0 oy
302 göst.
Diğer kategorisinde (11 puan) tarafından
Doğum sonrası kanama 6. Gün bitti 15. Gün ilişki oldu asla istemedim 40 çıkmasını bekledim ama eşim çok ısrar edince mecburen oldu bugün bı yerde okudum da 60 gün beklemek lazımmıs bende sıkıntı çıkmadı dini açıdan günah mı acaba kafama çok takıldı sağlık açısından sorun ne olur ki bilgisi olan varsa yazarsa çok sevinirim

10 Cevaplar

+1 oy
(7,620 puan) tarafından
Bu hesabı geyik yapmak icin açmışsın belli
(11 puan) tarafından
Şakamsn bu soru geyik yapılıcak soru mu
(7,620 puan) tarafından
Yok sen şakasın
Bu soru şaka gibi
-Reklam-
+1 oy
(4,690 puan) tarafından
Dinî açıdan kanaman ne zaman biterse lohusalıkta o zaman biter ama sağlık açısından pek iyi değil toparlanması lazım. 
0 oy
(5,003 puan) tarafından
Kız haddim değil ama 15. Günde nasıl yaptın ben daha yeni yeni yürüyordum 15. Gün ki dini boyutu da beklemen gerekirdi ama kimisi de kanama yoksa olabilir diyor
(11 puan) tarafından
Acım yoktu 1 hafta sonra kendime geldim :) ağır işlerimi bile yaptım
(5,003 puan) tarafından
Ayyy valla benim 4. Doğum ilk sezeryandi yok anam yok
(11 puan) tarafından
:)) kişiden kişiye değişiyor bir ay yerden kalkamayan var bana da herkes çok şaşırdı da bir hafta çok kötü geçti bir anda iyi oldum çok şükür evim çöplükhaneye dönünce bir anda kendime geldim
0 oy
tarafından
Yani bilemedim keşke 40 kı bekleseydin cnm yani o kanın devamı gelir mutlaka her gün gelicek diye bişey yok ki 
(11 puan) tarafından
Normalde de pko hastasıyım adet olmuyorum o kadar geldiğine bile şükür ettim
tarafından
Ama dini acidanda uygun değil cnm şimdi baktım netten
0 oy
(534 puan) tarafından

Tıbben 6 hafta ilişki yasak dendi bana da . Benim kanamam 35. Günde kesildi 2 gün daha bekledim belki kanamam olur diye ama olmadı sonra ilişki yaşandı . Dinen ise şöyle bi bilgim var: 

Lohusalık hali en fazla 40 gün devam eder. Eğer kanama 40 günden fazla sürerse, fazla olanı istihazadır. (Yani dini açıdan ibadete ve cinsel yakınlığa engel olmayan bir kanama sayılır) bu kanama 40 gün önceden de kesilebilir.Bu durumda abdest alınır ve ibadetlere başlanır. Eşler de birbirlerine yakınlaşabilirler. Mutlaka 40 gün beklenmesi gerekmez.

(534 puan) tarafından
Günah falan değil yani şöyle Lohusalık müddeti kadından kadına değişir. Bazı kadınlarda bu süre, bir gün dahi olabilir. Lohusalık süresi, kanın kesilmesiyle son bulur. Lohusalığın asgarî süresi yoktur. Azamî süre ise kırk gündür. Doğumdan sonra kırk gün geçtiği halde kan devam ediyorsa, artık bu kan nifas kanı değil, özür kanıdır (bk. İstihâze). Lohusalık müddeti içinde (kırk gün) görülen temizlik de nifastan sayılır. Meselâ; doğumdan sonra on gün kan gelip, beş gün kesildikten sonra yeniden on gün daha kan gelecek olsa, bu yirmi beş günün hepsi de lohusalık müddeti sayılır. Yani eğer ilişkiden sonra kanaman olduysa evet lohusayken ilişkiye girmiş bulundun ama olmadı bittiyse kanaman sıkıntı yokmuş. Bide
Lohusalık kanı kesilince kadın boy abdesti alır ve ibadetlerini yapmaya başlar. Kocası ile cinsel ilişkiye de ancak yıkandıktan sonra veya kanın kesilmesinin üzerinden en az bir namaz vakti geçtikten sonra başlayabilir. MİŞ
(11 puan) tarafından
Ayy inşallah öyledir diğer yazanlardan dolayı çok kötü oldum böyle bişey için asla günaha girmek istemem Allah razı olsun içim rahatladı
(11 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim dediğim gibi normalde de pko hastasıyım adet olmuyorum bir haftadan sonra kan kesildi bidaha da hiç görmedim zaten içim çok çok rahatladı Allah razı olsun
(534 puan) tarafından
Ne demek valla haddime değil kesin konuşamam ama böyle bilgilere eriştim çünkü ben de dediğim gibi 40ımı beklemedim 37. Yada 38. Günümdü
(11 puan) tarafından
Seninki yine 40 dayanmış ben söylerken bile utanıyorum detaylı araştırınca dediğin kapıya çıkıyor aldığım bilgiler yeterli :) olan oldu sıkıntı çıkmaz inşallah kafaya takip psikolojimi bozmim en iyisi din açısı çok morelimi bozuyor çünkü
0 oy
(7,791 puan) tarafından
Ben bir ayda anca toparlandim 2. Ayda wnca hazir oldum ikiskiye.. yani iyi cesaret. 

Dini boyuta gitmiyorum bile
(11 puan) tarafından
Toparlanma konusunda bir haftada kendime geldim herkes çok şaşırdı ama çok çabuk toparlandım çok şükür dini açıdan kanama için geçerli zannediyordum bir hafta bıle sürmedi Allah af etsin es yüzünden günaha da girdik
(7,791 puan) tarafından
Benim kanama 40 gun surdu kız hatta lekelenme daha 2 aya kadar devam etti... De 40 gün baz aldim tabi... Gubahini da rabbim bilir o konuda yorum yapamam xnm
(11 puan) tarafından
Normalde de adet olmuyorum hatta doğum sonrası kanama olunca çok tuhaf olmuştum devam etmesini çok isterdim ama 6 gün sürdü bidaha da görmedim zaten
(7,791 puan) tarafından
Anladim canim
0 oy
(2,508 puan) tarafından
Doktor 60 gün yasak dedi biz 70 gün olunca yaptık uzattık sezeryanliyidm kendime gelememistim iç dikislerim agiriyor
0 oy
tarafından
Yok wrtik ya kız.meden yaptınız 2 ay yapmayacaksınız hiç bir şey lohusa logusa öylemi siz bilirsiniz a.gunahi boununuza
0 oy
(669 puan) tarafından
Adetliyken yapmak hem günah hem sağlık açısından iyi değil kocanda bekleseymiş biraz bu adamlar nekadar kudurukya benim eşim çok anlayışlıydı 40 m bitti kendi istegmle birlkte olduk daha önce hiç istemedi biliyodu gunah oldugunu bu dünyayı düşünuyolarda zevkleri icin öbür dunyasıda var 
0 oy
(12 puan) tarafından
Kirk gün ilişki yapilmaz kanama bitsede kanama bitince namaza başliya bilirsin ama ilişkiye giremezsin. Zaten saglik acisindan iyi olmayan şeyler yasaklanmış dinende

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 271 göst.
3 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sena98 (164 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 294 göst.
16 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 306 göst.
16 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 908 göst.
24 Temmuz 2019 Diğer kategorisinde Yenibiranne (616 puan) tarafından soruldu

409,763 soru

12,318,833 cevap

38,901 kullanıcı