0 oy
252 göst.
Aile kategorisinde (409 puan) tarafından


Kim ne yapmış kim ne etmiş'e bakmaktan kendimize  bakamıyoruz. Kendimize bakamıyoruz ama üremeye devam ediyoruz! Evlenmeye çoğalmaya kalkışıyoruz ! Neymiş efendim "müslüman çoğalmalı, çoğalmak peygamber sünnetiy"miş hadi ya Öyle miymiş ! Bakamayacaksan da kaldıramayacaksan da çoğal mı demiş efendimiz (s.a.s) ! Dini başka yerinden anlayıpta sebep olarak sunanlara bir şey diyemiyorum artık. "Eşim benimle ilgilenmiyor çocuğum olsa ilgilenir, yok efendim canım sıkılıyor en azından bir uğraş olur" düşüncesine sahip beyinlere denk geldim ben ! Çocuğu olduktan sonra şiddetli geçimsizliği arttığınave boşandığına şahit oldum. ! Ne oldu şimdi ? Düzelmiş mi oldu evlilik? Can sıkıntısı gitmiş mi ? Çocuk sizin bozuk evliliğinizin mezesi, can sıkıntınız için bir oyalanma şekli değil ! Kendini düzeltmeden eşinle sağlıklı bir ileşim kuramadan çoğalmaya kalkışma kardeşim. Dini de alet etme !!


7 Cevaplar

+2 oy
(1,244 puan) tarafından
Bizlerde dört dörtlük anlaşan aile çocukları değildik.  Ama büyüdük. Ve çocuklukta oyuncak bebeklere bile annelik yapma iç güdüsüyle anne olmak istiyoruz haliyle. Boşanıp mükemmel anne baba olan insanlar da çok. Kimse boşanmak için evlenmiyor ki. Istisnalar da kaideyi bozmaz bozamaz bozmamali bence. 
(409 puan) tarafından
Kimse zaten dört dörtlük olamaz. Ben burada dört dörtlük olunmalı demiyorum.. Kimse boşanmak için de evlenmez doğru. Evlilik kaderdir. Kader 2'ye ayrılır cüzi ve külli kader olarak ama evlendikten sonra psikolojisi bozuk biri olduğu belli olan kişiden sırf düzelir diye çocuk yapılır mı ? Öfke kontrolu yok. Sevgi gösteremiyor eşine merhamet duygusu gitmiş biri ile çocuk yapmak ne kadar sağlıklı bir davranış ? Karı koca önce kendi ilişkisini düzeltmeli bunun için gayret etmeli. Bebeğini döven baba da bir annenin babanın evladı bunu unutmamak gerek..   Ben çok duydum nişanlıyken böyle değildi evlendik değişti düzelir diye çocuk yaptık. Bu cümle beni sinirlendiriyor işte. Karı kocanın sorumlulukları farklı çocuğun sorumlulukları farklı.. Yük üstüne yük yüklemek doğru değil. Aile terapistlerine katılmalı psikolog psikiyatriye gidilmeli önce.. iyileşmeye çalışılmalı. Çocuk yapmaya değil..
-Reklam-
0 oy
(1,763 puan) tarafından
Cok haklisin cnm
0 oy
(14,428 puan) tarafından
Noldu kiz böyle acım naptilar sana
0 oy
(839 puan) tarafından
Valla helal olsun her kelimesi doğru olur mu bir yazının olurmuş 
0 oy
tarafından
Çok doğru ama kimse mukkemmel anne baba olamiyor hepimizin hataları oluyor 
0 oy
(337 puan) tarafından
Tek kelime ile süpersin.
0 oy
(4,089 puan) tarafından
Kapanan posta da yazdım ya eltisi hamile kaldı diye kıskanıp hamile kalıp doğuran artık çocuk bakma tahammülü kalmadığından bebeğinin bakımını sallayan anne gördüm zaman eski zaman gibi değil evet eskiden bi şekilde büyüdük eksikleri tamamladık şuan zor bi zamandayız herkes sahip çıkacağı kadar çocuk yapmalı 

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 239 göst.
11 Ekim 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
31 cevap 567 göst.
3 Aralık 2021 Aile kategorisinde Trknkrc (296 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 558 göst.
16 Ekim 2020 Aile kategorisinde Allesok (219 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 313 göst.
11 Haziran 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

378,395 soru

11,326,294 cevap

34,778 kullanıcı

...