0 oy
1,513 göst.
Diğer kategorisinde (742 puan) tarafından

Siz kuracakmısıniz :D

48 Cevaplar

+15 oy
(7,095 puan) tarafından
Hiç sevmem zaten dinimixcede gunah haram.kilinmis biseyi kutlamam
(1,926 puan) tarafından
Haram değil, caiz olmaz. Arasında büyük fark var
(7,095 puan) tarafından
Yılbaşı kutlamak haramdır
(801 puan) tarafından
Ben yurtdisinda doğdum büyüdüm yabancilarla ayni okula gittim evde ailemle kendi dinimi yaşadim, dişarida buranin örf adetlerinide 2 kültürle büyüdüm oğlum var şimdi oda ayni şekil arkadaşlariyla hristiyan bayramlarini kutlar bizimle Müslüman. Ben burada 2 kültürle büyüdüysem kutlarim nasil onlar bana arkadaşlarim komsularim gelip benim bayramimi kutluyor bende onlarin bayramini kutlarim. Biz her din de beraber büyüdük.
(7,095 puan) tarafından
O sizin düşünceniz saygı duyarım.
tarafından
Yılbaşı kutlamak ve kâfirlere benzemek haramdır ayrıca insanı küfre kadar goturur.

Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem "kim bir kavme benzerse oda onlardandir"

Alimlerin kitaplarına bakınız.
(665 puan) tarafından
Ah kuzum bizi yaratan Allah bize haram etmiş sen niye Allah'ın emirlerini uymuyirsunda senin bayramini kutluyor diye gavur bayramı kutluyorsun anlamadım...
(801 puan) tarafından
Rebellious Gavur bayramini nasil kutlaniyormuşum açarmisin?
(665 puan) tarafından
E sen demişsin onlar benim bayramını kutluyor bende onlarınkini kutlarım diye sen yazmışsın yani niye sıkıntıya girdin gavur demememi aksini ispat eden varsa gelsin gavur degilde nedir Hristiyan yani Arap mi...
(801 puan) tarafından
Sen gavur dediğin için gavur yazdim. Kutlarim kutlamam sevabi bana günahi bana Allah la benim aramda bayramin kutlu olsun diyince Müslüman lıgim eksilmedi sıkıntıya girmedim girmem tavsiyem sende sıkıntıya girme ben burada yaşıyorum ne yapacagimi ben bilirim
(665 puan) tarafından
Dinin bize emerettigini ona buna anlatmak bütün müslümanların görevi emri bil ma.ruf yapmak zorundayım kusura bakma zaten ona seslenme buna sesdenme ulkece gavur olduk gittik girerim sıkıntıya sen girme aman...
(7,095 puan) tarafından
Özgür bir ülke ya ondan kim ne günaha girerse girsin kimse karışmasın kafasında herkes özgürlüğü batsın bu ülkenin iyce gavur memleketlerinden farkımız kalmadı
(960 puan) tarafından
Yalnız dini çok iyi biliyorsanız farklı dinde ki insanlar için de yavur, gavur demek büyük günah. Siz önce insana insan olduğu için hitap etmeyi öğrenin bence. Sizin dininizden değiller değil insanlara yavur diyemezsiniz ki ben de Londra da yaşayan biri sayılırım ne hristiyanlarla, yahudiler var ki müslümanım diyenden daha çok dinlerine ve yaratıcılarına bağlılar
(1,929 puan) tarafından
Gavur bayrami degilde nedir bilipde goz yummak da gunah gozum gorerek senin gunahina niye gireyim ukle ozgur ozgur diye diye su gelindigi noktaya bi bakin butun olanlar normal zaten gavur bayramini kutlamak agac kurmak da normal gelir
tarafından
Allah'ın kâfir dediğine kâfir dememek küfürdür Allah'ı yalanlamaktir. Bir kere kâfire kâfir demeyi Allah CC emrediyor. Kalkmış buda günahtır diyor. Sabır ver ey Rabbim.

Kafirun süresi 1. Ayet - kul ya eyyuhel kafirun- DEKİ EY KAFİRLER
tarafından
Hayatım boyunca her türlü insanla karşılaştım da Yahudiye hristiyana kafir demek günahtır diyenle hiç karşılaşmamıştım.  Daha ne görecek bu gözler
(960 puan) tarafından
Rahmanın kulu allah aşkına her postunda vaaz verme derdin nedir? Gavur dediğin zaman o dinin peygamberinide reddetmiş olursun bu kadar her yoruma ayetle cevap veriyorsun bari detaylarını da bil verdiğin ayetlerin.
(1,929 puan) tarafından
Daha iyi degilmi ayetle cevap vermesi kanitla ispatla gercegi soyluyor
tarafından
Ben vaaz vermiyorum hakkı söylüyorum. Hak batılı parçalasin diye ! Hocalar vaaz verir ben hoca değilim. Sende o zaman hristiyana yshudiye kâfir demeyin diye vaaz mi verdin???? Çelişkiler içindesinBütün peygamberler Allah'ındinini emretmek için gelmiştir onların kavmi sapıtmıştır. Bütün peygamberler müslüman idi!

Allah azze ve celle ayetinde buyuruyor ki - andolsun ki biz her ümmete Allah'a kulluk etsin tağuttan kaçınsınlar diye peygamberler gönderdik.

