1 su bardağı haşlanmış nohut,
1su bardağı haşlanmış yeşil mercimek,
1 çay bardağı erişte,
1 çay bardağı tel şehriye,
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan,
1 yemek kaşığı salça,
1.5 yemek kaşığı tereyağı,
1 su bardağı tavuk suyu,
5 su bardağı su,(bulyon da atıyorum ben)
3-4 diş ince doğranmış sarımsak,
Tuz,karabiber...
Soğanı tereyağı ile renk alana dek kavurup salçayı ilave edelim,salcanin kokusu çıkınca su ve tavuk suyunu ilave edelim.
Su kaynayınca nohut,şehriye,mercimek ve eristeyi ekleyelim.
Sarımsağı da ekleyelim.
Bakliyatlari yumuşayınca tuz ve karabiberi ekleyip 3-4 dk daha kaynatalım,kuru nane de atılabilir. Ben az bişey atıyorum.