0 oy
123 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (4,698 puan) tarafından
Kızlar ayvanın çekirdeklerini ayvayı şekere yatırırken mi ekliyoruz kaynatırken mi iyi bir rengi olsun istiyorum reçelin

6 Cevaplar

0 oy
(8,990 puan) tarafından
Ben kaynatırken diye biliom renk versi  die
(4,698 puan) tarafından
Bende öyle hatırlıyorum ama emin olmak istedim canım teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(913 puan) tarafından
Şekere yatırınca ekle. Öncelikle ayvaların kabuğunu soyup karbonatlı suda yarım saat beklet şerbet yap sıcak şerbetin içine ayvaları ve 7-8 tane çekirdek ekle yarım limon sık. 7-8 dk kaynasın sonra kapat ya geceden sabaha beklet ya da gündüzse sabahdan 5-6 saat. Güzelce şerbetini çekecek. Sonra bırak pişmeye. Afiyyet olsun. Annrm senelerdir böyle yapar. Ben de aynen. 
(4,698 puan) tarafından
Karbonatlı su neden yapılıyor canım
(913 puan) tarafından
Ayva dağılmasın hem yumuşak olsun hem küp şeklini korusun
0 oy
tarafından
O çekirdek renk degil kıvam veriyooo
(4,698 puan) tarafından
Tatlısını yaparken çekirdeksiz yapınca sarımsı çekirdekli yapınca turuncu gibi oluyor rengi evet kıvamda veriyor
tarafından
Ayy o turuncu oluşu da beni ben den aliyoooo
0 oy
(1,022 puan) tarafından
Ben ne zamn atarsam atayim ayva cekirdeginin renk verdigine bı turlu şahit olamadim ne hikmetse ayva mi iyi değildir nedir anlamadm o yüzden bu sorunun yanıtı bende degil:)
0 oy
(1,054 puan) tarafından
Kaynatirkem canım 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 63 göst.
0 oy
3 cevap 67 göst.
7 Kasım 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Alyakus (2,371 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 176 göst.
18 Nisan 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Tinky minky (659 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 102 göst.
21 Kasım 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

380,558 soru

11,394,266 cevap

34,909 kullanıcı

...