Al sana detaylı bilgi. Ayet yeterli ama detaylı bilgi istiyorsan buyur.
(665 puan) tarafından
Kız he he sen çok akillisin hey Allahım sana sorarım Hz İsa ne zaman yılbaşını kutlamış Allah aşkına bı de hele ...
(665 puan) tarafından
Hz Lut da Allah'ın peygamberi ama kavmi sapittigi için taşa dönüştüler eeee sen şimdi de bakalım başları peygamber olanın sapitmasi basınında sapik olması anlaminanmi geliyor cahil...
tarafından
Ya Yahudi hristiyana kafir demek günahtır dedi.  Bu gözler daha ne görecek. İslama atılan büyük bir iftiradır bu
tarafından
Rebellious. Hz luttan çok güzel bir örnek verdin ağzın bal yesin
(665 puan) tarafından
Rahmani kulu ne yapıyor ewet vaaz veriyor senin gibi Müslüman görünen ama hiçbir şeyden haberi olmayan insanları belki ıslah olurda dinine döner diye Allah'ın ayetlerini ortay kokuyor bı git bacım Allah sana hidayet versin...
(1,929 puan) tarafından
Amiinn
tarafından
Kız ben vaaz vermiyorum hoca miyim vaaz veriyim. Ben hak ne ise onu söylüyorum. Beyaza beyaz demek gibi... Siyah renge siyah demek gibi...
(665 puan) tarafından
Kız ney ya biseyden haberi yok gavura doğru yolu bulsun Diye yollanan peygambere laf ediyor tövbe estagfirullah...
(665 puan) tarafından
(◍•ᴗ•◍)❤
(801 puan) tarafından
Yurtdisinda yaşamamiş yada yaşamayan birine bunu anlatamazsin o gavur dediğiniz insanlar bu müslüman mi yok bu yahudi mi diye bakmaz iyi insan mi temiz insan mi diye bakar siz ancak en iyi Müslüman benim kafasinda insanlari ötekileştirin gavurmuş cavurmuş oturduğunuz yerden insan siniflandirin iyi insan mi faydali bilgili insan mi diye değil hani vaaz vererek en iyi müslüman adi altinda gavur mu cavur mu siz anca oturun bunu tartişin.
(665 puan) tarafından
Bebeğim biz insan otekilestirmiyoruz sadece din anlatıyoruz okey ne diyor Allahu Teala dininizi iyi öğrenin yoksa yaşadığınızı din sanırsınız diyor sana hayieli dünyalar canım bu tarafın öbür tarafida var sen sonsuza dek bu dünyada yasamayacaksin bu dünyadaki insanlar için uğraşıyorsun diğer tarafta görürsün sen iyi insanı kötü insanı yahuduyi gavuru öbür tarafta kurtarirlar seni iyi insanlar vay haline
..
(665 puan) tarafından
Yurt dışında yaşayıp ne yapım benim ülkem olmuş gavur dolu...
(960 puan) tarafından
Valla en son yorumları okudum islamı anlatmayı çalısırken diğer taraftan karısısnda ki insana cahil, birşeyden haberi yok vs diyerek küçümser ve ezikler tavırda konusan insanlara ne yorum yapılsa anlamayacakları için kendi üslupları bozuk olduklarından dolayı karşısındankini de öyle görenlere cevap vermeye bile tenezzül etmedim. Kimin neyi ne kadar bildiğini bilmeden sallamayı çok sever bu insanlar zaten Z kuşağının dinden uzak olma sebebide hep bu tarz insanlar. Kendileri dört dörtlük Müslüman karşısındakinin bilgisini küçük görenler. Ben Londrada ne insanlar tanıdım müslümandan kat be kat insan bunlara gavur demeyi savunuyorlar ya acıyorum. Sonucta islam mantık ve hosgörü dini sırf benimm dinimden değil diye insanlığı sorgulanamyacak insanlara gavur demek ne din mantıgıma ne insanlıgıma uyar. O yüzden bosver yorum bile yapmayalım bundan sonra
(801 puan) tarafından
Ben Müslümanim yada hıristiyanim diye bişey demedim bu neyin çabasi? Allah la benim aramda size ne? Hele benim halim sizi hiç ilgilendirmez öbür tarafa giderken yalniz gidicem. İnsan ötekileştirmeyin yeter.
(665 puan) tarafından
O zaman bilmediğin konulara yorum yapma işte atalar boşa dememiş cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zordur diye ...
(665 puan) tarafından
Yaw bacim siz cinsmisiniz anlamıyor musunuz allahin ayetlerini doğruları dini biebirine anlatmaya haksızlığa susan a Allah'ı teala dilsiz şeytan diyor bana bı bakın hele ben sizle uğraşamam gidin kendi dinizizle yaşayın hey Allahım sabır ve hidayet ver...
(1,929 puan) tarafından
Bosverin anam siz dediniz mi gunahini sevabi i boyle insalara laf anlatilmaz bunlar insani gunaha sokar birakin rabbimin ayetleriyle cevap veriyorsunuz adam size hala otekiden berikiden hasediyor ugrasmayin bilmiyorki neyin dogru neyin yanlis oldugunu rabbim hidayet versin
tarafından
Rebellious din berkese anlatılmaz kuzu sus sen bırak.  İslam dini öyle kutsal bir din ki kime anlatacağını bile belirlemiştir. Bunlara anlatilmaz
(665 puan) tarafından
Neyse ya Allah herkeze hidayet versin hani hanım abla diyor ya peygambere laf ediyorsunuz diye o hanım bı açsın internette de peygamber ne sıfatla neyi anlatmak için inmiş kavimlere bı baksınlar...
(1,926 puan) tarafından
Haramı Allah koyar. Haram olması için kesin bir hüküm gerekir. Peygamberimiz veya din adamlarımız yorumladıysa caiz olmaz. Ki internetten açıp hangi hocanın vaazına bakarsan bak hiç biri haram demez.  Parti yapıp içki içip zina etmediğin sürece, yani dinden çıkmadığın sürece takvim bitimini ( bizimde kullandığımız takvim) yeni yıl gelişini kutlanabilir.
