu,meme ağzında durcak hep ya da.

Ayrı odada uyuyor oğlum, ben ilk günden beri o şekilde yatırdım. İlk sekiz ay çok güzeldi,kendisi uyurdu. Sonra tatile gidip gelince düzeni bozuldu. Büyüdükçe memeye daha fazla bağlı oldu. Bende videolar izledim ve denedim, ilk günden sonuç aldım sizde deneyin:angel:

Oğlumu tek uykuya geçirdim öncelikle, 16aydan sonra tek uyku zamaniymis. Akşam 9da gece uykusuna yattı. Buraya kadar sıkıntımız yoktu zaten. Sonra 2gibi uyanıyor ve sabaha kadar saat başı uyanıyor, beni yanında, meme ağzında istiyor. Ben normalde anında yanında olurum. Bu yöntemde bebeğe bakmıyorsunuz kendi haline bırakıyorsunuz. 20dakika ağladı tepindi sonra oyun oynadı uyudu. Uyuduktan sonra kontrol ettim tabi:) sonra 4ye uyandi yine ağladı uyudu.

Ertesi gün  fazla ağlamadan uyudu, yine iki kez uyandı.

Bu gece sadece bir kere sabah 5te uyandı, ağlamadı hiç bu sefer. Az oynayıp uyudu. Şimdi daha uyuyor, ben kıyamadım uyanmadan emziriyorum, ama daha uyuyor. Sabah uykusu da artık geç oldu yani.

Bence deneyin. Ağlarken durmak çok zor, başım ağrıdı ilk gün üzüntüden. Ama bir günlük sürdü bu ağlama. Her gün azaldı. Üçüncü gün artık ağlamadı bile. Çok video izledim ama şu video daha çok işime yaradı, izlerseniz. Denerseniz bana da yazın neler oldu. Bugün topluca başlayın hatta:D Uykuyu özlemişim, çok dinç uyandım:kissing:

27 Cevaplar

+15 oy
(1,087 puan) tarafından
Bu yaptığınız bebeği sadece alışılmış çaresizliği öğretir, ağlasa bile yanına annesinin gelmeyeceğini. Bence kimseye önermeyin. Yapılan araştırmalarda bu şekilde ağlamaya terk edilen bebeklerin gece uyanıp ağlamadıklarında bile stres kaynaklı kortizol seviyelerinde hiç bir qzalma olmadığı ortaya çıkmış.  Yani yine stresli ama kimse gelmeyecek diye ağlamıyor
tarafından
Yanlis canim, benim icin de yanlis. Kabul edebilecegim bir yontem degil. Sadece merak ediyorum ne anlattigini :)
tarafından
Valla istediğini anlatsın canım orta da yanlış :)
(628 puan) tarafından
Sadece ilk gün agladi, 20dk sürdü ama ara ara oyalandi, araliksiz aglama degil. İkinci gün aglamadi bile, üçüncü gün hiç aglamadi. Yanına gidip sakinlestirmeyide denemiatim oncesinde hiç işe yaramadi, beni görünce ayrılmadı. Ama bu sefer bir gunde alıştı kendi başına uyumaya. Aglamasi yalan aglama zaten. Ara ara susuyor oyalaniyo tekrar aklina geliyor. Olumsuz hiç bir seyde görmedim.
 Ben bebegimi doğduğu günden beri ayrı odada uyutuyorum telsiz kullanıyorum bunu duyanlarda hemen olmaz dedi, ama ilk sekiz ay çok da güzel kendi basina yatağa uyanik koysam bile uyuyordu. Tatil dönüşü bozuldu. Gece sık uyanmaya basladi. Çok yontem denedim bu bir günde işe yaradı. Kafama göre de yapmadim. Bazilariniz çok bilmialik yapiyor ama biraz arastirsalar anlarlar.
tarafından
Valla bilmsilik yapiyorsun diyorsun ama bu bilmişlik değil bilen kişiden eğitim aldığım için sana bilgilerimi söylüyorum evet yanlış ilk günde olsa çaresizliği öğrendiği için uyuyor gelmicegini biliyor çünkü . Sen yanlış araştırmassin yaptığın yanlış en erken 4 aydan sonra çocuğun odası ayrılmalıdır buda yanlış kafama göre veya netten video izleyerek söylemiyorum bu işin uzmanindan eğitim aldığım iicn diyorum
(1,087 puan) tarafından
Ben de eğitimimi uzman psikologtan aldım, ve ayrıca kendim de çok okuyup seminerlere katıldım. Kendi kararınız kendi bebeğiniz buna kimse karışamaz ama en azından yanlış olanı önermeyin burda kimseye
-Reklam-
+9 oy
(231 puan) tarafından

Tebrikler!!! El kadar bebeğinizi "anneme ihtiyacım olduğunda ne yaparsam yapayım ne kadar ağlarsam ağlayım yanıma getiremem başımın çaresine bakmalıyım" hissine alıştırmışsınız. 

İlk yıl annesinin yanında olması kokusuyla uyuması psikolojisi ve yetişkin hayatı için aşırı önemliyken ilk günden beri ayrı yatırarak zaten bunun yarısını başarmışsınız uyku eğitimi denen saçmalıkla da tamamına ermişsinz hayırlı olsun.

Bir gece korkarak ya da susayarak uyandığınızda ve kalkacak durumunuz olmadığında ağladığınızı ve 20 dk boyunca ne kadar ağlasanız da çığlıklar atsanız da kimsenin gelmediğini, ağlamaktan yorulup uyuyakaldığınızı düşünün bakalım iyi bir halt mıymış bu uyku eğitimi.

Bebeğiniz sonsuza kadar gece uyanmayacaktı zaten ya da sonsuza kadar yanınızda uyumayacaktı, kendi rahatınızı kurtarmışsınız çocuğunuzu çaresizliğe yalnızlığa mahkum ederek. Bir de fikir beyan etmeyin çok rica edeceğim. Biraz kitap okusanız yutup izlemek yerine belki daha faydalı olurdu. Çocuğunuz için çok üzgünüm. 

.. yorumlara baktım da artık annem ağlarsam gelmeyecek hissine alıştı herhalde deyip gülmüşsünüz. Bu iyi bir şey değil, korkunç bir şey. O yaşta çocuk zaten ağlayarak anlatır derdini, mektup mu yazacak size! Artık o çocuk size hiçbir derdinde koşmaz rahat olun başınızı hiç ağrıtmaz. Aşırı sinirlendim bu kadar ruhsuz olunmaz ya. 
(231 puan) tarafından
Hanımefendi kolay olduğunu söylemiyorum. Ki değil. Sabah kadar emzirip çok ağladığım oldu. Sizin anlamak istemediğiniz şey şu, buradaki ağıt acı değil ihtiyaç. Size ihtiyacı var, kokunuza, memenin hissettirdiği güvene. Bu alışkanlığı kırmanıza gerek yok yani kimse 30 yaşına kadar annesini emmiyor. Özgüven bir gecede kırılmaz değil bir anda bile kırılır ama benim dediğim şey özgüven değil. Siz çocuğun çaresiz ve kimsesiz hissetmesine neden oluyorsunuz. Bir bebeğin deliksiz uyumasını beklemek ona haksızlık. Yazık gerçekten. Akıl istemiyorsunuz ama tavsiye için açmışsınız. Hatalı şeyi tavsiye etmeyin siz de yol yakınken dönün diye tavsiye ediyorum ben de. Bu saçma şarlatan uyku eğitimcileri yerine, doğan Cüceloğlu ve Adem Güneş i okumanızı tavsiye ederim. Instagramda serap minaz kıratik i takip etmenizi öneririm. Çocuk sizin ben bir anne olarak vicdanımı rahatsız eden bir duruma tepki gösterdim o kadar. Yoksa benlik bir şey yok zaten.
tarafından
Sezgi çok güzel yorumlamışsin çocuğu memeye alıştıran sizsiniz sonra da memeden ayrilsin diye 20 dakika boyunca ağlamasına müsaade ediyorsunuz güvenli bağlanma değil bu öğrenilmiş çaresizlik iyi biseymis gibi bide akıl veriyor neyse herkesin yöntemi kendine
(10,592 puan) tarafından
Ahh sezgicim gerçekten okudukça her cumlene hak verdim ama arkadaş anlamıyor anlamak istemiyor boşver canm zaman ayırıp yazmana bile gerek yok bence
(628 puan) tarafından
Çocuğu memeye alistirmadim, aksine kendi başına uyumayı biliyordu. Ama tayinci oldugumuz için surekli memkete gidip gelmekten düzeni şaştı. Gittimiz yerdede aynı odada kalinca bana bağlandı. Benim yaptığımda yanlış bir sey yok. Alışkanlığından vazgecirmeye çalıştım. bir gün agladi diye ölmedi. Tavsiyemde yaptigimda gayet doğru. O sabaha kadar memede olsun diye gereksiz yere psikolojimi bozamam. Artık sabaha kadar kendi başına uyuyabilecek düzeyde. Sizin kendinize bağlamanız yanlış olan. Kaç kişi taniyorum memeden ayiramayan, anneye bağlı onsuz bir şey yapamayan. Biraz rahat bırakın çocuğu. Kendi başına takilsin.
(231 puan) tarafından
Hanımefendi yanlış üstüne yanlış biliyorsunuz. Ama size laf anlatacak vaktim yok. Bildiğiniz yanıldığınıza yetmiyor gerçekten. Hayatta başarılar ne deyim.
+3 oy
(1,087 puan) tarafından

image

bbuyrun bir de bebeğin gözünden bakın
tarafından
Ben kendi adima duygu somurusu yapmadim aksine gayet ilimli ve yapici yaklastim olaya. Ne yargiladim ne linçledim. Sadece bu yaklasimin benim kafama yatmadigini belirttim. Olabilir, fikirler uyusmayabilir, bu bana gore degil dedim sadece tum nezaketimle.
Bu yaziya icerledim bir anne olarak uzuldum duygulandim hepsi bu.
tarafından
O kadar eğitimli insan o kadar uyku eğitimini biliyorsan o kadar ki çocuğun zeki ise niye o zaman memeyi alıştırdın sen kendin bebeği memede uyumaya alıştırmişsın sonra da bu çocuğu memeden kopartmak için saçma sapan bir yöntemle öğrenilmiş çaresizliğe terk etmişsin savunma bence bacım bu yöntemi gizle sorunu daha fazla linç yemw
tarafından
pestil bu hangi kitap çok güzel anlatmış
(1,087 puan) tarafından
Uyku Rutuni-Elizabeth Pantley
(628 puan) tarafından
Zaten uyku egitimi vardı kendi başına uyuyabiliyordu. Tayinci oldugumuz icin sürekli memlekete git gel bana baglandi. Bu yöntemde yanlış olan bir sey yok. Sizin gibiler için video bile yukledim ama izlemediginiz çok belli. Deneyen dener. Linç yedigim icin de hiç gizleyemem dogrubolan bir seyi. Belki bi akıllı gelir de videoyu izler yardımcı olurum.
+1 oy
tarafından

Bu yöntemde bebeğe bakmıyorsunuz kendi haline bırakıyorsunuz. 20dakika ağladı tepindi sonra oyun oynadı uyudu.

Bunun dogru cozum olduguna bir turlu ikna olamiyorum. 20 dakika aglamak ne demek cocugun hali kalmamistir ki daha aglasin. Amacim seni linclemek kinamak falan asla degil, sadece bu yontem dogru mu saglikli mi emin olamiyorum. Sanki cocuga caresizligi ogretiyor gibi. Ne kadar aglarsam aglayayim bana bakmacakı ogretiyor gibi :(

(628 puan) tarafından
Canım bu yüzden videoyu linkledim izleyebilirsin. 20dk bile aglayabilir. Ağlamasını dinleyin, sıkıntılı bi ağlamamı anlamaya çalışın falan diyor. Aynen dediğin gibi, annem ağlayınca gelmiycek diyor öğreniyor. Bence iyi bi şey. Aglamasinda bi amaç yok ki. Sağlıklı, acikmadi,hersey yolunda, sadece benim koynumda memede emzik gibi uyumak istiyor.  Bu gece üçüncü gündü, aglamadi oyun oynayip uyudu. Bence artık uyanmiycak bile
tarafından
Ben uygun bir vakit izleyeyim madem videoyu, merak ettim icerigini.
+1 oy
tarafından
Bence hiç doğru dğeil yaptığınız çocuğu yalnızlığa itiyosunuz
(628 puan) tarafından
Arastirirsaniz ogrenirsiniz doğru oldugunu. Bende çok yöntem denedim bu işe yaradi. Yanina gidip emzirmeden sarilmayi da dndim o zamanlarda çok agliyordu. Amaci ben degil meme. Alışkanlığını kirmaya calistim ve işe yaradı. Kafamdan yapmadim ayrica. Artık gece acikmadan sabaha kadar uyuyabilir. Ters bir sey yok yani
+1 oy
(1,242 puan) tarafından
20dakika ağlaması hiç hiç hiccccc normal değil asla denemeyin kızlar çocuğa o piskoloji yi yaratmayın daha 16aylik 3 çocuk büyüttüm ve hep memeden ayırma yatağını ayırma tatil doğum ve ölüm gibi başımıza gelen herşeyde pedegog desteği aldım çok büyük eksiklik ağlayınca sakinlestirilemeyen bebekler mi olsun yere düşer ağlar sen kucaklarsin susmaz ama bi on dakika ağlar ağlar susar bu  yöntem e gitme.
tarafından
Sinir oluyorum bu kıyaslamaya gerçekten ya ne cins insanlar var biri çıkar benim çocuğum 1 yaşında mükemmel konuşuyor başka çocuklar daha anne demiyor der biri benim çocuğum dahi der benimki sadece BEBEKKK
(628 puan) tarafından
Ben dalga gectim farkindaysaniz. Pedagog destegi lazım vs. Uygulamayin sakın laflarına sinir oldum sizene ya uygulayan uygular uygulamayan da sussun.
(1,242 puan) tarafından
Benim çocuklarım apta.l tatlım ya o yüzden pedegog a gidiyoruz sen cokkkkkk haklısın kendi beynince izle dur yaneee devam :)))
Ben sana cevap bile vermem gülüyorum sadece  canım içi yorum yapmış kırmaya çalışma fikri ni kendine usnur gör uygulamissin ne ala ama her bebek seninki kadar mükemmel ve bizimkiler kadar apt.al değil beybisi dimi :))
(628 puan) tarafından
Aynen öyle canım ne güzel yazmışsın :)) pedagogla sana bir ömür mutluluklar, cocugum a dedi b dedi diye her saniye git aman ihmal etme. Bu arada dorduncu günden sonra sabaha kadar oğlum uyuyor, sabah da biraz daha geç uyanmaya başladı. Bir gün azıcık ağladı diye ölmedi oğlum merak etme. 20dk agladi dediysem durmadan degil, ara ara sustu oynadı ağladı. Aliskanligi kırıldı ama. Bende şu an gece iyi uyudugum için daha iyiyim. Yani aman asla yapmayın deli bu kadın gibi dusuncelerin boşa çıktı
(1,242 puan) tarafından
Yokcanm maşallah sana aferim gece uyumak için çocuğunu alatan kadın alkışlıyorum seni brawooooo brawoooo iyi uykularrr sanaaaa
+1 oy
tarafından
Nasıl dayandınız 20 dk aglamasına kendi çocuğumu bırak başkasının çocuğu 20 dk aglarsa gidip kendim alıp sakinleştiririm.benimki 24 aylık hala emiyo tam bir meme kolik gece gündüz sürekli emer ama 20 dk hiç aglatmadım aglatamam onların tek güvendiği kişi annesi onada güvenmezse dünya bebekler için nasıl korkunç Bi yer olur . Dünyaya alışmaya çalışıyorsun ama yanındaki insan gelmiyor çaresizliği Bi düşün. Bebeği bırak ben ilkokula giderken bile annem yanımdayken daha huzurlu olurdum kendimi daha güvende hissederdim çocukken bile buna ihtiyaç duyuyoruz bebeklerin buna ihtiyacı daha fazla bence bu yanlıştan dönün 
(12,268 puan) tarafından
Aynen öyle ben de adam çok seviyorum Allah rahmet eylesin
tarafından
Amin inşallah
(628 puan) tarafından
Ben de bebegim ağladığı an kosuyorum süper anneyim diyebilirim hatta. Bunu denedim ve bir gecede işe yaradi size de onerdim. 20dk durar dura ağladı. Çok da bağlı olması iyi degil. Bu da bi birey.Ona az zaman taniyin hep annem var yanimda demesin. Daha küçükler ama şimdiden yetişiyorlar. Ben çok videolar izliyorum kafamdan uydurmuyorum
(12,268 puan) tarafından
Canım anlamadığım şey neden ağlatıyorsun bende kızıma uyku eğitimi veriyorum ve kimseden almadan veriyorum bu eğitimi kızıma yanıma koyuyorum bütün ışıkları kapatıyorum güzel ninniler söyleyerek uyutuyorum yanımda uzanıyor ben oturuyorum onu bekliyorum ve yatıyor bunda bu kadar ağlatmaya ne gerek var ki
(628 puan) tarafından
Bende dediginizi yaptim ama beni çocuk meme olarak goruyor. Oyun oynamaya bile izin vermiyor.meme agzima girene kadar agliyor. Bende aglatmadan olan yöntemler yaramadi. Yoksa bende gittim yanina sarildim oynadim piapis yaptim olmadı.İlk sekiz aya kadar kendisi uyuyordu sonra bozuldu meme bağımlısı oldu. Hatta emzirip uyutuyorum yatagina koydugum an uyanip ağlıyor nasıl anliyor bilmiyorum. Ağzından meme cikmasin istiyor
0 oy
(1,664 puan) tarafından
Ağlamasına ben dayansan eşim dayanmaz ... zor yaa of napicam huc bilmiyorum
(628 puan) tarafından
Bizde tam tersi eşim durdurdu beni. Bence deneyin üçüncü gün aglamadan kendi başına uyumayı öğrendi. Artık annem ağlayınca gelmiycek dedi heralde:)
tarafından
Iyi de "agladigimda annem gelmeyecek" demek, dunyaya karsi guvensizlik yasamak demek. Sizin yerinize esiniz de gidebilirdi, uyutma gorevini o alabilirdi belki.
Yonteme cok inanmissiniz belli, bari yanlislari burada israrla savunmayin.
(628 puan) tarafından
Eşim gittiğinde onu istemiyor. Bende işe yaradi bir gece 20dkaralikli agladi diye ölmedi de benden kopmadida. Deneyen dener. Denemeyen de duyhu sömürüsü yapip beni sorgulamasin sussun bi zahmet
(1,300 puan) tarafından
Ölmedi de benden kopmadı da ne demek yaa ay inanmıyorum
0 oy
tarafından
Bende bikac gündür neredeyse aynısını yapıyorum.  Aynı memeye düşkün bir bebek emzirip besigine koyuyorum . Ağlıyor ayağa kalkıyor bende incii hadi ee ee yapıyoruz annem yat hadi diyorum yatıyor bi kaç kez kalkıyor yine aynı şeyi söylüyorum sonra uyuyor . Tam bu düzeni oturttuk ama hastalandı. Uyku eğitimim yarim kaldi
(628 puan) tarafından
Bende ilk basta memeler uyumus dedim pynadim memeyi unutturmaya çalıştım herseyi yaptim. Ama beni görünce meme aklina geliyor. Yanina gitmedim bu sefer bir günde unuttu. Çok elestiren olmuş ama bu sadece bir gece htta dk tuttum 20dk surdu. Ama araliksiz degil. Videoyu paylaştım baska videolarda bakabilirsiniz. Herkes lafamdan uydurdum zannediyor:))
tarafından
Boşver herkesi herkes mükemmel anne zaten
(628 puan) tarafından
Aynen öyle. Yok takmiyorum zaten. Gereksiz ben aglatamam demelerine sinirlendim. Ben agliyor diye göbek atmiyorum ilk gün üzüntüden basım ağrıdı. Ki hemen başım da agrimaz.gitcektim eşim bekle az daha dedi. Herseyi denedim bu bir gecede işe yaradı. Denemek isteyen olursa önerdim. Kafamdan uydurmadim. Böyle yöntem var. İlkzaman zor ama sonrakendi başına uyumayi memeye muhtaç olmadığını öğreniyor
tarafından
Ne yaşadığını kimse bilemez canım ben gogusl3rimi hissetmez hale geliyorum sabaha kadar uyumuyorum 6 da kalkıp büyüğü okula yolluyorum . Mecbur kendi kendine uyumayı ogrenmeleri lazım.
(628 puan) tarafından
Evet ama anlamiyorlar. Emmesi aclik degil aliskanlik.  Kendimi bosuna geremem uyumayi ozledim, psikoljisi bozuk anne yerine uyumayi ogrenmis bebek daha iyi
0 oy
tarafından
Ağlayınca siz almayınca güven eksikliği yaratmaz mi? .

Bende çok istiyorum kendi başına uyusun ama korkarım böyle bisi yaşamaktan benim bebebgim de 16 aylik
(628 puan) tarafından
Ağlayınca tabiki gidilir ama bu alışkanlık. Hani bizde arada uyaniriz uyuruz geri ya. Bebek bilmiyor geri uyumayi. Benimki meme olmadan geri uyumuyor. Artık sinir oldum gece kaç kere uyaniyordum.herseyi denedim bu işe yaradi. Bi gece uzun ağladı sadece. İki üç gunde duzene alışır bebekler zaten. Şimdi mesela bu gece uyandı oynadı uyudu. Kötü bir sey yapmıyoruz, alışkanlığını kiriyoruz. Ben niye oğluma kötülük yapiyim.dinledim araştırdım herşeyi denedim enson aglatarak uyutmayi denedim oldu. Deneyen dener bende işe yaradi
(1,112 puan) tarafından
Surekli yorumlari okuyorum elestirmekte istemiyorum ama sizin gibi düşünen biriydim acaba mi diye ama asla dedim yapamam guven eksikligi de olur yalnizliktan korkma da ne biliyim daha neler hepsini geçtim yani el kar savunmasiz senden baska kimsesi olmayan siginmak isteyen yavrumu nasil bile isteye 1 gece de olsa 20 dakka da aglatirim yapma arkadasim bosver benim iki tane 14 aylik gece hep ayaktayim hangi gündeyiz bilmiyorum ama olsun canlari sagolsun annem yanima kosar gelir desinler ben 14 aydir hep yanlarinda yattim 1 gece esimle yatmadim yeterki huzurlu olsunlar
(628 puan) tarafından
Gerek kalmadı onerinize çünkü artık kendi başına uyuyor.uyumayi ozlemisim. Size de denemenizi oneririm
(1,112 puan) tarafından
Ben size cevap vermedimki yorumu yazan arkadasa cevap verdim bide niye agresifsiniz bebek sizin istediğinizi yaparsiniz farkindaysaniz ben size bisey demedim yapmayan arkadaslara önerdim oneriniz icin tesekkur ederim ama Allahimin bana yillar sonra bahsettigi iki evladimi aglatarak yalnizliga annesizlige terkedecek kadar kendimi düşünen bir anne olmaya nasip etmesin rabbim
(628 puan) tarafından
Amin amin super anne:))
0 oy
tarafından
Bir uykuda değil herseyde bu üç gün taktiği ise yarıyor tekrar hatırlattığın için teşekkürler ama dediğin gibi sabır lazım 
(628 puan) tarafından
Ne biliyim edenler var ya. Nasıl aglatirsin bebeği kötü anne gibi goruyorlar:) aslinda iyilik yapiyorum ona. Aliskanligini kirdim daha güzel uzun uyku uyumasini sağladım
tarafından
Aman bakma cocuk durduk yerede ağlıyor o kadar yarın her ağladığında her istediğini yapanlar iyi anne olmuş olmaz herkesin bi düzeni olur o sana benimki bana ben biraz geleneksel anneyim modern olamam
(628 puan) tarafından
Evet ama anlamiyorlar. Tabiki canı yaninca kosuyorum deli miyim ben. Bu ağlaması ihtiyaç degil onu anlatiyorum herkese. Bu aliskanlik. Acliktan degil beni emzik yapıyor bu kadar. Bende surekli uyanmaktan bıktım. Bende emzireyi koynuma almayi seviyorum. Çoğu zaman emerken uyuyunca hatta daha yeni oldu, yatagina birakamiyorum sevmekten. Ne vicdansız yaptilarbeni. Bu gece azıcık ağladı sonraaglmadi uyanması azaldi. Bu geçe sabah beşte uyandi oynadi az uyudu telsizden duyuyorum sesini. Kötülük yapmayi ogretmiyorum asla
tarafından
Tabiki değil çocuğun aglamsiyla annelik mi ölçülür yan gelip yatmamissinz sonuçta boş ver canım takma
(628 puan) tarafından
Teşekkürler canım beni anladığın için♡
0 oy
(2,560 puan) tarafından
Benim oğlumda öyleydi saat başı kalkıyor mama içiyordu bende kestim vermeyi ağladı ama her seferinde yanına gidip kıvranıp uzandım onla    mamayı bıraktı ondan sonra uyudu sabaha kadar tam rahat ettim dedim kızıma hamile kaldın şimdi 5 aylık gece onla uğraşıyorum ama allahtan 10 da uyuyor 6 ya kadar 3 kere kalkıyor buna şükür ediyorum oğlum daha beterdi bu da geçecek inşalalh 
(628 puan) tarafından
Bende denedim yanina gidip sakinlestirmeyi canım ama olmadi. Oyun oynadim oksadim ama çok agladi. Memeyi aldi herseferinde yine aglamakla. Bende dedim yanimdada emmeyince agliyor hatta daha kötü agliyordu beni gorunce. Şimdi beni gormesin kendisi napcak bakalım diye bekledim. Bir günde kendi başına uyumayı öğrendi. Arastirip uyguladim bunu
0 oy
(634 puan) tarafından
Oğlum iki yaşında hala koyun koyuna uyuyoruz asla kıyamam gece kalkar 10 kere su veririm ona kıyamam ben beş yaşına gelince ayrı yatar zaten büyüyünce ben istesemde o yatmiycak şimdiden tadını çıkarıyorum 
(628 puan) tarafından
Sizin dusunceniz ama bence çok yanlış. Hem bebeğin özgüvenli olmasını engeller. Hemde eşinizle başbaşa kalmazsınız.iliskiyide zedeler. Beş yaş çok geç okul zamanı garip geldi
(634 puan) tarafından
Ama benim eşim yok canım  bunuda göz önünde bulundurarak söyledim
(628 puan) tarafından
O ayri tabi. Ama yinede ayrı yatmasi gerek ozguveni olmaz.
(7,786 puan) tarafından
Yo bence yanlis degil kardesim 6 yasinda hayatimda gordugum en buyuk ozguven abidesi cunku anne babasina kosulsuz huvenir derdi oldugunda arkasindalar hilir.
Ayri odasi yok, olmadi simdiden sonra yapacaklar artik, annemlerle benle falan yatardi simdiye dek ....
Keza bende simdi kizimla uyuyorum boyle sariliyotum boynuna sokuyorum kafami miss gibi gece vazen elini ayagini opuyorum uyaninca besigine ooysam ordan bile alio geluyirum... Zaten zamanimiz kisitli bi kac sene sonra ben istesem de yatmaz benimlr...
Diger örnek gorumcelerimin cocuklsri biri uzakta oda tek yatmazmis sanirim ozguveni gayet yerinde ama simdi odasi ayri cunku 7 yaşında kucukken tek yatmamis... Sonra doger gorumcemin 2.5 yaşında hala annesiyle yatar ve masallah o da özgüvenli, zeki bi cocuk verdigim ornekler hep hayattan.
0 oy
(467 puan) tarafından
vallahıde canım agrıdı bıllahıda 20dakıkaya dozmek . ne bılıyım 
0 oy
(12,268 puan) tarafından

