Orta öğretim kpss ye girdiğinizde düz memurluklar için başvura biliyorsunuz. Bunlar genellikle işçilerinde yapabileceği işler oluyor. Mesela geçen yıl kpss lise 1. Hizmetçi olarak bir okula atanmıştı. Herkes olayı yanlış anlayıp devlete bak birinciyi hizmetçi yaptı vs demişti. Ama sonuçta başvuru ve tercih hakkı kişiye ait. O öyle istediği için öyle olmuş...
.
.
Üniversite için YKS ye girmen gerekiyor. YKS sınavı iki oturumdan oluşuyor. TYT ve AYT diye. Sadece tyt den aldığın puanla 2 yıllık okuyabilirsin. Hem hem tyt hem aut puanı ile 4 yıllık okuyabilirsin. Başvuru tarihleri osym.gov.tr sitesinde açıklanıyor. genelde başvurular Mart ayında olur ama takip et mutlaka değişebilir.
.
.
Kpss ve Yks birbirinden farklı sınavlardır. İkisinin de müfredatı içeriği ayrıdır. Çalışma tarzları farklıdır. Biri bilgi ağırlıklıdır (kpss) biri okuduğunu anlama yorumlama ağırlıklıdır (yks) ama dikkat çekeyim tamamen demiyorum "ağırlıklı" diyorum. Çalışırken ona göre plan program yapmanız lazım. Doğru kaynak kullanmanız lazım.
.
.
Lise Tarih öğretmeni olarak tarih dersi için limit yayınlarını öneriirm. Ama baskısı güncellenmediyse almayın. Bazı sorular geçen yıl hatalıydı. Ağır bi kitap ama çok yönlü düşündürüyor. Daha basit kaynakları da çözebilirsiniz. Sınav yayınları, final, yayın Denizi gibi.... Karekök ve esen yayınlarını tavsiye etmem. Çoook kaliteli yayınlar ama gereksiz sınava yönelik değil.