(7,095 puan) tarafından
Acıyorum halinize dinden bu kadar uzak olduğu halde hala biliyormuş gibi konuşuyorlar bide benim Müslüman din kardeşime öcü gibi bakan katleden insanlara ben derim gavur çünkü öyleler rabbimin emirleri yasakları gayet açık ve net bilmemek değil öğrenmemek ayıptır açın öğrenin.
(665 puan) tarafından
Hayalet hanım kim yılbaşı diye komşusuna bir yumurta bile verse bak yumurta yumurta sen bugum yılbaşı ben kek yapacak kutlayacam diye benden bı yumurta istesen ben sana o yumurtayı versem ben kâfir olurum ki kalmış yok ağaç süsleme yok kutlama susuyim diyomda olmuyor yani sizin gibiler bilinçlenmesi lazım...
(665 puan) tarafından
Kız sen hangi hocayı dinledin  de haram demiyor yılbaşına şaştım vallahi hayret... Kim bir kavme benzerse onlardandir diyor peygamber efendimiz hehey...
tarafından
Rebellious yazdıklarının altına imzami atıyorum canım
(960 puan) tarafından
Şurada kimseyle kavga etmedim, tartısmaya gidince sustum hep bu postta da böyle yorum yazmayım dedim ama sen haddini çok aşıyorsun sen kimsin ki bizi bilinçlendireceksin? Senin yaşantın kadar bizim görmüş geçirmişiliğimiz vardır dar dünya da kalmıs insan. Haddini bil, üslubunu düzelt artık
tarafından
Bu din hocaların dini değil ayet ve hadisler bu konuda apaçık. Bir batıl alimden gelse bile batıldır bir hak çocuktan gelse bile haktır
tarafından
O yine sana karşı saygısizlik hadsizlik yaptıysa yaptı... Hz İsa da yılbaşı kutladı derken, Yahudi hristiyana kafir demek günahtır derken sen kime karşı haddini aştı farkında değil misin??
(665 puan) tarafından
Dar dünya hi hahahahah bebeğim benim dar dünyam senin geçmiş görmüş bol gunahli dünyamdan ehlidir bebeğim keyfine bak öpüyorum seni görmüş geçirmiş insan opuldun hahahahah...
(665 puan) tarafından
Rahmani kulu bende senin söylediklerine kaşe basıyorum bebeğim.. puhahahah...(づ。◕‿‿◕。)づ
(960 puan) tarafından
Hz isa yılbası kutladı diye hangi cümlemde geçiyor mübarek İslamcı abla bu da iftiraya giriyor töbe haşaa ne büyük günah işledin gördün mü bak. Yahudi ve hristiyana gavur, yavur denmez onlar da çünkü bizim gibi bi yaratıcıya inanan insanlar. Bu kadar islama düşünsün ama insanlıktan nasibinizi almamıssınız. Önce anlamlarına bak kullandıgın kelimelerin. Gavur, Allah ın Kitab ını Müslümanım dedikleri halde kabul etmeyenlerdir. Bir diğer şekilde de örnekleyim alıntıyla
(960 puan) tarafından
"Siz her gün akşama kadar "gâvur" deseniz bile, size hiç bir sevap yazılmaz. Sevap kazandıran mübarek zikirler arasında "gâvur" lafzı yok. Boşuna vaktinizi zayi etmiş olursunuz. Oysa Müslüman olmayanları gördüğünüzde "Allah hidayet versin" diye dua ederseniz, hem kendinize hem de onlara iyilik yapmış olursunuz. Ağzınızdan çıkan her dua amel defterinize sevap olarak kaydedilir. Peygamberimizin (a.s.m.) ilk tebliğinden itibaren on üç sene boyunca çok az kişi dışında etrafındaki bütün insanlar, sizin tabirinizle "gâvur" idi. Peygamberimiz (a.s.m.), onlara gâvur demek yerine, hem sözleriyle, hem de halleriyle onların hidayeti için dua etti.
(665 puan) tarafından
Sen Hz İsa yılbaşı kutladı demedin ben dedim ne zaman kutladi kanıtla diye bide Allah'a inanan insan yilbbasi kutlamaz yawrum Allah'ın iki tane bayramı vardır biri ramazan biride kuran bayramı Allah'a inanıyorsa bu savundugun insanlar niye yılbaşı kutluyor Allahım yarabbim sen anlamıyor musun  yawrum verilen bir yumurtayla kâfir oluyorsun diyorum hala bana laf cambazlığı yapıyor kız bı git başımdan Allah yolunu açık etsin ...
(665 puan) tarafından
Hah işte o sensin nede güzel ozetlemsissin kendini bravo sana kitapta zaten bizim bu soylediklerimiz harfi harfine yazıyor tatlım işte kabul etmeyen sensin tatlım...
(960 puan) tarafından
Ben seninle muhattap olmuyorum farkındaysan? Haddini de bil dedim kız senin birşeyindir dicem olmıcak. Yeniyıl bayram mı diye hakaret edicem o da olmıcak. O yüzden kes sesini artık iş hakater boyutuna girmesin yoksa
(1,929 puan) tarafından
Kiz eltim bosver kendini paraliyon burda bunlarla sabah ameliyata girecen buna laf anlatana kadar kendinee dua et bu anlamiyor laftan
(960 puan) tarafından
Sen simdi bana bu yorumu yaparak gğnaha girmediğini mi sanıyorsum? Benim dinimi bilmeden beni allahı ve Müslümanlıgı yalanladıgımı göstererek en büyük gğnaha sen giriyorsun daha da laf anlatma çabasında sın senin kadar cahil birini su ortamda görmedim
(665 puan) tarafından
Tamam tatlım ben cahilim ben hiç birşey bilmiyorum senin dinin sana benim dinim bana hadi Allah yolunu açık etsin ...
-Reklam-
+4 oy
(8,582 puan) tarafından

