Kızlar ben 22 yasındayım ve ilk gebeliğim. Az önce camdan sofra bezi çırpıyordum bizim iki bina yanda okul var öğle tatili galiba eve gidiyorlar böyle 5-6.sınıfa giden çocuklar. Birbirlerine şakayla karışık ettiği küfürleri duymanız lazımdı ben kızardım camda ya. Birde birbirlerine ettikleri küfürden hoşnut oluyor gülüyor bu çocuklar. Korkmaya başladım gerçekten nasıl çocuk yetiştireceğim ben diye. Yarın birgün okula başlayınca benim kızımda duyacak bu argo kelimeleri :( Elim ayağım titredi birden ya gerçekten çok üzüldüm kızlar nasıl ağzına alır bir çocuk bu yaşta o cümleleri. Ben kaldım resmen ve gerçekten korkmaya başladım rabbim yardımcımız olsun ya
Bende geçen haberlerde okulların son halini izledim özellikle kız çocukları saç saça baş başa.. Birden gözümün önüne kendi çocuğum geldi benim ki de böyle olur mu olmaz mı biride benim kızıma el kaldırır mı diye. Yemin ediyorum tepem attı sinirlendim. Eşime dedim kızıma biri bunu yapsa nasıl sakin kalıcam diye. Anne baba olmak zor canım hele ki bu zaman da. Bizlere aşırı sorumluluk düşüyor. Yetiştirme çok önemli..
Canım o biraz aileyle ilgili annesi babası nasıl davranırsa çocuklarda oyke davranır evet bende bazen tedirgin oluyorum nasıl büyütücez falan die ama Rabbim yardım eder inşallah
O endişelerimiz hep var bende diyorum kızımı nasil göndericem kimlerle arkadas olucak diye simdiden dusunuyo insan bide bu cocuk istirmarlarini duydukca televizyonda Allah korusun :(
Cunku erkek olark yetistiriyor aileler oglan cocuklarini sinir oluyorm erkek kavramina insan gibi yetistirmeyi unutuyolat
Canim o neki yan binada oturan kizimin arjadasinin 8 yasindaki kiz kardesi gecen gun disarda bi kufur etti sastim kaldim kiź cocugu ya a.... k....m dedi resmen ya daha 8 yasinda benim kucuk kizimla yaşıt cok kotu bi devirdeyiz Allah cocuklarimizi dogru yoldan ayirmasin insallah
Allah yar ve yardımcımız olsun insAllah Rabim böyle yetiştiren insanlardan uzak tutsun bizleri ne diyim
Çocuk ailenin aynasıdır. . Nasıl ortamda yetisirse öyle olur ablam evde asla salk kelimesi bile asla geçmedi şimdiye kadar kullanmadilar asla öyle kelimeler. Bizim milletimizdeki zihniyet malesef ki ERKEKTİR YAPAR ZİHNİYETİ! ! Malesef ki durum vahim biz bireyler olarak cok sey düşüyor bizlere benimde oğlum olucak Allah im in izniyle çok korkuyorum küçücukler ellerinde sigara ya sigara düşün yani köşelerde kızlar da erkek gibi davranıyor rsmen biraz edep adap öğretmek gerek medeni olmak bu olmamalı
Canim egitim ailede başliyo anne baba büyük örnek bu konuda benm kizm 2. Sinifa gdiyo daha bi kere agzindan deli slak kelimelerini duymadim hç korkma elinden geldkce dogrulari anlat yawruna şimdi bazi anne bbalar cocugu küfür edince alkisliyo wideo cekip sosyal ortamda paylasiyo o çocuktan ne beklenir ki daha
Aynen öyleler canım ne biçim nesil yetişiyor korkuyor insan kızlar daha beter eğer erkekleri görmüşsen
Bende aynı şeyi yaşıyorum bizim evin yanında da bir bir arsa var çocuklar genelde orada oynuyor ve daha küçükler 7 8 yaşlarında belki 10 öyle küfürler ediyolar ki kaç kere bende esim de gidip uyardık kızım duymasın diye onlar oyun oynuyoken yazın bahçeye çıkarmıyorum. Bende çok korkuyorum istemiyorum ahlaksız küfürbaz çocuk olsunlar çocuk gibi olsun masum olsunlar hep
Aileler en önemli faktör ailelerde ne görüyorsa çocuk onları aynalar ne yazık ki canım öğretmenim sen bir de sınıfta gör hem de lisede görev yapıyorum kızlar nasıl zengin koca bulacağım derdin de erkekler hocam okusak ne olacak diyen var gülüyorlar hallerine insan gerçekten sinir oluyor en sevmedigim nöbetçi olduğum gün olur çünkü bahçede konuşulanları duysanız ağzınız açık kalır ne yazık ki aileler umursamaz olunca çocuklarda böyle oluyor
Aynısını yaşadım eşimi beklerken arabada okul çıkılıydı çocuklar bağırıyor falan iki oğlan çocuğu konuşuyor ve yaşları küçük söylediği küfürleri anlatamam bide bunların normal konuşması bu beynimden vuruldum ya o anki sinirimi üzüntümü anlatamam dediğin gibi yarın bir gün bbeişler büyüyüp okula gidicwk yemin ederim herşeyden korkar hale geldim
bende bebek yapmadan once cok dusundum bu kirli dunyada nasil korucam bebegimi diye rabbim korusun hepsini onlarin aileleri sorumsuz
RABBİM sonumuzu hayir etsin hep kiyamet alametleri bunlar evet aile faktoru kesinlikle cok onemli ama malesef belirli bir yasa kadar aile yetistirirken belirli bir yastan sonra cevre ortam yetistiriyor cocuklari kucuk yasta ne asilarsak o kâr hem bize hem cocuklara RABBİM evlatlarimizi islam bilinciyle yetistirmeyi nasip etsin islam bilincinin olmadigi bit dunya da cokta aydinlik bir gelecegimiz olmayacak malesef
Ben artik kufure bile normal bakiyorum diger kotuhuylarin yaninda daha kucucuk yasta elde sigalar esrar kullanmalar alkol almalar cinselligi kucucuk yasta ogrenmeler Rabbim sonumuzu hayirli kilsin ne diyim ben koyde yasadigim halde cok endise ediyorum nasil cocuk buyutucez dye sehirlik alanlarda oturanlar napsinn
Benim kızımda anasınıfına gidesiye kadar kesinlikle argo kelime duymamıştı ne zaman okula başladı çevreden duymaya başladı şuan 1. Sınıf gelip bana anne bu ne demek ki diye soruyo donup kalıyom sinir oluyom sakın sen öyle konuşma vs gibi şeyler anlatıyorum artık istediğiniz kadar düzgün eğitin toplum içine karışınca illa ki bi yerden duyuyolar ve arkadaş ortamı takıldığı arkadsları çok önemli kiminle takılıo napıo gözetlememiz gerekiyo boşuna dememiş atamız"BANA ARKADAŞINI SÖYLE SANA KİM OLDUĞUNU SÖYLEYEYİM"!..
1,492,005 soru
24,379,433 cevap
348,614 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın