0 oy
677 göst.
Diğer kategorisinde (45 puan) tarafından
Yalvarıyorum kızlar cevap verin köpek ters havlaması uğursuzluk mu şimdi köpeğimiz biraz ters havladi da korkuyorum birileri olmuştu ters havlamadan cevap verin lütfen 

15 Cevaplar

+3 oy
tarafından
Ters havlamak nedir? Hayvanlarda ya da onların yaptıklarında uğursuzluk yoktur bacım 
(45 puan) tarafından
Uladı uzun bir şekilde
tarafından
Hz. Peygamber (s.a.s) bir hadis-i şerifinde, İslâm'da taşe'üm (uğursuz sayma, kötüye yorma) yoktur; en iyisi tefe'ül (iyiye yorma) dır" (Buharî, Tıb, 54) buyurarak, bu zararlı anlayışın İslam'da bulunmadığını ifade etmiştir. Diğer bir hadiste ise: "Eşya da uğursuzluk yoktur, safer ayında uğursuzluk yoktur, baykuşun ötmesinde bir uğursuzluk yoktur" (Müslim, Selâm, 102) buyurulmuştur.

Bütün bunlardan sonra şöyle denebilir: Ay ve güneş tutulması, köpek havlaması, baykuş ötmesi, kedi ve köpeğin yolda yürüyen bir kişinin önünden geçmesi, merdiven altından geçmek, on üç rakamı, salı günü işe başlamak veya yola çıkmak, gece aynaya bakmak veya tırnak kesmek vb. gibi pek çok şeyde uğursuzluk bulunduğuna inanmak, asla doğru değildir. Zira böyle şeylerde, ne iyilik ne de kötülük vardır. Bir eşyayı bir olayı mutlaka bir şeye yormak gerekiyorsa, Peygamber Efendimizin tavsiyesi doğrultusunda, iyiye yormak icab eder.
tarafından
Artıladım gözümün çiçeği
-Reklam-
+3 oy
tarafından
Ters nasil havladi hav yerine vah mı dedi 
(144 puan) tarafından
Gülmek istemiyorum o yüzden artı :D
tarafından
Ahaha tesekkur ederim ☺️
(1,664 puan) tarafından
Bende düşündüm aynı şeyi acaba rüyasında fala hav değilde vah falan mı dedi diye :))
(4,979 puan) tarafından
Ahahahaah kiz allah iyiligini versin cok guldum
tarafından
E gulun ozaman bacilar sjsjjs
+2 oy
tarafından
İslam'da uğur yok ki uğursuzluk konusunu konuşalım. Hurafelerden birisi. Burda konuşmamız gereken bir mesele varsa buda evde köpek besliyor olmandır. Buda caiz değildir canım
+1 oy
(29,037 puan) tarafından

Ne saçmalıktır ya onu hangi bilgisiz çıkardı ters havlamak nedir tövbe yarabbim tövbe la ilahe illallah deyin kendinize gelin  gidin yatın ya

(45 puan) tarafından
Aynı köpeğimiz ters havladi aileden birisi öldü
(29,037 puan) tarafından
Bunu onami bagladiniz yani tövbe ya
(45 puan) tarafından
Yani öyle oldu tesadüf mü bilmiyorum
(29,037 puan) tarafından
Köpekte normal şeyler onu onu bağlamak hiç doğru değil
tarafından
Ayyy ciddimisiniz sizz ???
Gerçekten biraz mantıklı düşününce bunun batıl bir inanç olduğunu herkes bilir ben böyle şeyler duyunca doğruluğunu değilde buna inanan insanları anlayamıyorum
0 oy
tarafından

Ters havlamak ne 

(45 puan) tarafından
Uladı yani
0 oy
tarafından
Böyle bir şey duyunca ya doğruysa diye kafama takıyorum.Ters havlamak ne demek anlamadım da kafana takma..Öyle bir şey olsa bilim kitabına yazarlar hurafeleri..
(45 puan) tarafından
Uladı köpek yani
tarafından
Upursuzluk falan İslam ile değil Şaman inancıyla alaklı..Ve Türkler Şaman inancındanmış eskiden .Uydurma işler yani sakin ol.
0 oy
(7,654 puan) tarafından
Hurafelerleyaşıyoruz.net
0 oy
(12,756 puan) tarafından
Öyle şey olur mu hiç sakin ol batıl inanç bunlar 
0 oy
tarafından
Ters havlamak nasıl oluyor 
(45 puan) tarafından
Uladı
0 oy
(8,649 puan) tarafından
batıl ınanc onlar ınanma oku yat bısey olmaz
0 oy
(1,250 puan) tarafından
Anlamadım ters havlama nedir tersten olunca hav yerine vah oluyo 

İnanmayın böyle şeylere
(45 puan) tarafından
Uladı yani
0 oy
(689 puan) tarafından
Canim benim Allah a sığın Allahın izniyle hiç birşey olmaz Seni yargılamak gibi olmasın keşke evinde beslemesen aşkım ya caiz değil bunu biliyorsun demi bahçe falan  yokmu gülüm 
0 oy
(482 puan) tarafından
Cahillerin uydurduğu hurafe bence.sen canını sıkma kötüye de yorma. Ha bir sey cok gerçek minik dostlarımız her seyi sezer hisseder .ama onun havlamasıni ölüme yorsrsan inandığın durumu yasamak zorunda kalırsın.bu yüzden en iyisi boş ver
0 oy
(2,655 puan) tarafından
Hay.vanlar doğa olaylarını hisseder genelde belki ondandır ya da kö.pek sonuçta başka bi kö.pekle haberleşmek için yapmıştır fazla takmamak gerek hay.van sonuçta 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 124 göst.
0 oy
5 cevap 109 göst.
0 oy
6 cevap 221 göst.
9 Aralık 2022 Diğer kategorisinde sweetlady (796 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 337 göst.
7 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Eminenida (100 puan) tarafından soruldu

408,254 soru