Kızlar ben doğacak olan evladımın adını ilk başda MUHAMMET düşünmüşdüm ancak anneannem dediki o osim çok ağır yanına ne isim koyarsan koy farketmez dedi vazgeçdim tabi peygamber efendimiz (s.a.v) ismi özel isim olduğundan dolayı başka isim ver dedi bu isme layık olamazsa napcaksın dedi ne bilim siz ne düşünüyosunuz bu konu hakkında
Bir kimsenin üç oğlu olur da birisini olsun ‘Muhammed’ ism-i şerif’iyle tesmiye etmezse cehâlet etmiş olur
Hadis
Benimki de erkek olursa muhammed koycam yanına bi isim bulcam bizim ailenin çocukları hep muhammed yanina baska isimde koydular muhammed emin m.selim .m. ali. M.zahid. Daha vardı da unuttum hiç bi sıkıntı olmadı şükür ve cocuklarin en büyüğü dokuz yaşında beş vakit namazını kiliyo diğeri hafizlik yapiyo hepsi bu sekilde şükür Rabbim uydurmasın şeytana :) yani bence takma kafana koy derim ben
Benimki de erkek olursa muhammed koycam yanına bi isim bulcam bizim ailenin çocukları hep muhammed yanina baska isimde koydular muhammed emin m.selim .m. ali. M.zahid. Daha vardı da unuttum hiç bi sıkıntı olmadı şükür ve cocuklarin en büyüğü dokuz yaşında beş vakit namazını kiliyo diğeri hafizlik yapiyo hepsi bu sekilde şükür Rabbim uydurmasın şeytana yani bence takma kafana koy derim ben
1,488,640 soru
24,333,013 cevap
345,729 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın