0 oy
316 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Dün kan vermiştim 3.8 çıktı insülün direncim ilaca başlattı ve kilolu da değilim işin komik tarafı . Kötü birşey mi ne demek googleden bakıyorum ama şeker hastaligi olur kişi en kısa zamanda diyor bilen var mi

12 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap

Tahlil bu kizlar

image

-Reklam-
0 oy
(7,787 puan) tarafından
3.8 mu ? Çok komik bir rakam nasıl ilaç vermişler merak ettim benimki 18-23 arası değişiyor ilaç veren olmadı kendi isteğim ile başladım bugün
(7,787 puan) tarafından
Hangi ilacı yazdı ne şikayet ile gittin ki ?
(7,787 puan) tarafından
Bence başka bir doktora daha göster sonucu sadec insülin direnci için verildi ise çok tuhaf
tarafından
Glukofen yazdı gebelik tahlili için gittim gelmişken hepsine bakım dedi gebe değilim ama insülin direncin var dedi 3,8 çıktı
(2,265 puan) tarafından
Gebelik düşünenlere de veriyorlar o ilacı ondan vermiş olabilir
tarafından
Düşünmüyorum gebelik ben canım
0 oy
(4,087 puan) tarafından
Bende zayıfım kiloyla değil bünyeyle alakalı bi durum malesef düzenli besleneceksin canım ilerde şeker olma ihtimali var ama bu ihtimal günümüzde Artık herkeste canını çok sıkma çok uzun süre aç kalma sık ama az ye 
tarafından
Ekliyorum canım üste tahlili bak
(7,787 puan) tarafından
16.76 çıkmış biraz yüksek ama benim 18 iken ilaç kullandirmadilar . Sen istersen başka bir doktora daha danış canım nolur nolmaz . Bu ilaçlar bir yeri yaparken diğer yeri yıkıyor . O da kullanmanı tavsiye ederse el mahkum kullanırsın
tarafından
Ama 3.8 dedi bana canım . Dahileyeye gidicem çünkü bu ilaçları icemem hemen
(4,087 puan) tarafından
Canım yapacak hiçbir şey yok malesef ben kullanmıyorum ilaç yemek vaktime dikkat ediyorum yanımda mutlaka kuruyemiş ve şeker çikolata taşıyorum kötü hissedince hemen yiyorum böyle devam ediyor
tarafından
Benim de oluyordu canım el ayak titremem çok ama.koti birşey olir diye korkuyorum ilerleyip şekere çevirir diye
0 oy
(193 puan) tarafından
ŞEKerli yeme pek
tarafından
Dahiliyeye gidecem önce canim
(193 puan) tarafından
Boyun kac canim
tarafından
167 canım kilom yok yani
(193 puan) tarafından
Aa aynen boyunda uzunmuş
tarafından
İşte bende anlamadım birşey
0 oy
tarafından
Tatlı çok tukettiysen olabilir canım genetik yatkınlıkla alakalı kiloyla pek alakası olmuyor 
tarafından
Canım hiç tuketmiyorum nerdeyse hiç
0 oy
(1,779 puan) tarafından
Göbek bölgesinden kilo alanlarda oluyor genelde. Bende bi ara tahlil yaptırmıştım az bişey yüksek çıkmıştı insülin direncim. Bende zayıf biriyimdir ama göbek bölgem diğer yerlerime göre daha fazla. Doktor yürüyerek veya baika bir şekilde göbek bölgeni eritirirsen gerek kalmaz demişti ilaca. Ama ilerlerse diyabet, kalp gibi hastalıklara yol açar dedi. Gebelik şekeri çıktı sonra hamileyken
tarafından
Canım 56 kiloyum göbek bölgem de yokki tatlı desen çok uzak biruyim yaparım yemem
(1,779 puan) tarafından
Bende 50 kiloyum çok zayıfım ama insülin direnci kiloyla alakalı değil. Vücuttaki yağ oranıyla alakalı. Tekrar başka bir yerde tahlil yaptır.
tarafından
Tekrar gidicem özel hastaneye
0 oy
(2,323 puan) tarafından