Eski köye yeni adet çocukların huyları pert 

Bunların çok birşey bildiğini düşünmüyorum
Her çocuk farklıdır hepsine aynı tekniği uygulayamassiniz
(628 puan) tarafından
Evet aynı teknik uygulanmaz. Be. İlk basta aglamadan yaninda durup yatağına yatirmayi denedim bi çok şey denedim olmadi. Bunda ikinci günde duzeldi
0 oy
(5,939 puan) tarafından
Walla  ben bebegimi  20 dk ağlamaya  birakamam  şurada  2 5 dk ağlasa  içim  gidiyor  allaha  şükür  gece  kızım  kalkar  yanıma  alırım  beraber  uyuruz  yatağına  bıraksam  çok  ağlıyor  dayanamıyorum  20 dk aglamsindansa  yanım da uyusun  
(628 puan) tarafından
Benimkide oyle koymumda uyumayi istemeye basladi meme yuzunden. Ne denediysem memesiz uyuyamadim bir gün sonra azalarak çözüldü durum.20dk agladi ama ara ara. Gereksiz meme istiyorum uyamak için aglamasi. Aclik ağrı ni şey yüzünden degil
 Acınacak bir halde degildi yani. Sırf alışkanlık yüzünden ağladı
(5,939 puan) tarafından
Sen bebegini  iyi  tanırsın  tabi  b3nim  kızım  ağlamaya  başladığın da onu  birakicam diye  korkar  ağlarken bayılacak gibi  olur  kızımsız tualete bile  zor giderim  illa yanımda  olcak  yoksa  kıyamet kopar  sanki  biryeri kopmuscasina ağlar  o yüzden  her daim  yanındayım
0 oy
tarafından
Yaptığın yanlış uyku eğitimi almış bir anne olarak söylüyorum bebeğine çaresizliği ogretmissin ne yazkki canım
(11,221 puan) tarafından
Sende ağltarak mi yaptın cnm ya
tarafından
Asla aksine eğitmen ağlatmak yok dedi canım 2 dakikdan fazla ağlıyorsa direk aldım kucağıma sakinleştirdim tekrar denedim hatta hiç aglatmadim diyebilirim hiç
(11,221 puan) tarafından
En iyisi bacım;)
(628 puan) tarafından
Bende denedim dediginizi ama olmadı. Yanina gidip sakinlestirip oyun oynadim pispisladim herseyi yaptim o zamanda agladi. Meme agzimda olmadigi surece agladi. Hatta uyutup yatagina koydugum an meme ciktigi için yine ağladı. En iyisi diye bi sey yok , kime ne uygun geliyorsa o yöntemi denemeli
tarafından
Hemen olacak birşey değil sabır isteyen bir konu 21 gün eğitim verdim ben artı 2 ayda düzene oturdum kime ne uygun geliyorsa diye birşey yok burda bebeğinin iyiliği söz konusu doğru sandığın yanlışını söyluyoruz sadece senin çocuğun karar senin
0 oy
(1,295 puan) tarafından
Benim kizim 18 aylik kiyip baska odada yatirwmiyorum ya gece aglayarak uyanirsa diye beni istiyo cunku yattiginda besigine koyarim uyanirsa yanima yatiriyorum sarilip uyuyo siz iyi cesaretle ayri yatiriyosunux
(1,112 puan) tarafından
Bnde ayniyim canim ikizlerime ayri oda yaptim guya aralarinda yerde yatiyorum :) sacma belki ama yapamıyorum gözümü kapatip uyuyamiyorum
(5,939 puan) tarafından
Ay aynı beni  anlatmışsın  bende  tek kalır  korkar  diye  hiç  ayırmıyorum yanımdan  ayağımda sallarım  yatağına  koyarım  gece  bazen  uyanır  beni  gormesse  korkar  uyanınca tekrar  yatağında  yatmak istemez  hemen  ortamiza alıp  koyun  koyuna  yatarız  kızımla♥︎ bende hiç  öyle  aglqtmaya kiyamam  yaa  içim  gider  
Cam kırılmıştı  Mecburiyetten  kapıyı  üstüne  kapatıp  camları  temizlemedim  5 dk ağladı  ama  ben maffoldum  kapıyı  bi açtım  koşa koşa  bacağıma sarıldı  Yawrum  aldım kucağıma  sakinleşti hemen
(1,295 puan) tarafından
Ben biraz fazla uyusa bile nefes kontrolu yapiyom yanimda olmasi lazim:Ddd
(5,939 puan) tarafından
Aynen  ya  gece  kalkar  bakarım  hep boncuğuma
0 oy
tarafından
Benim eşim hep gececi biz kızımla doğduğumdan.beri yanyanayiz 2 buçuk yaşında girecek hala sarılarak uyuyoruz gecede hiç kalkmıyor çok nadir 2 kere felan suyu kalkar oda içer direk yatar maşallah diyeyim eşim evde 1 gece kalıyor ondada 3umiz yatıyoruz yani bu şekilde olamsaydida uyku eğitimi felan vermezdim heralde cankm 'ya annemiz bize uyku egitimi mi verdi ben hatırlıyorum biraz aklımız erince kardeşlerimle diğer odada yatardık ama en küçük kardeşimiz hep annengille uyurdu bu sıra hiç değişmezdi 5 kardeştik biz hepiniz kızdık 2 oda tek vardı en küçük kardeşim şuan 10 yaşında o küçükken hepimiz diğer odada annem babam kardeşimde bi odada uyurdu 
0 oy
(7,117 puan) tarafından
20 dk bebeğin ağlaması ne demek biliyor musun canım.  Arkadaşların da dediği gibi çaresizlikten, kimsenin gelmeyecegini düşündüğü için uykuya dalmış tekrar. Bebeğin şu an uyuyordur ama uzun vade de sıkıntılar yaşayabilirsin. Kaygı, korku vb. gibi. Bana göre dogru bir yöntem değil. Çocuğu bu kadar strese sokmak yerine, küçükken eğitim vermek daha dogru. 
(628 puan) tarafından
Canım bu sadece bir gece bir an oldu. Sonraki gün aglamadi bile. Bu gece üçüncü gecemiz sabah beste uyandi oynadı az uyudu. Sadece bir anlik olan olay surekli degil. Araliksiz aglama degildi. Bu ağlama canı yandığı için aciktigu için olan bibseyde değildi. Emzik gibi memeyi agzinda istiyor. İstediği olmayınca ağlıyor. Ben bu alışkanlığını kirdim. Yanina gidip meme vermemeyi de denedim ama olmadim cocuk beni o an meme olarak görüyor. Baska bir seye odaklanamiyor. Bende ona zaman verdim memesiz kendi basina da uyuyabilecegini öğrettim üçüncü gün tam anlamiyla ogrendi. Bundan sonra gece hiç uyanmiycak bile inşallah. Ya da uyansada kendisi oynayip uykuya dalacak inşallah. Her agladiginda istediğini yapamam malesef.
(7,117 puan) tarafından
Çocuk senin, son karar senin tabii ki. Ben fikrimi söylemek istedim.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 395 göst.
26 Şubat 2021 Diğer kategorisinde SakızSardunya (628 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 677 göst.
25 Kasım 2023 Diğer kategorisinde 16Nur16 (155 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 536 göst.
3 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Miraeymen (583 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 463 göst.