0 oy
427 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (53 puan) tarafından

Kizceler pişi tarifi verirmisinz :) yeni evliyim ondan istiyorum internete pek güvenmiyorum :P

12 Cevaplar

0 oy
(7,035 puan) tarafından
Oo sabah sabah tez gelin kahvaltısı postu sjsjjs cnm vala hiç pisi yapmadım :D oyuzden bilmiyorum ama şuan herkes uyuyordur bir yarım saate hepsi uyanır toplasirlar :D
(53 puan) tarafından
Ahahahah giz kendime Müslümanım ben gebeyim kendi karnıma yetişemiyorum yeter ahhahahkaynanama 5 ay baktm kafi kendi karnıma bakcm
-Reklam-
0 oy
(629 puan) tarafından
Normal mayali hamur yapiyorum ben cnm ne yogurt ne süt hicbrsey koymuyrm 
0 oy
tarafından
2 bucuk su bardağı su 

2 tatlı kaşığı şeker 

1 tatlı kaşığı tuz

Bi paket toz maya 

Kontrollü şekilde yaklaşık 6 su bardağı un koy canım hamuru güzelce yoğur mayalanmaya bırak sona bezelere ayır temz sofra bezinin arasına koy beklet biraz vaktın varsa yoksa önemli değil bezelere birazcık bastır düzleşsin oklava ile ortasına delik aç isteğe bağlı elinle deliği genişletebilirsin simit şekli guzl oluyor az yağda kızart afiyet olsun ☺️❤️❤️❤️❤️
0 oy
tarafından
Canım nefis yeemkelerde  yağ çekmeyen pisi var ben onu yapıyorum güzel oluyir
0 oy
(7,479 puan) tarafından
Ben kabartma tozu ile yapıorum canim 10 dk da hazır. 1su bardağı süt yoksa yoğurtta olur. 1 paket kabartma tozu. Yumuşak bir hamur yap 2 beze al ac cok inxe olmasin kes bıçakla super oluyor. 
0 oy
tarafından

image

image

image

(53 puan) tarafından
Bu tarifi gördüm denedinzmi siz
tarafından
Evet denedim . Yağ çekmiyor gayet güzel
0 oy
tarafından

Hep yapmak istediğim ama yapmadığım şeydir yaa

Yap banada yolla :))
(53 puan) tarafından
Bende 1 aydır istiyorm yapicm şimdi yeter ahhaah
0 oy
(3,145 puan) tarafından
1bardak ılık süt yarim bardak ılık su maya tuz un biraz cıvık bir hamur olur en son hamuru toplarken elini yağla öyle topla canım eşine yapışan bir hamur olacak ama yağ ile toplarken yapışmaz mayalansın elini yağlayarak şekil ver at kızgın yağa afiyet olsun ❤️
tarafından
Asko bana yapcan mi pisiyi :)
(3,145 puan) tarafından
Yaparım kız gel ❤️
tarafından
Tamammmmmm :))))
0 oy
(523 puan) tarafından
Fırından hamur alıyorsun :) sonra kizartiyorsun bu kadar. :) 
(53 puan) tarafından
Tamam kanka sağol aydinlandm hahahahha
0 oy
(742 puan) tarafından
Bişeyi yok yaaaa ununa göre yaş maya koy su tuz :D ve iyice mayalansın
0 oy
tarafından
1 çay bardağı süt 

2 çay bardağı su

1 paket yaş maya 

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker 

1 çay bardağı sıvı yağ 

(Su ve süt ılık olacak)

Aldiği kadar un (ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar) 

Sıvaların hepsini kat mayayı kat iyice karıştır tuz ve şekeri at karıştır sonra yavaş ayvaz ununu ekle ele yapışmayan bir kıvam alacak kulak memesi yumuşaklığında dedikleri cinsten 

Hamuru yoğurunca ağzını bir poşet ve bir bez ile kapat 

Fırını ac içinin ısısı sıcak bir yaz günü hissi verene kadar isot sonra kapat hamuru leğeni ole koy 10 dk da mayası gelir 

Mayası gelen hamuru tezgaha un dok tezgaha çıkar şöyle bi yuvarla beze haline getir 

Sonra merdane ile aç serçe parmağı nin kalınlığında kare kare kes istersen çay bardağı ilede kesebilirsin ama o zaman hamur artığı çok oluyo tekrar toplayıp yoğurup açmak lazım uğraşmayı sevmiyom o kadar ") 

Kestigin her bir karenin ortasını parmağın ile del kızgın derin yağda kızart altın sarısı renk alana kadar sonrada afiyetle ye "))
0 oy
(1,741 puan) tarafından
1 yumurta 1 cay bardagi su 3 yemek kasigi yogurt 2 yemek kasigi sıvıyağ 1 yemek kasigi sirke 1 tatlı kasigi tuz 1 paket kabartma tozu 3.5 su bardagi un ben bu tarihi yaparım hep yağ çekmez hic

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 133 göst.
5 gün önce Yemek-Tarifler kategorisinde Cikolata canavari (759 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 120 göst.
13 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Pamuk prenses (1,032 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 281 göst.
7 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Eslo (800 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 95 göst.
18 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

413,251 soru

12,442,283 cevap

46,032 kullanıcı