0 oy
579 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (634 puan) tarafından
Kızlar iki yaşında oğlum var ne yaptıysam gece uyumuyor saat iki demeyince yatmıyor gündüz erken kaldirsam uykusuz bıraksam ne yaptımsa nafile 

Bnde uykusuz kalıyorum ve sabah 11 de uyanıyorum kahvaltı falan derken saat 1 oluyor gün boyu yaptığım tek şey mutfağı toplayıp bulaşıkları yıkıyorum yatak odamın dolapları sürgülü oğlum açıp bütün çamaşırlari yere atıp dağıtıyor ben bir yandan yapıyorum o bir yandan karıştırıp herşeyi yerlere atıyor banyoya giriyor kapısını kitlemeyi unuttuğum her yeri talan edip çıkıyor sürekli su istiyor ama içmek için değil yere dökmek için eline süt versem meyve suyu versem bardakla verdiğimde içine elini sokuyor biberonla verdiğimde yerlere yada kafasından assa döküyor önceden çok titizdim dip köşe temizlik yapardım hergün şimdi perdelerim çok kirli koltuklar zaten çöplük gibi kış günü silsen kurumuyor elektrikli supurgem bozuk yaptırmadım yenisini alacak gücümuz yok her yer dağınık mutfaktaki çekmeceleri kullanamıyorum ne bulsa yerlere atıp dagitiyor 

Doğru düzgün yemek yiyip kalkmıyor benm yedirmeme izin vermiyor kendi yemek istiyor her yere döküyor falan bnde artık yoruldum afedersiniz evi b.ok götürüyor ben mutfağı temizleyip cikiyorum sadece birde günlük evi havalandiriyorum hepsi bu 

22 Cevaplar

+1 oy
(25,196 puan) tarafından
Kendine plan kurup pratik olman lazım, gece toplam 3 saatlik uykuyla ne işler yapıyorum şaşırırsın. İsteyince olmıcak şey yok
(634 puan) tarafından
Aynen ben birazda üşeniyorum diyelim aslında yaparım ama oğlum çok yaramaz durmuyor
-Reklam-
+1 oy
(48 puan) tarafından
11 de uyanmayı bırak 7 buçukta uyandır bebeğini öğlen 13 buçuk bir de öğle uykusu yaptır gece en geç  9 30  10 da uyur. Bizde birlerde yatıyorduk gün çok bereketsiz geçiyordu 
0 oy
(2,136 puan) tarafından
Eşin evdeyken biraz ilgilense oynatsa falan sende işini yapsan canım ya.
(634 puan) tarafından
O sıradada yorgunluktan uyuyup kalıyoruz markete bakkala biryere gitsek elimden tutup yürümüyor yere yatıp çırpınıyor kucama alıyorum 13 kilo belim kiriliyor resmen
0 oy
tarafından
Eşin evde olduğu gün 2 saat ilgilensin sen de temizliğini yap canım. Bir de uykusu için doktora danışın belki bikaç taktik önerir size.
(634 puan) tarafından
Eşim sabah altı akşam 10 altı gün çalışıyor pazar günü sadece evde birlikte zaman gecirelim temizlik yapma diyor oğlumdanda hemen bikiyor iki dakika oğlumun peşinden gitmesem başına bir zarar açıyor mesela viladayi geçen unutmuşum tekme atıp bilerek yere devirdi
tarafından
temizlik yapma diyor aslında güzel deee kendisi gün boyu evde değil o evde yaşayan bizler olduğumuz için rahatsız oluyoruz. 2 saat idare etsin sıkılma lüksü yok bence. belki çocuğun hırçınlığı babayla hiç vakit geçirememesindendir. çocukların bakış açıları çok farklı. bence doktorunuza danışın. yaramazlık her çocuk yapar çok normal :) ama hırçınlık başka belki ilgi çekmeye çalışıyor.
0 oy
(3,148 puan) tarafından
Ya valla bu ben benimde iki kızım var dışarda başkasının evinde vs dünya uslusu ikisi de. Biri 4 buçuk diğeri 2 buçuk yaşında. İlk kızım uslu bı bebekti ta ki kardeşi ayaklanana kada ufak cok fena. Ablasını yoldan çıkardı. Her gün odalarindaki gardrobu dokuyorlar dolabın içine oturuyorlar TV ünitesinin çekmecesi ıvır zıvır dolu şarj aleti kabloları dantel parçalar tesbihler vs vs. Hep döküyorlar çekmeceyi. Bir şey versem ellerine örtü seriyorum üstünde durmuyolar geziyolar kırık yapiyolar içecek versem dediğin gibi yerlere üstlerine dokuyolar banyo kapısı sadece içerden kilitleniyo orayı karıştırıyorlar pişik kremi makyaj mlz vs rujlarimla duvarları boyamislar pişik kremini koltuklara oyuncaklara sürmüşler arinmiyor yağlı yağlı. Akşam en geç 10 uyurlar sabah da erken kalkarlar ama yanıma gelmiyolar evi karıştırıyolar. Önceden kızım uyansa hemen yanıma gelir beni kaldirirdi kardeşi olunca birlikte iş beceriyorlar şimdi. Tezgahta aksamdan çerez cips meyve vs kaldıysa onları yer dökerler. Ay rezalet yetişemiyorum bi tarafı yaparken öbür tarafı batiriyorlar.
(634 puan) tarafından
Bn artık o kadar bıktım ki yapmıyorum birde ben iş yaparken oğlum bana sataşiyor hep bacağıma yapışıyor almasam kafasini duvarlara vuruyor falan çok müşkül durumdayım yeni bir eve taşındık burası çok küçük ve çabuk hızlıca dağıtıyor yapma etmeden anlamıyor yerden bulduğu şeyleri alıp yiyor falan dinlenmeye bile fırsat olmuyor TRT çocuk izlemekten ciğerim söküldü dünyadan haberim yok
(3,148 puan) tarafından
Bizim ufaklikta aynı mutfakta uğraşırım yemek yapmaaaa diye kendini atar ev supururum supurmeee diye ağlar yada ben yapcam diye cekistirir üstüne oturur. Çamaşır asarım o digertaraftan aşağıya indirir tekrar çok yorucu son zamanda bende saldım artık ama konu komşu catkapi gelince r zil oluyorum tezgahın hep dolu oluyor geceden geceye topluyyorum sadece çünkü onlar uyurken. Valla eşim bile yanasinca gözüm gormuyo yorgunluktan isteksizlik başladı yıkanmaya üşeniyorum diye sırf. Adamla kavga ettik en son sen ihtiyacını nasıl goruyosun başkası mı var demeye başladı inanki. Yorgunluktan aklıma geliyor sanki. Konu komşu bahane ediyon çocukları sen salmissin diyor amaikinci kızım ilk doğduğunda böyle degildimki. Yürümeye başlayınca sarpa sardı hep. Bizde insanız robot değiliz yoruluyorum yapmıyorum napiyim.
(634 puan) tarafından
Vallahi aynı ağzım ayrılıyor resmen bide başka bir eve taşındım oğlumun dağıttığınımib toplasam evimi duzenlesem perdemi yıkasam cammi silsem kahvemi içsem eşimin gönlünümü etsem yemekmi yapsam dinlensemmi şaşırdım
(3,148 puan) tarafından
Allah yardımcımız olsun valla
0 oy
tarafından
Okurken daraldım kız Allah yardımcın olsun 
0 oy
(4,692 puan) tarafından
Valla hemen hemen hepimizin çocuğu öyle bence benim bir de iki tane oğlum 2 yaşında kızım 5 aylık örneğin dün bile sadece akşam 5 gibi ağlamaya başladı 6 gibi yarım saat yorgunluktsn uyuya kaldi kalktı agladi saat akşamın 10.30 uğunda eşim gidip süt almış içti bu saat gece 3 e kadar ne oğlum ne de kızım uyudu sabahin 9 bucugunda da ikisi de uyandı ama mecburen yatak odası dolaplarını temizledim tuvalet banyo yıkadım balkon yıkadım esim markete gitmiş eşyaları yerleştirdim çamaşır katladim makineye çamaşır attım birazdan da kalkıp yine mutfak toparliycam 
0 oy
(13,626 puan) tarafından
Çok kötü alışmış canım artık dediklerini anlıyordur uyar hatta biraz da kız izin verme yapmasına ya da bütün odaların kapısını kilitliceksin misafirlikte nasıl davranıyor
0 oy
tarafından
Aslında biraz pratik olsan ve planlı olsan yaparsın maşallah senin bir tane ama 3 4 çocuğa bedel gibi 
0 oy
tarafından
ALAH sabır ve kuvvet versin cnm biz 6 ayligiz şuan beni de bunlar bekliyo inşallah hayırlısı olur hepimiz için 
0 oy
(683 puan) tarafından
2 yaş sendromu olabilir muhtemelen. Haklısın evlerin dağınık olnca insan huzursuz oluyo ama kabullenmek lazım sanırım ben artık kabullendim Bi süre böyle olcm yapck bsey yk. 
0 oy
tarafından
Ahh kuzum yaa telefondan ona eğitici videolar açsan izlese işlerini öyle yapsan mecbur çünkü temizlik olmadan olmaz Allah yardimcin olsun ne diyim kii
0 oy
tarafından
çekmecelere kılıt almakla işe basla

oda oda temızlık yap yaptıgın yerın kapısını cek kıtle sadece oturma odansa oynasın orası dagılsada toplarsın o oynarken ılla supurur sılersın o kadar da degıl bazen kural koymak duzen koymak hersey demek oluyor boyle salaraan o cocuk boyle gıder dogruyu olması gerekenı once sen kabul edıp uygula kı oyle yada boyle cocukta sana uysun
0 oy
(616 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım ama önünü bırakınca öyle oluyor bende 5 çocuk var bide köy bura tozu toprağı çamuru çok sobalı ev ama etrafım hep derli toplu azmedince oluyor inan kendine Bi düzen oturt gerisi gelir 
0 oy
(9,101 puan) tarafından
Benim de cocuk hiç uyumuyo. Nasıl duruyo şaşırıyorum hatta. Ben pert oluyorum. Ama gece yatar yatmaz tuvaleti yıkıyorum. Sırtıma bağlayıp ev süpürüyorum gündüz. Mutfağı 3 parçaya böldüm. Her gün bir parçasını temizliyorum. Böyle yapınca ev kirlenmediği için hem çabuk temizleniyor hem rahat ediyorum. Ama koltuk konusunda haklısın. Leş gibi oluyo. Hava soğuk silsen kurumuyo. Bi kere cuma günü sildim. Mutfakta vakit geçirip yattık. Sabah hala kurumamıştı. Haftasonu gittik kaynanada kaldık sonra. 
tarafından
ortu kullanmak cok mantıklı aslında cocuk varken
(9,101 puan) tarafından
Of düzen takıntım var. Örtüye deli oluyorum ben. Sürekli örtüyü düzeltiyorum. Kaynanamın evinde var. On dakikada bir örtü düzeltiyorum gidince. Herkes bana sinir oluyodur eminim :D
0 oy
(449 puan) tarafından
Kizimda oyleydi aslinda biz gevsek degiliz. Evlatlarimizin bu denli etrafi berbat ettiğini gorunce iş yapabilecek gucumuzu sevkimizi kırıyorlar daha bitmeden heryer yine berbat en iyisi boyle kalsin diyorsun. Eskiden evin ustunu altina getirirdim o yatinca boyuna temizlik yapiyordum sonraki donem ise aman uyusunda dinleneyim ama evde bervat temizlik yapmiyorum ama suan gayet iyi olduk cocugun gelisimi ay ay degisiyor ondan herhalde
(634 puan) tarafından
Bir müddet sonra bikiyor insan iki yıldır paso temizlik yemek bulaşık ev toplama aynı seylerden yoruldum
0 oy
(1,928 puan) tarafından
Daha fenasını söyleyeyim mi.. 

Gece 2 de yatma en iyi ihtimal gece 357854 uyanış emzirme faslı bebeklerim 4 aylık ve ikizler. Sabah namazında kalkma kahvaltı hazırla 7.49 ta Bi oğlumu 8.20 de diğerini okula gönder. 8.30 eşim geliyo gececi genelde. 11.40 tekrar oğlanın biri geliyo 12.20 de onu yolla 12.40 da diğeri geliyo. en son 2.10 da tekrar geliyo oğlum. Ve ne yemek bitiyor ne çamaşır çok kez ağlarken buluyorum kendimi gurbetteyim yardım edende yok. Allah sağlık versin buna şükür.. 
0 oy
(1,300 puan) tarafından
Üşengeç olma canım yani şahsen hiç bir sağlık sorunum olmasın her Türlü evimi temizlerim çok şükür bir sağlık sorunum da yok kendi evimi her gün dip bucak temizlerdim. Şuan annemlerde yaşıyorum burada birşey yapamıyorum yardımcı abla var annemlerde o yapıyor ama bende bazen yardım ederim ona. Temizlik imandan gelir temiz olmayan bir eve asla girip birşey yiyipte icemem benim şahsi fikrim bu sende yorgunsun ama çok şükür bir sağlık sorunun ya da yapamayacak gibi bır durumun yok bence
0 oy
(20,602 puan) tarafından
Valla ev sizin. Çok da kafanıza takmayın. Herkes nasıl rahatsa öyle yaşasın. Benim oğlum uyku konusu hariç aynı sizinkiyle. Koltuklara ve halıya örtu örttüm. Başka türlü başa cikilmiyordu. Elektrikli süpürge alma işini hallettiniz mi iş tamamdır. Eğer ki alamıyorsanız çalı süpürgeleri de var . Onunla da ev supurulur gayet de. Her gün değil de 3 günde 1 supuruverin. Arada da yerleri sildin mi tamamdır. Bir gün süpürme bir gün silme bir gün başka bişey derken olur olur gider
0 oy
(1,561 puan) tarafından
Kızım bir yaşında benim daha ama hicbirsey yapamıyorum gündüz uykusuda az zaten gece geç yatar bir iki o yatınca evi temizlerim toplarım benim yatmam gece 4-5 te anca yatabiliyirum uyanacak diye sessiz yapmaktan geç bitiyor işim 5 te yat 9 da kalkıyorum kziizm uyanıyor sonra emzirirken geri uyursa uyuyor uyanmazsa eşim bakıyor ise gidene kadar o şekilde dinleniyorum ama dün ve bugün eve hiç bakamadım heryer heryerde hastayım kolumu kaldıramıyorum nasıl yaoacam diye kara kara bakıyorum eve

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 265 göst.
30 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde minnakoglum (74 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 838 göst.
17 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 680 göst.
3 Ağustos 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 388 göst.
16 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Hatice061987 (1,780 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,435,496 soru

23,608,220 cevap