0 oy
166 göst.
Diğer kategorisinde (2 puan) tarafından
Kızlar ben 4 yıllık evliyim.33 yaşındayım.2 yıl bebek düşünmedik.sonra düşünmeye başlayınca hemen olmadı bir yıl uğraştık.tam tedavilere başlayacaktım ki ikiz gebe olduğumu öğrendim.tabi çok mutlu oldum.ben kamuda çalışıyorum.esim de aynı şekilde askeri bir görevde.yani memleketlere çok uzağız.yani yanımda kimse yok.annem de gelemez.yani gelse gelse en fazla 1 ay gelir gider.kalici olamaz.suan 33 hafta olduk şükürler olsun.ama günler yaklaştıkça korku heyecan stres birbirine girdi.tek başıma bakabilecek miyim yetebilecek miyim ne yapicam.kendim de ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum tabi bu süreçte ama nasıl olacak korkuyorum.bu konuda deneyimli anneler bana bilgi verebilir misiniz.hem çok mutluyum hem de çok korkuyorum çok farklı bir ruh hali içindeyim

6 Cevaplar

0 oy
(2,321 puan) tarafından
Sağlıklı bir şekilde kucağına al inşaAllah canım. Allah yardımcın olsun inşaAllah bakabilirsin eşinin çalışma saatleri nasıl eşin evdeyken oda sana destek olur eğer çok zorlanırsan imkanın varsa bir yardımcı tutarsın kendine bi kaç ay halamın kızı da ikiz çocukları var 6 ay yardımcı tuttu sonra kendi bakmaya devam etti. Gerçekten çocuk çok farklı çok kıymetli çok güzel birşey ama illaki yoruyor insanı. Bunları şimdiden çok fazla düşünme bol bol dinlen uyu çıkıp eşinle gez hava al inşaAllah herşey çok güzel olur ☺️
(2 puan) tarafından
Teşekkürler yorumunuz için. bakılacak yani bir şekilde
-Reklam-
0 oy
tarafından

Allah yardımcın olsun şimdiden

(2 puan) tarafından
Amin inşallah
0 oy
(7,787 puan) tarafından
Annen bir ay kalsa kafi cnm kendini toplayinca bakarsin tabi bu cocuklara da bagli kolik rurumu var malesef... 

Bide konudan bagimsiz ailede ikiz var mi? 
(2 puan) tarafından
İnşallah yoluna sokabilirim.
büyük dayımızın çocukları yani babamın kuzenleri var ikiz.ve ayrıca hiç görmediğim dedemin de ikizi varmış oda annemin babasi.bunu sonradan öğrendim.yani anne tarafında da baba tarafında da varmış.piyango bana vurmuş
(7,787 puan) tarafından
Teşekkür ederim canim onu merak etmistim bnmde teyzem ikizmis de esimin yarafta yok sanırım
(2 puan) tarafından
Genetik olarak anneden geçen bir durummuş.sizin tarafda olması yeterli.ben de bilmiyorum eşim tarafini.söylemediler de, yok sanırım.
(7,787 puan) tarafından
Anladım canim teşekkür ederim :)
Rabbim kolaylık versin ama ikiz çok güzel yaa
0 oy
(5,192 puan) tarafından

Bebek bakimi,bebek gelişimi ile ilgili kitaplar oku mutlaka. Atak hatalarını takip et, çocuğunuza kulak verin diye bir kitap var mutlaka onu oku derim. 

Sana en büyük tavsiyem 6. ayında isini bilen uzman birinden çocukların için uyku eğitimi desteği alman olur. Uyku eğitiminde sonra çok rahatlasın.
(2 puan) tarafından
Yorumunuz için teşekkür ederim.dediginiz şekilde kitaplar okuyorum umarım faydasını görürüm.o dediğiniz kitabı da hemen alayim.
Uyku eğitimi de aklımda gebelikte başladım teknikleri de baya bi araştırdım.meslegim gereği de  bu tarz kitaplar vardı kitaplığımda.ancak teori ve uygulama ahh çok farklı.umarim okuduklarim yardımcı olur diyorum.tekrar saolun
(5,192 puan) tarafından
Uygulama kısmında sana tavsiyem çocuklarının bir düzeni olsun. Mesela akşam 8 de çok loş ışıkta uyut gece gündüz ayrımını bilsinler. Belirli düzenleri olsun. Mümkünse her akşam yıkayıp öyle uyut. Kucakta ya da memede uyutmaya alıştırma. Atak haftalarını iyi yakıp edersen yanlış uyutma yöntemlerine alıştırmamış olursun.
0 oy
(51 puan) tarafından
Sana tek bişey diyim ablamın arkadaşı ikiz doğum yaptı ona da yardım eden olmadı allahın izni ile yaparsın bence ikizlerden biri akıllı biri yaramaz olur hep inşallah kolay olur senin içinde
(2 puan) tarafından
Amin canım inşallah öyle olur.gurbette yalnız olunca,bu yokluk psikolojisi çok yoruyo seni.belki ailen yanın da olsa,hiç yardımcı olmasa dahi, varlıklarını bilmek yetecek ama böyle uzaklarda direk olumsuzu düşünüyoruz sanırım direk.
Anladığım bir şekilde bakılacak :))
0 oy
(145,492 puan) tarafından
hepimiz oyleydik dogumdan snr kucagina aldigin an oyle bi bakarsinki sen bile sasarsin ben 3 gunlukken tek basima yikadim
(2 puan) tarafından
Allah güç kuvvet versin tüm bebek bekleyen annelere  teşekkürler cevabınız için

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 661 göst.
11 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Kertmeyenkele (1,925 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,439,747 soru

23,669,896 cevap

309,497 kullanıcı

...