Kiloyla alakası yok canım insülin direnci genelde genetik oluyor ailede varsa hertürlü oluyor. Bendede insülin direnci var ama hala kendimi tatlı yemekten geri koyamıyorum :woot:. Ama tabi dikkat etmek gerek ben yükseldikçe bi kaç gün diyet yapıyorum bel bölgesi zayıflayınca düşüyor bu aslında dediğim gibi genetik ve vücudun şekeri yanlış kullanması sonucu oluyor yani bizim vücudumuz şekeri yanlış kullanıp insülin olarak pankreasa fln yüklüyor. Ama çok düşük değerin neden ilaç verdi anlamadım benim 11 çıktı doktor biraz şekeri azalt bi süre düşer dedi. 

tarafından
Kuşum hiç tatlı yemiyorum desem yeridir ben yesem gam yeniden yani. Bende anlamadım gidicem dahiliyeye
(2,323 puan) tarafından
Dediğim gibi ailede varsa oluyor malesef. Dahiliye ye git bencede ilaç kullanmaya gerek olmayabilir
tarafından
Var canım aile de ya gidicem bakalım
0 oy
tarafından
Benim var glifor kullanıyorum 

3 ay egzersiz yaparsan glisemik indeksi düşük besinler tüketirsen geçer 
tarafından
Sağol canım kaç senin ki
0 oy
(167 puan) tarafından
Bende de insülin direnci var ilaç kullanmıyorum ama vücut kilo almaya çok müsait oluyor ve kilo vermek de zor oluyor. Dikkat edersen şeker hastası olacaksın diye bir şey yok 
tarafından
Kilom yok canım aksine ama neden oldu bilmiyorum peki sorun yaşıyor musun yani kötü birşey mi ağla ağla içim disima cikti
(167 puan) tarafından
Günlük hayatını etkileyen hiç bir durum yok merak etme. Sadece bazen şekerli bişeyler içeren (mesela patates) yiyip uyuduğum zaman gece elim ayağım ateşleniyor. Herkeste aynı mıdır bilmem.
tarafından
İlaç kullanıyor musun canım
(167 puan) tarafından
Yok ilaç kullanmıyorum hamileyim zaten ama şikayetim olsa giderdim bi şikayetim yok doktor ilaç kullanmak zorundasın falan demedi sadece yediklerine dikkat et dedi
tarafından
Anladım sağol canım
0 oy
(3,145 puan) tarafından
Dikkat etmen yeterli canım boşuna ilaç içme benim annemin yüksek çıktı sürekli dikkat ettiği için doktor bir ay dikkat et sonra tekrar bakalım dedi ilaç vermedi 
tarafından
Bende icmicem canım ilaç peki ne yememem lazım napmam lazim
(3,145 puan) tarafından
Diyetisyene git kuzum annem öyle yaptı ama bolca yoğurt yiyor çörek otunu havanda ezmiş onu atıp onla yiyo ara öğünlerde öğünlerini de az yiyo tam buğday unlu yiyor pirinç yemiyo
tarafından
Gidicem kuzum inşallah düzelir stresten yüksek çıkar mı acaba cunju yoktu bende hiç kilom da yok
(3,145 puan) tarafından
Mümkün canım annemde de yoktu bazı durumlar vardı çok taktı kafasına sonra çıktı
tarafından
Benim de ondan oldu kesin canım
0 oy
(5,078 puan) tarafından
Ben de kullanıyorum ilaç benim de insülin direncim yüksek. 3 ay önce belli oldu bende de. Ben elimin ayağımın titremesi ile gitmiştim. Seker hastasinolacahimi biliyordum ama en azından 30 yaşını bulurum diye düşündüm malesef 30dan önce oldum 
tarafından
İnşallah canım sıkma canını bende çok üzüldüm ama.elden birşey gelmiyor bizim anne tarfinda genetik
(5,078 puan) tarafından
Bizde de genetik o yüzden bekliyordum malesef. Kilo ile sıkıntım yok da birden olur olmadık yerde şekerimin düşmesi çok sıkıntı oluyor.
tarafından
Benim de birden oldu ve tesadüfen öğrendim canım ama surkeli acikiyordum ellerim titriyordu
(5,078 puan) tarafından
Demekki aynı şekilde başlamış. Gecmis olsun kuzum♡
tarafından
Sana da kuzum inşallah şifa buluruz ilerlemez❤️

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 123 göst.
31 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde .SU. (5,399 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 173 göst.
28 Ocak 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Leylaaa12 (49 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 177 göst.
6 Eylül 2023 Diğer kategorisinde kubraerennn (213 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 219 göst.
11 Haziran 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Fatmaa (1,781 puan) tarafından soruldu

411,611 soru

12,391,385 cevap

43,820 kullanıcı

Kategoriler

...