Bu sitede çok klavye delikanlılığı yapılıyor, kurallar ihlal edilmemesine rağmen boş yere uyarı veriliyor ve postlar boşu boşuna kapanıyor bazen. Birini uyarayım derken kalp kırılabiliyor. Neden? Kişi kendi egosunu tatmin etsin diye. O da nasıl oluyorsa artık. Kibir, insanda huzur bırakmaz. Inanın bana içinde boğulursunuz, aynı kıskançlık gibi. Evinizde huzurunuz yoksa gelip sinirinizi bu platformdan çıkarmayın.
Siz zannediyor musunuz ki sosyal medya'da hak geçmiyor? Belki inançlı insanlar olmayabilir aramızda ama gördüğüm kadarıyla buradaki çoğu üyenin inancı var. Yazdığımız her şeyden sorumluyuz.
O yüzden birine tavsiye verecekseniz güzel söz kullanmaya dikkat etmenizde fayda var. Kul hakkı öyle bir şeydir ki, şehit olan bile üzerinde kul hakkı varsa Allah diğer günahlarını affettiği halde kul hakkını affetmez.
Allah, Hz. Musa ve Hz. Haruna tebliğ görevi verirken, Firavun'a bile yumuşak söz söyleyin diye emir buyurdu. Peki biz kimiz?
Peygamber efendimiz aleyhisselamı Allah bu ayet ile övdü "Allah'ın bir rahmet eseridir ki, sen onlara yumuşak davrandın. Eğer sen huysuz, katı kalpli birisi olsaydın muhakkak onlar senin etrafından dağılıp giderlerdi."
Birini tabii ki uyarabilirsiniz, tabii ki tavsiye verebilirsiniz, tabii ki birine davranışının yanlış olduğunu anlatabilirsiniz, ama üslûp denen bir şey var, buna dikkat etseniz iki tarafın huzuru için daha iyi olmaz mı? Inanın sinir, kibir, kıskançlık gibi huylar kalbinize yük olur.
Bakın, ben bu siteyi kafama takmıyorum, hatta haksız yere bana uyarı verilirse ti'ye alırım, yüzünü bir daha görmeyeceğim kişiler için kafama takmaya hiç lüzum yok diye düşünüyorum ama burada hassas kişiler veya hassas bir dönemden geçen arkadaşlarımız olabiliyor. Belki sizin sert ve kaba sözleriniz yüzünüzden kalpleri kırılacak. Peki siz yüzünü bile görmediğiniz birinden nasıl helallik almayı düşünüyorsunuz?