noel: katolik hristiyanlarin 25 aralikta, ermeni ve ortodoks hristiyanlarin 6 ocakta kutladiklari hazreti isa'nin dogum günüdür. Noel baba: noel gecesi cocuklara hediyeler biraktigina inanilan efsanevi bir karakter. yilbasiyla alakasi yoktur. Yilbasi: yeni bir yilin ilk günüdür. miladi takvimde 1 ocak hicri takvimde 1 muharremdir. Yeni bir yila girmenin hristiyanlarin noeliyle bir alakasi yoktur. yilbasini kutlamak kisilerin kendi insiyatifinde olup, kimseyi ilgilendirmez, bir müslüman da yilbasini kutladi diye dinden cikmaz. icki icmek, zina yapmak, israf etmek.. gibi fiiller sadece yilbasinda degil her zaman haramdir. yilbasini kutlarken allah'in yasakladigi fiilleri yaparsaniz pek tabii ki günah islemis olursunuz. yilbasini kutlamakla galatasaray'in uefa kupasini almasini kutlama arasinda pek fark göremiyorum. sanirim burada önemli olan neyi kutladigimiz degil nasil kutladigimizdir. türkiye'de yilbasi kutlanirken hindi kesilmesi, noel baba figürünün ortalikta gezmesi vb. gibi olaylarin hepsi yukaridaki kavramlari milletce birbirine karistirmamizin eseridir. son olarak yilbasinin kutlanmaya deger bir sey oldugunu düsünmüyorum. ancak pasa pasa miladi takvimi kullanip, is kutlamaya gelince hicri takvimin ilk gününü kutlamayi, mekke'nin fethini her yil miladi takvime göre kutlamayi son derece komik buluyorum. Son olarak da herkese hayirli bir yil diliyorum, vesselam...