Linçciler geliyooo bakkkk :D

Kurmiycam Isimiz olmaz 

+3 oy
tarafından

Yok kuzum ben kurmam Kurana da karışmam, güzel gözüküyor Işıl Işıl :) 

(742 puan) tarafından
Aynen cnm:)
+2 oy
(1,060 puan) tarafından

Benimki hazır bile. Yeni bir yılın gelişini kutlamak bana göre çok normal bir şey. Doğum günü nasıl kutlanıyorsa yeni bir yılın gelişini kutlamak o kadar normal. Noel kutlamıyoruz. O bize ait bir şey değil .Zaten 21 Aralık ta...Bunun ayrımını yapmak gerekir. Ozaman şimdiden yeni yılın kutlu olsuuuunnnn. <3

(742 puan) tarafından
Kesinlikle öyleee :)) katılıyorummmmmmm
(742 puan) tarafından
Senınde kutlu olsunnnnnnnnnn
tarafından
Ne güzel konuşmuşsun Noel değil yılbaşı!:)
(1,060 puan) tarafından
Bunun ayrımını yapmak gerekir canım. Teşekkür ederim
+1 oy
(1,105 puan) tarafından
Ben 5 ay oldu yeni evime taşinali dev gibi yılbaşı ağacıni eşim tasindigimiz evin deposunda unutmuş fırsatçılar da arkamızdan hemen almış ağaçsız kaldım eşime dedim geçen gün sen unuttun orda bu sene seni suslicem ağaç niyetine diye :)) 
(742 puan) tarafından
Ahahahahahahah kız ne güldüm
(1,105 puan) tarafından
Lambaları eşime takicam :)))
+1 oy
tarafından
Bizde öyle şeyler yok ya.
+1 oy
(45,017 puan) tarafından
Kutlamiyoruz canım 
+1 oy
(3,896 puan) tarafından
Türk adeti degil.Hristiyanlar bizim adetimizi yapmiyor bizim bayramimizi kutlamiyorlar biz neden onlarin adetini yapalim? ??
(801 puan) tarafından
Esleminannesi ne güzel ne güzel kudurtmaya devam o zaman:D
(3,101 puan) tarafından
Yok yanlisin var kudurmuyorum:)) kendini kusurlu bulup kusurunu orten bununlada övünen insana ne kudurucam aysjdjndjdudu:D
(801 puan) tarafından
Sen benim adimi sanimi bilmiyorsun kusurlu olduğumu nerden biliyorsun:D resmen kuduruyorsun işte yoksa insan tanimadiği birine neden sinir olsun:D doğru yoldayim kudurtmaya devam ;) :D
(3,101 puan) tarafından
Ahahhahaha kiz bi git isine ya
(960 puan) tarafından
Yalnız yılbaşı eski türklerde de kutlanılan birşey ve türklerin noel babası da ayaz ata olarak bilinir. Yani bu kesin hristiyanlıktan gelen birşey değil eski türklerin kutladıgı birşey ki kutlayanlarda zaten isanın doğusunu değil yeni yılı kutluyorlar arada çok fark var
+1 oy
(29,534 puan) tarafından
Linç yükleniyor eeee
0 oy
(16,602 puan) tarafından

Noyyyyy..... :ninja:

0 oy
tarafından
Yılbaşı ağacım yok 

Bu arada sen niye benim yorumlarıma cevap vermiyon kız birdahada yazmam hıhhh 
(742 puan) tarafından
Hangine kız :)
tarafından
Çoğunlukla ☺️
0 oy
(1,851 puan) tarafından

Daha bugün ayın 6 sı ne bu acele :ninja:

(742 puan) tarafından
:)) kız herkes kurmus ya
0 oy
(2,671 puan) tarafından
.bizede fotoğraf atarsın :-)
(742 puan) tarafından
Atarım:)
(2,671 puan) tarafından
Yani biz kutlamiyoruz ama kutlayanada saygı duyarız i
:-)
0 oy
tarafından

Almadim almayi cok isterdim sordum 750tl dedi:D annemde vardi 2metrelik atmış :ermm:

(742 puan) tarafından
Ayyy nıye atmıs yaa
tarafından
Dökülmüş hep bazanin altina kotu duruyomus diye atmis
0 oy
(12,268 puan) tarafından
Biz hiç bir zaman kutlama yapmadık sana iyi eğlenceler 
0 oy
(1,780 puan) tarafından
Ben kurmam ama daha erken değil mi?
0 oy
tarafından

Şimdiye kadar hiç almadım ama bu sene istiyorum oğluma nuel takımı da alicam  resim filan çekmek için

0 oy
(788 puan) tarafından
Yaa resim isteriz :)
0 oy
tarafından
Daha erken kız ne acelen var :-)))
0 oy
(1,300 puan) tarafından
Bizde kuracağız:)
(742 puan) tarafından
:)) cok eğlenceli

İlgili sorular