Önce sebzeler ile başla canım. Buharda pişirebiliyorsan buharda pişir ama pişiremezsen suda haşlarsan da olur. Havuç ile başlayabilirsin tadı biraz şekerli olduğu için bebekler daha kolay kabul edebiliyor ek gıdaya geçişte ama bazen de havuç kabız yapabiliyor.
Havuç Kabak, Bal kabağı, Tatlı patates, Brokoli, Bezelye, Pırasa, Yeşil fasülye verebilirsin ama mevsiminde olursa daha iyi olur tabii yoksa yazdan dondurulmuş olursa da olur.
Buharda pişirip çatal ile iyice ezebilirsin. Çorba gibi olmamasına dikkat et midesini boş yere doldurmasın hem çiğnemesini öğrenmesi gerekiyor. Birde ek gıdaya geçişte kabızlık yaşanabileceği için pürelerin içine biraz zeytinyağı koyabilirsin.
Şöyle başlayabilirsin.
Örneğin ilk gün kabak yaptın. Zaten Tadım ile başlıyorsun doyumluk vermiyorsun.
Örnek olsun diye Haftanın günlerini sayacağım :
Pazartesi : 3 çay kaşığı kabak püresi, Salı: 3 çay kaşığı kabak püresi, Çarşamba: 4 çay kaşığı kabak püresi
Perşembe : 4 çay kaşığı brokoli püresi Cuma: 4 çay kaşığı brokoli püresi Cumartesi: 5 çay kaşığı brokoli püresi
Pazar: 5 çay kaşığı bal kabağı püresi Pazartesi: 5 çay kaşığı kabak püresi Salı: 6 çay kaşığı kabak püresi vs.
Böyle iki hafta tadım yaptır tek başına sebzeleri başka bir şey ile karıştırmadan sadece zeytinyağı koy tuz sakın verme 1 yaşından önce.
15 gün sonra Sebzeleri yine kademeli olarak karıştırıp verebilirsin. Örneğin kabak+brokoli püresi gibi mesela ama yeni bir sebze tattıracaksan onu tek başına ver. 15 gün sonra da meyvelere başlayabilirsin aynı şekilde.
Bir öğünde en fazla bir çay bardağı yemesi gerekiyor.
Öğlen sebze püresi ikindi ara öğün olarak meyve püresi verebilirsin. Daha sonra kıyma, tavuk, irmik, pirinç, yumurta sarısı vs verirsin.
İnek sütü, Bal, Çilek, Patlıcan, Domates, Yumurta Beyazı ve Bakla bunlar 1 yaşından önce verilmiyor.