+1 oy
296 göst.
Diğer kategorisinde (330 puan) tarafından
Kızlar çoğunluk gibi ben de elhamdülillah müslümanım. Ama kendimi çok yetersiz ve bilgisiz hissediyorum. Tesettürlü bir bayanım. Yaşamımın her alanında dini bir yaşantı sürmek istiyorum ama zorlanıyorum. Namaza başlasam hep kopukluk oluyor içim artık çok huzursuz. Normalde çalışıyorum ama şu an doğum iznindeyim evdeyim. Allah rızası için tavsiyelerinizi alabilir miyim? 

9 Cevaplar

+1 oy
(1,860 puan) tarafından
Tabi her gün aynı istikrar olmuyor bu çok normal, yapabildiğin kadar ilime yönel yani Kuran oku meal oku ilmihal oku eksiklerini tamamlamaya çalış bilmediğin bir konuda çalışmaya başla bu insanı ayakta tutuyor gayretini arttırıyor
tarafından
Evet kesinlikle canım artılar sanana
(330 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım bir düzene oturtmaya çalışacağım inşallah kusura bakmayın bebekten yeni dönüş yapabildim
-Reklam-
0 oy
(2,683 puan) tarafından

Hepimizin her daim eksileri çok var canım kimse muhteşem değil ki bende de ara ara kopukluk oluyor namazlarımda ama yinede namaz kılmak çok güzel bir duygu bütün işin gücün rast gidiyo mesela hiç bana bişey olmayacak namazımı kılına içimde tarifsiz bir mutluluk oluyo tarifsiz bişey işde 

0 oy
tarafından
Abdesini düzgün al o zaman namazı terk edesin gelmez 
tarafından
Şimdi namazın da kopukluk yaşayanlar  doğru düzgün abdest almadığı için mi
tarafından
Abdest almak zor gelir bazı insana,aman kim alacak abdest falan diyoruz yeri geliyo. Ama her daim abdestli olursak namaz kılmak zor gelmez bence
tarafından
Bende öyleydim canım yıllar önce  sonra duydum ilk iş abdest almakta pomuk perde kadına şart mis kadin kırık testiye benzermis her daim sızıntı olurmuş buda abdesi bozarmis bu yüzden pamuk koymak veriyo abdest alırken deyistirirosun ilk zaman zor oluyo ama çok temiz alisiyosun iç çamaşır bile kirlenmiyo ben hep çamaşır deyistiririm ama öyle deyilmis ben 35 yaşımdan sonra öğrendim canimm
tarafından
Ve ayrıca bişey daha söylemek istiyorum abdest dışında kendine seni Allah'a hatırlatan insanlar bul çevrende sen kopsan bile onlar seni ayilticak haydi diyip sirkelicek bu bı arkadaş olur hoca olur  sen seç canım bunu
0 oy
(450 puan) tarafından
Kelin ilacı olsa kendi başına sürer hesabı maalesef beni dinden öyle bir soğuttular ki zamanında senden daha beter haldeyim Rabbim sonumuzu hayır etsin. Bir dönem mesnevi yi okumaya başladım ramazan da o zaman çok huzurluydum. Niyeyse yine böyle kopukluklar şeyler vesvese mi iradesizlik mi var bir haller. 
0 oy
(5,141 puan) tarafından
Canım namazlarını aksatmaman gerekiyor, her ne işin olursa olsun ister dışarda ol ister misafirlikte. Peygamberimiz s.a.v bazı durumlarda cem edermiş öğle ile ikindiyi ve akşam ile yatsıyı. Namazdan önemli şeyler var bunların ilki tevhid. Tevhidi tam manasıyla öğrenip yaşantına uygulamalısın, bunu yapınca insana sükunet ve huzur geliyor. Daha sonra ben elimden geldiğince ders dinlemeye çalışıyorum, burda şu hoca bu hoca yazmayacağım ama önceliğin dinin temel taşını oluşturan tevhidi öğrenmek. Daha sonra mesela yemek, temizlik yaparken tefsir videoları dinleyebilirsin, fıkıh, akaid, siyer. Özellikle kitap okuyamıyorsan youtubedeki ders videolarının çok fazla faydası oluyor. Peygamber efendimiz zamanında yaşamış olan Selman-ı Faris adında bir sahabe dinini öğrenmek için ne yollardan geçmiş bu yolda  köle dahi olmuş. Bizim şu an her şey elimizin altında olmasına rağmen maalesef bir kitap açıp okumuyoruz. Ve ders şeklinde çalışmak çok faydalı oluyor. Bunu eşinle de uygulayabilirsin, her gün yapman gereken bir en alt sınır sayısı olsun mesela en az 30 sayfa kitap okumak, sabah akşam zikirleri okumak, Kur'an- Kerim okumak gibi. İnşaAllah faydası olur bu yazdıklarımın 
(330 puan) tarafından
Allah razı olsun canım dediklerini dikkate alacağım inşallah kusura bakma bebekten yeni dönüş yapabildim
0 oy
(4,169 puan) tarafından
Yanliz olmak iyi deyil canim camilere sohbetlere git yada online sohbetlerde var ** yanliz hep şeytan gelir çoklukta fazla etkisi olmaz
(330 puan) tarafından
Bulunduğum yerde hiç yok bu tarz topluluklar canım biraz çevre de etkiliyor haklısın kusura bakma bebekten yeni dönüş yapabildim
0 oy
tarafından
Canım her zaman dua et Allahım bana namazlarını tam kılmayı nasip et diye 
0 oy
(7,480 puan) tarafından
Zaten ahir zamanda imani korumak avuc icinde  ates tutmak gibidir canim. Mesela cogumuz uykudan uyaninca müslüman olarak uyanıyoruz ama aksam yataga girerken imansiz olarak giriyoruz. Bunun farkina bile varmiyoruz en acisi da bu. Evvela 5 vakit namazi kılıp haramlardan ve bidatlardan uzak durursak su zamandaki en buyuk nimet. Haram konusu genis biliyosun dur. Bogazindan haram gecmesin yasantinda haram olmasin senden iyisi olmaz. Bu sekilde istikrarli devam edersen sen Rabbime bir adim atarsan şüphesiz O sana daha cok yaklaşacaktir.

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 1,199 göst.
15 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde Pyr (129 puan) tarafından soruldu
+1 oy
27 cevap 642 göst.
28 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 1,844 göst.
+2 oy
9 cevap 361 göst.

412,675 soru