0 oy
919 göst.
Diğer kategorisinde (134 puan) tarafından
Ben doğuda yaşıyorum yani kürdüm tabi bunun kürdü türkü yokta neyse şimdi batida hep sokak ortasinda karısını döven öldüren vs bir çok benzeri olaylar görüyoruz mesela ben yıllardır burdayım daha öyle sokak ortasında karısını döven öldüren görmedim acaba doğudaki kadınlar herşeye susup kabullendikleri için mi oluyor yada bilmiyorum bir türlü çıkamadım içinden yorumlarınızı merakla bekliyorum

28 Cevaplar

+4 oy
(2,321 puan) tarafından
Onlar evde yiyip korkudan dışarı çıkıp söyleyemiyorlar. Çünkü garibim söylese kendi akılsız babası da aa adımızı çıkardın deyip kovar tekrar kocasına gönderir diye. Bende aslen doğuluyum doğma büyüme İstanbuldayım ama herşeyi biliyorum o köyde neler dönüyor. Hep ailelerin baskısından susuyorlar. Allah yardım etsin inşaAllah kadın olmak gerçekten zor bu ülkede.. 
tarafından
Dediklerinde haklısın ama hepsi öyle değil . Ben de doguluyum annemle babam çok şükür dağ gibi arkamda . ❤️
(2,321 puan) tarafından
Canım bende doğuluyum ben hepsi öyle demedim ki. Arkadaş doğuda hiç öyle bişey görmedim deyince bende onlar evde susturuluyor demek istedim orda hepsi diye bişey yazmadım.. ☺️
-Reklam-
+1 oy
(66 puan) tarafından
Doğuyla batıyla alakası yok bence insanlıkla alakası var 
+1 oy
(4,896 puan) tarafından
Bende doğuluyum. Birçoğu örf adet töre aşiret vs. adı altında susuyor, susturuluyor veya kimseden destek görmediği için sessiz kalmayı tercih ediyor.  
(134 puan) tarafından
Evet aynen öyle çok üzücü
tarafından
++++
Balima katılıyorum
0 oy
tarafından
Bence doğudaki kadınlar evde yıyor dayagı, sokağa çıkamıyorlar yanı, çünkü bende karslıyım oyle sokağa çık bağır çağır kocayla kavga et yapamaz bızımkıler evde yer otururlar 
(134 puan) tarafından
İşte bende onu diyorum yazik ya neolcak bu kadınların halı Yarabbim
tarafından
Batıdakıler yıne hakkını arayavılıyor ya da aılelerı sahıp çıkıyor zaten erkekleri cıkdırtan da bu kadınların onları dınlememlerı, Allah cezalarını versın
0 oy
(12,770 puan) tarafından
Heryerde var o cnm doğu da da 2. Eş kan davası sessizce öldürülen niye anne ve kız çocukları var bu batı doğu değil erkeğin karaktersiz ligi vicdansız ligi oluyo
(134 puan) tarafından
Doğru cnm haklısın
0 oy
tarafından
Aslinda batidakilerin icin de karisini doven kurtte var lazda var turkde var dogudakiler onceden dovmez tore cinayeti islermis suan varmi bilmiyorum amaen kuytu yerlerde yaparlarmis yada intihara zorlarlarmis 
(134 puan) tarafından
Evet doğru cnm malesef öyle
tarafından
İki yıl önce oldu bir olay kadını zorla kendini asması için bir odaya tikmislar kendi as bizim elimize pis kanına bulaştırma diye kadın kendini asıyor kadının cenazesini kepçeyle alıp kepçeyle gömmüşler okadar ki kirliymis kaçmış diye sanırım
(134 puan) tarafından
İnanmak istemiyorum Allah'ım vahşet bu
tarafından
Allah cezalarini versin insallah
0 oy
(8,068 puan) tarafından
Ben karadenizliyim ve hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım. Dışarıda dayak vs hiç görmedim insallah da görmem 
0 oy
(145,303 puan) tarafından
alakasiz olxak ama doguda halen kuma olayi varmi 
(2,290 puan) tarafından
Kaynanam dogulu ogullari icer ama ickiyi bilmez annem karadenizli sulalede icem yok i sini bilmez  . Icki de dogu bati kadini isi degil icenin isi ;)
tarafından
Memnun oldum canm benim ❤️
Bilmiyorum ki sura dediğin gibi içenin işi ama doğuda o kadar içen yok kadınlar da öyle tek tük gorursun belki ondan
(2,290 puan) tarafından
Gamze evet Doğulu içen kadin gòrmedim batılı da gormedim galiba benim çevrem de yok o yüzden ama doğu erkek olarak  senede birkerede olsa içiyorlar
tarafından
♥️♥️♥️♥️♥️
tarafından
İçenin işi işte dedigin gibi :)

