0 oy
377 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (609 puan) tarafından
Herkesin kendince bir tasarruf yöntemi vardır tavsiye istiyorum 

17 Cevaplar

+1 oy
(2,684 puan) tarafından

Bilmem hiç öyle tasarruf etmiyorum ben sadece açık ışık bırakmıyorum knu dışında Pekde tasarruf edemiyorum 

(1,862 puan) tarafından
Bende öyle valla ışık açıksa bosa kapatırım onun dışında pekte tasarruf etmem ☺️
-Reklam-
0 oy
(439 puan) tarafından
Ben muslukların vanalarını kıstım azalttım. Su çok akmıyor. 
0 oy
(5,939 puan) tarafından
Hiç tasarruf etmiyorum canım 
0 oy
(25,194 puan) tarafından
Normal takılıyorum özellikle bişey yapmıyorum 
0 oy
(801 puan) tarafından
Evin market ihtiyacindan kisamiyorum her gün marketteyim evin elektrik ve suyuna dikkat ederim ve en çok kendi ihtiyaçlarimdan kisarim birikim yaparim. 
0 oy
(4,330 puan) tarafından
Hiç tasarruf etmedim.simdiye kadar 
0 oy
tarafından

Herşeyden kısıyorum 

0 oy
tarafından
Tasarrufu şöyle yapıyorum canim elektrik yönünden sobam var fırını var ve 7/24 yanıyor tüp derdi de olmuyor ekmeğim yemeğim herseyim orda pişiyor çok şükür köyde Oturduğum için de su dağdan geliyor 
0 oy
(3,145 puan) tarafından
Zaruri dışındakileri ertelerim bulaşık makinasını gece çalıştırır kurutmaya geçtiğinde fişini çekip kapağını açarım çamaşır makinasını fişte tutmam televizyon açılmaz zaten pek bu kadar başka da yok 
(2,671 puan) tarafından
Gece daha mı az yakıyor elektrik eşimde bir defa öyle dedi ben tamamdım :-):-)
(3,145 puan) tarafından
Aynen canım gündüz 1lira yakıyorsa gece 50 kuruş yakıyor
(2,671 puan) tarafından
Bende normalde makineyi gece calistirridn hem bulaşık hem çamaşır baktım yinede fazla geliyor bıraktım :-) tşkler öyle yapayım yiende
0 oy
(2,629 puan) tarafından
Markete giderken sadece ihtiyacım olanı, ihtiyacım kadar olanı alıyorum. Aaa şuda yok aaa bu da yok diyip almıyorum. 
0 oy
(5,216 puan) tarafından

Arada eşimin peşinden dolanıp çıktığı odaların ışığını kapatıyorum bence en büyük tasarrufum bu :wassat:

0 oy
(4,394 puan) tarafından

Edemiyorum.... :D

0 oy
(43 puan) tarafından

Çamaşır makinesi ve bulaşık makinesini zaten gunduzleri çalıştığım icin aksam çalıştırıyorum ve ikisininde tam dolduğundan emin oluyorum. Evde kullandığımız ampullerin hepsi tasarruflu ampul. Ayrıca evdeki musluklarda özel başlıklar var tasarruflu su tüketimi için. Duş başlığıda aynı şekilde. Tasarruf yapamadıgim tek şey gıda alışverişi. Gıdanın iyisini almak zorundayim peyniri olsun eti olsun sebze meyve. Diğer alışverişleri kiyafet vs indirimli takip ederim eşim bu huyumu çok sever. Ama sırf ucuz diye gidip kalitesiz bir pantolon da almam tabiki. :) bu devirde istediğin kadar tasarruf yap paranin degeri yok malesef.

0 oy
tarafından
Kombiyi kırkta yaktim . Haftada bir ütü yapıyorum bulaşık iki güne çalışıstiririm makine haftada dört 100 den aşağı gelmiyor
(43 puan) tarafından
Ben ütüyü ayda 1 yapiyorm. Eşim üniversite de öğretmen gömlek cok giyiyor makinede gömlek programinda yıkıyorum cok kirismiyor, çıkarınca kurusun diye ipe sermem. Direk çırpıp askiya asarım ve bi iki fist ütü suyu sıkarım kuruyana kadar dümdüz oluyor bazi gomleklerine ütü değirmek gerekiyor tabi onlarida topluca yapıyorum ama tasarrufdan ziyade üşengeçlik benmki
tarafından
Benimki tasarrufmu bilmiyom valla öyle yapıyorum hep tişört gömlek hep utuletir eşim sadece çocukları yıkadım zaman klimayı açıyorum yarım saat ekstra .
0 oy
tarafından
Yemiyoruz içmiyoruz sı.çmıyoruz bacım devir bu oldu porsiyonu küçültün dediler bizde her gün oruç tutuyoruz bir şeyler bitmesin diye 
0 oy
(1,423 puan) tarafından
Ben ilk oturduğum evde elektriğe çok dikkat ederdim camasir bulasik ve tv nin fişini kullandiğim zaman takardim kapalı olduğu zamanlarda hep çektim şarj makinesiji prizde bırakmıyorum 50 tl fatura geliyordu ama şimdi taşındık ordan şuan maskeler hep dolapların içinde kaldı fişi çekmek çok aşırı zor oldu cekmiyorm 60 65 geliyor 
0 oy
(1,635 puan) tarafından
Klozet su basılan yerine 1 kiloluk şişeye su dokdurup 5 litrelik suyu 2,5 litreye dusurerek sudan tasarruf yapıyorum 
tarafından
O nasıl oluyor acaba ??
(1,635 puan) tarafından
Sifonun içinde 5 litrelik su  varya canım oraya bir litrelik şişe doldurup  şişe ağırlık yapınca su yukarı taşıyor yani 5 litrelik su 2.5 litreye dusuyo hem sudan tasarruf hem faturadan
tarafından
Ya çok teşekkür ederim bunu yapıcam çok sağolun bizim ev iki katlı teraslı faturalar kabarık geliyor iki kişi olmamıza rağmen
(1,635 puan) tarafından
Dene canım yazık yani her bastığında 5 litre su gidiyo yani boş yere
tarafından
Birde ben boş yere basarm çok :/ banyoda yerde saç teli görsem toplar klozete atar sifonu çekerim
(1,635 puan) tarafından
Çöpe at kız sende su harcamaya yer arıyon:D

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 247 göst.
0 oy
26 cevap 811 göst.
11 Kasım 2020 Diğer kategorisinde Ikiz anne adayi (1,112 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 563 göst.
17 Aralık 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 535 göst.
4 Şubat 2022 Diğer kategorisinde _Forbidden_ (1,201 puan) tarafından soruldu

413,165 soru

12,439,340 cevap

45,924 kullanıcı

Kategoriler

...