Seda ❤️❤️❤️❤️( ˘ ³˘)♥
0 oy
(12,901 puan) tarafından
Onların gidecek kapısı yok çünkü kefenle dönersin mantığı var bİ çoğunda hele bide kendi isteğimle evlendiysen tamamdır evde şiddet görürsün gıkın çıkmaz malesef bir Doğulu olarak ve bizzat şahit olduğum için söylüyorum 
tarafından
Aynn doğu öyle kız öyle yapsanda sahipde cikmazlar kendimden biliyorum ama çok şükür ki kocamn dövmek gibi huyları yok cnm++verdim gttm:)
0 oy
tarafından
Sessizce evlerinde dayak yiyorlar canım batıda biraz daha cesaretliler malesef doğuda o yok tabi eskiye göre şuan iyi ama annem yıllarca yedi dayak ama babamdan ayrilabilirdide bizim için sustu en son 4 5 sene önce yine dayak yedi bizde babamızı şikayet edemedik çareyi önüne geçip kendim dayak yemiştim keşke böyle olmasa ama sesini çıkaran ölüyor bu ülkede o yüzden evde sessizce dayak yiyorlar sesini çıkarınca evine gönderiyorlar ertesi günde adamı salıyorlar ve o da fırsat bu fırsat diyip gidip öldürüyor nasılsa biraz yatar çıkarın diyor keşke keşke kadın katilleri ve tecavuzculer için çok kötü cezalar gelse inanın bir iki kişiye uygulansın ondan sonra korkudan kimse bir şey yapamaz
(134 puan) tarafından
En iyisi idam yoksa önüne geçilmez böyle takiyolar bir kravat giyiyorlar takım elbiseyi sonra elini kolunu sallaya sallaya geziyor nerde burda adalet yıkılan hayallerin hesabını kim verecek giden canın hesabını kim verecek hickimse yazık çok yazık keşke kadın olmasaydım diyebilirim noktadayız
tarafından
Bende hayatım boyunca hep bir kızım olsun istedim eşimle 18 yaşındayken tanıştım yıllarca sevgiliydik hep kızımız olsun dedik ama sonradan okadar korktum ki kızım var şuan ve düşünüyorum  yarın öbür gün evlendirdigimde başıma neler gelecek annem hep derdi benim kaderimi inşallah siz yaşamayın diye bende kızım icin korkuyorum tabi oğlum olursa da acaba ilerde eşine zarar verir mi diye korkusu gelecek bu herşeyi yapan Kaynanalar var ya onlar bir şey yasamamislae belliki benim annem hiç bir zaman kaynanalık yapmadı bizden ayırmadı gelini ve erkek kardeşimin yüzüne söyledi karını aldatirsan baban gibi doversen kendi ellerimle seni bosandırırım o kadına da ben sahip çıkarım der çok yanlısı oldu kardesimin gelinlede konusmuyoruz ama asla izin vermeyiz kardeşimin bir şey yapmasına konuşmuyor olabiliriz bizi sevmiyor olabilir bu kardeşim ona istediği şeyi yapar anlamına gelmiyor
0 oy
(2,080 puan) tarafından
Doğulu biri olarak şunu söyleyeyim 6.5 senedir batı Karadeniz'de yaşıyorum burada öyle şeyler görmedim çünkü kadınlar erkekler gibi hür yaşamış ve de erkekler gibi her işin içinde asla kendilerini ezdirmiyorlar erkeğin yaptığı her işide yapıyolar bence bu yüzden ezilmiyorlar doğudakiler öyle değil büyüğüm eşim kolu komşu ne der deyip yaşadığı için  sürekli böyleler yani bakıyorum bizim oralarda ters olan şeyler buralarda gayet normal karşılanıyor
0 oy
(1,052 puan) tarafından
Bugun kilicla oldurulen kadin  o adama karsi cikmamis   tanimiyo etmiyo hayatinda hic gormemis adam manyak tek sucu o yoldan yuruyor olmasi  sen  doguda karsiini doven gormedin ama biz nehire atilan yada  suc isledi diye asiretin olumune karar vermis ve oldurulmus cok kadin duyduk... bunun soguyla batiyla ilgisi yok canim  kotu her yerde koth
0 oy
(9,622 puan) tarafından
Ben batıda yaşıyorum karisini döven çoğu erkeğin ve karisinin kürt olduğunu görüyorum yani doğular
0 oy
(7,787 puan) tarafından
Bence sessiz kaldiklari icin... 
0 oy
(1,106 puan) tarafından
Konunun doguyla batıyla ilgisi yok bana kalırsa insanlar insanlıktan çıkmış vaziyette son yıllarda bunun çoğunluğunun sebebi de cahillik eğitimsizlik küçük yaşta görülmüş şiddet bastırılmışlik çocukluğunu şiddet görerek geçiren yada psikolojik baskıyla büyüyen çocuklar içlerindeki kini nefreti bastiramadiklari için yetişkinlik dönemlerinde azılı bir suçluya dönusebiliyorlar artık insanlar sokakta yürürken hiç tanimadiklari kişiler tarafından öldürülür hale geldi batı da böyle doğu da da töre namus adı altında katledilen birçok kadın olmadı mı zamaninda insanlık kötü bir hal aldı gidiyor Allah sonumuzu hayır etsin iyi insanlarla karşılaştırsın 
0 oy
(9,215 puan) tarafından
benım esımın annesı dogulu esım yarı dogulu yanı ama ıyı bırı esım tm bazı seylere sınırlenır eder ama hemen gecer sınırı 
0 oy
tarafından

o eskide kaldı dayak yiyip yiyip susanlar, şimdi batıda daha çok cinayet kadın şiddeti vss var ben yaşadığım yere şükrediyorum ve iyiki burda yim diyorum en azından çıktığım zaman herkes tanıdık herkes herkesi tanıyor burda rahatça gezip toza biliyorsun batıda asla yaşayamazdım. Baksana İstanbulda canı sıkılan adam öldürüyor buralarda öf adet aşiret var birine bişey olsa aile büyükleri hemen devreye girer kimseyi sahipsiz bırakmaz lar asla müsaade etmezler.

Yine yapan adam heryerde yaparda ben gördüklerimi bildiklerimi söylüyorum. 
0 oy
(6,156 puan) tarafından
Çünkü sokakta dövseler o adamı orda öldürürler gormuyonmu bi kavga oldumu memleket toplanıyor bende ağrılıyım mesela bi kaza mı oldu bi kavga mı oldu çevredekiler yardıma koşuyor bu batılık ölmüş bnce birine bşey oldumu millet kolunu kıpırdartmıyor
0 oy
tarafından

Bende doğu kadınıyım Ama lakin Doğu'da olanlar sokak ortasında dovmuyor ewde dovuyolar ondan cnm:))))

0 oy
(14,872 puan) tarafından
Digudaydik 4 sene kaç kadın götürdu eşimle 

Özelikle kayinpeder zulmünden sonra koca şiddetinden kadın sığınmaya

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 476 göst.
30 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde Hayal1907 (337 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 288 göst.
10 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Lokumcum (106 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 295 göst.
11 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Lokumcum (106 puan) tarafından soruldu
0 oy
106 cevap 2,557 göst.
28 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,439,579 soru

23,667,423 cevap

309,327 kullanıcı

...